Iarna de martie in Europa si SUA: transporturi paralizate, mii de oameni fara lumina (Video)

Luni, 25 Martie 2013, ora 19:57
3489 citiri
Iarna de martie in Europa si SUA: transporturi paralizate, mii de oameni fara lumina (Video)
Foto: Reuters

Marea Britanie, Ucraina, dar si mai multe state americane se confrunta cu probleme serioase din cauza viscolului si a cantitatilor mari de zapada care au acoperit atat tarile europene, cat si mai multe regiuni din SUA.

Vremea deosebit de rece si ninsoarea puternica au lasat numeroase gospodarii din Anglia, Scotia si Irlanda de Nord fara energie electrica, de vineri pana in prezent, in timp ce autoritatile i-au avertizat pe cei care intentionau sa calatoreasca de faptul ca drumurile sunt deosebit de alunecoase, potrivit The Guardian.

Asadar, mii de locuinte de pe teritoriul Regatului Unit nu au curent electric, in timp ce foarte multe drumuri sunt impracticabile. Desi meteorologii au informat ca ninsoarea abundenta va fi inlocuita de fulguieli usoare, prognoza pe termen mediu arata ca vineri s-ar putea intoarce vremea rea. Acest lucru ar insemna ca britanicii vor sarbatori primul Paste sub zapada din ultimii cinci ani.

Mii de gospodarii din Scotia, fara electricitate

Penele de curent din Scotia au afectat aproximativ 18.000 de persoane, dupa ce mii de gospodarii au ramas fara electricitate, de vineri pana in prezent. Irlanda de Nord s-a confruntat, de asemenea, cu probleme grave din cauza vremii, circa 1.000 de locuinte ramanand chiar si fara apa curenta. Din fericire, acest lucru a fost remediat, insa autoritatile i-au anuntat pe localnici ca ar mai putea dura zile intregi pana cand vor avea din nou curent electric.

Nici in Tara Galilor situatia nu este mai linistitoare, in conditiile in care un barbat a murit, dupa ce un viscol naprasnic l-a prins in timp ce se indrepta spre casa.

De asemenea, vremea rece din Ucraina a ucis, pana acum, 37 de persoane, temperaturile din luna martie ajungand si pana la minus 23 de grade Celsius in anumite zone ale tarii. In plus, specialistii meteo au anuntat ca, in aceasta saptamana, se asteaspta ca valorile termice sa scada pana la minus 28 de grade Celsius in nordul, centrul si estul Ucrainei.

Gerul s-a alaturat cantitatilor mari de zapada, care au ajuns, in anumite zone, la 53 de centimetri inaltime. Mai mult, masinile au ramas blocate pe o portiune de 18 kilometri din drumul principal care uneste Kiev de Lvov, in noaptea de sambata spre duminica, informeaza The Telegraph.

Nu numai Europa este afectata de vremea rea. In Statele Unite, mai multe state precum Missouri, New Jersey, North Carolina sau Tennessee sunt acoperite de zapada si ger. Mai mult, meteorologii americani au emis avertizari de viscol valabile pentru ziua de luni.

De asemenea, compania aeriana FlightAware a anuntat ca peste 350 de zboruri au fost anulate, luni, in timp ce 500 de curse au fost anulate duminica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Marea Britanie zapada, #Ucraina zapada, #SUA zapada, #viscol Regatul Unit, #viscol Ucraina, #viscol SUA , #zapada
Comentarii