Cod portocaliu de ninsori: Daca nu mai ai cauciucuri de iarna, lasa masina acasa

Luni, 25 Martie 2013, ora 19:37
2076 citiri
Cod portocaliu de ninsori: Daca nu mai ai cauciucuri de iarna, lasa masina acasa
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile i-au atentionat pe conducatorii auto din Bucuresti sa nu iasa, marti, cu masinile in trafic, in caz ca si-au schimbat anvelopele de iarna cu cele de vara.

Reprezentantii Prefecturii Capitalei au facut acest anunt, luni, in cadrul comandamentului de iarna care a avut loc la Palatul Victoria, dupa ce meteorologii au emis un avertisment cod portocaliu de viscol si ninsori pentru Bucuresti si noua judete. Asadar, cei care s-au grabit sa isi schimbe cauciucurile de iarna nu vor putea circula, marti, in conditii de siguranta.

Cod portocaliu de ninsoare, in noua judete si in Bucuresti (Video)

"Le recomandam locuitorilor Municipiului Bucuresti, cei care si-au schimbat cauciucurile de iarna si le au pe cele de vara, maine, pe cat posibil sa nu iasa in trafic cu masinile", au precizat reprezentantii Prefecturii. Totodata, vicepremierul Liviu Dragnea a completat ca majoritatea soferilor au apucat deja sa isi schimbe anvelopele, sustinand ca, din acest motiv, creste riscul unor ambuteiaje in traficul bucurestean.

De asemenea, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis sa suspende toate cursurile din scolile si liceele din Capitala, din cauza conditiilor meteorologice. Bucurestiul se va afla sub avertizare de cod portocaliu din noaptea de luni, ora 04:00, pana marti la ora 14:00.

Inspectoratul precizeaza ca masura a fost luata la recomandarea Prefecturii, avand in vedere avertizarile si atentionarile cod galben si cod portocaliu, caracterizate prin ninsori abundente, zapada puternic viscolita si troienita, temperaturi scazute la nivelul municipiului Bucuresti, in intervalul 25-26 martie.

Cod portocaliu de ninsoare: Scolile din Bucuresti, inchise marti

Meteorologii au emis, luni, mai multe avertizari de cod galben si portocaliu de ninsori, valabile de luni seara pana marti dupa-amiaza, in mare parte din judetele din jumatatea sudica a tarii.

D.T.

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#trafic Bucuresti, #avertisment trafic Bucuresti, #avertisment trafic Capitala, #Comandament de iarna , #zapada