Codul portocaliu a fost restrans la 13 judete. Cand poate fi emis codul rosu

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 19:53
6237 citiri
Codul portocaliu a fost restrans la 13 judete. Cand poate fi emis codul rosu
Foto: ANM

Meteorologii au actualizat sambata seara prognoza meteo pentru urmatoarele ore.

Patru judete din Oltenia au trecut de sub avertizare de cod portocaliu sub avertizare de cod galben.

De asemenea, judetul Constanta intra sub cod portocaliu.

Conform prognozei curente, valabila pana duminica la ora 22:00, se afla sub cod portocaliu Capitala si judetele Teleorman, Dambovita, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Vrancea, Galati, Braila, Constanta, Tulcea si Constanta.

Descarca aplicatia Ziare.com si ai direct pe telefon informatii despre vreme si starea drumurilor, plus toate alertele meteo!

Codul portocaliu de ninsori a fost extins - sunt vizate 18 judete si Capitala

Judetele aflate sub cod galben sunt Brasov, Covasna, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava, Botosani, Mehedinti, Dolj, Olt, Gorj, Valcea si Arges.

In intervalul sambata, ora 19:00 - duminica, 22:00, viscolul puternic va continua in cea mai mare parte a Munteniei si Dobrogei, in sudul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.

In aceste regiuni, dar cu precadere in judetele Buzau, Braila, Vrancea si Ialomita, viteza vantului la rafala va depasi temporar 70...80 km/h, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. In sud-estul Dobrogei, mai ales la inceputul intervalului, vor mai fi ploi si lapovite, moderate cantitativ si izolat se va depune polei.

Totodata, pentru intervalul mentionat, in Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si jumatatea nordica a Moldovei, meteorologii au emis o atentionare cod galben de ninsoare, iar viteza vantului la rafala va fi de pana la 45...50 km/h.

Potrivit unui reprezentant ANM, duminica se vor inregistra ninsori mai intense, dar intensificari mai scazute ale vantului, in contrast cu evolutiile de pana acum.

"Daca am urmarit posibilitatea de a emite un cod rosu in functie de intensitatea vantului la rafala, mai intens de 90 de kilometri pe ora, maine vom urmari rata ninsorii", iar codul rosu poate fi emis pentru zonele in care zapada cazuta este mai mare de 15 centimetri pe ora in unele intervale, a spus reprezentantul ANM la Romania TV.

Iarna a venit in forta - Seful ANM: E posibil sa avem cod rosu

De asemenea, directorul ANM, Ion Sandu, a precizat ca nu este exclus ca in urmatoarele 24 de ore sa fie emis cod rosu, dar pe anumite zone restranse si pentru un numar redus de ore.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#judete cod portocaliu ninsori, #cod galben viscol ninsori, #ninsoare Bucuresti , #zapada