Romania, in viscol si ger, pana duminica. Niciun drum national nu mai este blocat

Joi, 01 Martie 2018, ora 22:33
16413 citiri
Romania, in viscol si ger, pana duminica. Niciun drum national nu mai este blocat
Foto: Arhiva Ziare.com

Cele mai scazute temperaturi din aceasta perioada, care vor cobori chiar si la - 25 de grade Celsius, vor fi inregistrate joi si vineri, iar Capitala si 29 de judete se afla sub cod portocaliu de ger pana maine seara.

ANM a emis, joi, o informare meteo de vreme rea valabila pana duminica si a actualizat codurile aflate deja in vigoare.

Scolile din Capitala si din opt judete vor fi inchise in continuare toata saptamana.

Toate drumurile nationale au fost redeschise circulatiei, dar 13 drumuri judetene raman in continuare inchise.

In zona in care locuiesti este deszapezit? Trimite-ne pe adresa redactia@ziare.com sau pe Facebook Ziare.com imagini insotite de numele strazii si localitatea.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT efectele viscolului si gerului in Romania:

20:57 - Centrul Infotrafic anunta ca a fost redeschis traficul pe DN 3, Baneasa - Ostrov (judetul Constanta), astfel ca nu mai este niciun drum national cu circulatie intrerupta. In continuare circulatia este blocata pe 13 drumuri judetene, cele mai multe din judetul Olt.

20:04 - ANM anunta ca valul de frig si precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare vor persista in urmatoarele zile in municipiul Bucuresti, iar temperaturile se vor situa intre minus 15 grade si minus 3 grade Celsius.

19:25 - Drumul National 3 Baneasa - Ostrov (judetul Constanta) este in continuare inchis, joi seara, din cauza vremii nefavorabile, anunta Centrul Infotrafic.

Totodata sunt inchise in continuare 13 drumuri judetene, cele mai multe, respectiv cinci, in judetul Olt. Mai sunt drumuri inchise in judetele Bacau (1), Calarasi (2), Teleorman (4) si Vaslui (1).

16:17 - A fost reluat traficul pe A2 si A4, dar pe anumite portiuni, dar ramane inchis DN3 Baneasa - Ostrov (in jud. Constanta). Iata situatia de la ora 16:00:

Circulatia pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta s-a reluat, astfel:

-pe tronsonul Bucuresti - Lehliu-Gara - liber pentru toate categoriile de autovehicule;

-pe tronsonul Lehliu-Gara - Fetesti - se circula controlat, cu restrictie de tonaj (3,5 tone);

-pe tronsonul Fetesti - Constanta - liber pentru toate categoriile de vehicule;

Circulatia pe autostrada A4 Ovidiu - Agigea s-a reluat, astfel:

-pe sensul catre Agigea circula doar vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, controlat;

-pe sensul catre Ovidiu - liber pentru toate categoriile de autovehicule.

Vezi AICI pe ce drumuri judetene nu se circula

16:13 - Un sat din Bistrita Nasaud este o izolat, zapada ajungand in anumite zone chiar si la un metru si jumatate, conform Adevarul.

15:59 - Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, se plange ca masinile de deszapezit nu au putut sa intervina foarte bine din cauza masinilor parcate neregulamentar. In consecinta, echipajele Politiei Locale Sector 3 au somat soferii care au parcat neregulamentar.

15:54 - Premierul Viorica Dancila i-a indemnat pe ministrii din cabinetul sau, la inceputul sedintei de Guvern de joi, sa fie responsabili si sa le asigure romanilor acces la utilitatile publice - mai exact la gaz si electricitate - pe durata zilelor de ger care urmeaza. In plus, Dancila a insistat ca se remedieze defectiunile sistemelor de furnizare a energiei, acolo unde acestea apar.

"Este deosebit de important sa actionam la timp pentru protejarea vietii oamenilor. Inainte de a face o evaluare a situatiei si de a ne fixa actiunile viitoare, as vrea sa apreciez organizarea si mobilizarea tuturor institutiilor cu atributii in situatii de urgenta. Am fost in legatura permanenta cu doamna ministru Carmen Dan care m-a informat despre toate situatiile din teren, dar si cu ceilalti ministri implicati in aceasta situatie.

Va rog ca in zilelele urmatoare, in care se anunta temperaturi scazute, sa acordam o atentie deosebita asigurarii utilitatilor publice si aici ma refer la gaze si la energie electrica, iar acolo unde sunt defectiuni, sa se intervina de urgenta pentru remedierea lor", a spus premierul Viorica Dancila.

15:36 - Ninsorile si vremea rea vor tine pana duminica, conform ANM, care a emis, joi, o informare meteo de precipitatii mixte si polei, ninsori si intensificari ale vantului.

15:24 - Iata cum se circula pe Autostrada Soarelui:

Foto: Facebook/A2 - Autostrada Soarelui

15:17 - Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru cei care calatoresc in Franta, zilele urmatoare, unde va fi cod portocaliu de vant puternic, ninsori abundente, polei si temperaturi scazute in zonele Alpes-de-Haute Provence, Hautes Alpes, Alpes Maritimes, Aude, Bouches-du-Rhone, Gard, Haute-Garonne, Herault, Lozere, Var.

15:15 - Sase persoane, intre care doi copii, au fost ranite intr-un accident rutier, dupa ce doua autoturisme s-au ciocnit pe un drum judetean din Prahova, anunta Mediafax.

14:47 - 40 de persoane au fost luate in ultimele zile de pe strada in Alba Iulia si ingrijite in Adapostul de noapte din Gara CFR Alba Iulia.

14:44 - Centrul Info Trafic revine cu precizari cu privire la circulatia rutiera pe A2 si A4. Traficul a fost reluat pe A2 Bucuresti - Constanta, astfel:

-pe tronsonul Bucuresti - Lehliu-Gara - liber pentru toate categoriile de autovehicule;

-pe tronsonul Lehliu-Gara - Fetesti - se circula controlat, cu restrictie de tonaj (3,5 tone);

-pe tronsonul Fetesti - Cernavoda - liber pentru toate categoriile de vehicule;

-pe tronsonul Cernavoda - Constanta - vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone circula controlat.

Pe autostrada A4 Ovidiu - Agigea circula doar vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, controlat.

14:38 - Raman inchise A4, intre Ovidiu - Agigea, judetul Constanta; DN 3, intre Ostrov - Cobadin, judetul Constanta si DN 65A, intre Rosiorii de Vede - Turnu Magurele, judetul Teleorman.

Pe DN 3, intre Cobadin - Murfatlar, este restrictie de tonaj pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

14:36 - A fost reluata circulatia rutiera pe DN5 (in judetul Giurgiu). Aceasta fusese oprita, dupa ce o cisterna incarcata cu gaz petrolier lichefiat s-a rasturnat intre localitatile Uzunu si Daia.

14:35 - MAI anunta ca elicopterele de salvare si-au reluat misiunile, dupa ce mai multe zile nu s-au putut ridica de la sol din cauza viscolului si a ninsorii. Joi, acestea au efectuat opt misiuni de salvare Printre persoanele pentru salvarea carora s-a intervenit cu aeronavele MAI se numara doi nou-nascuti din jud. Dolj, respectiv jud. Giurgiu, o gravida din jud. Constanta, o femeie cu septicemie din jud. Braila si o alta cu probleme respiratorii din jud. Tulcea, conform unui comunicat remis Ziare.com.

13:54 - Mai multi jandarmi au mers joi dimineata sa deszapezeasca spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti. De asemenea, si in Constanta 70 de jandarmi actioneaza pentru deszapezirea trecerilor de pietoni si a cailor de acces catre crese, gradinite, scoli si spitale.

13:41 - Traficul este oprit pe ambele sensuri pe DN5, intre localitatile Uzunu si Daia (in judetul Giurgiu), dupa ce o autocisterna incarcata cu gaz petrolier lichefiat a iesit de pe carosabi si s-a rasturnat in sant. Nicio persoana nu a fost ranita in accident.

13:10 - Si scolile din Arges raman inchise vineri. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Arges a anuntat ca olimpiadele scolare programate sambata se vor desfasura dupa program normal, la centrele desemnate, transmite Mediafax.

12:38 - Traficul rutier se reia pe A2, cu anumite restrictii de tonaj pe anumite segmente. Pe relatia Bucuresti - Lehliu si retur, circulatia va fi deschisa pentru toate categoriile de vehicule; pe relatia Lehliu - Cernavoda si retur se va circula controlat de catre Politia Rutiera; pe ruta Cernavoda - Constanta si retur circulatia rutiera se va desfasura pe DN 22C, conform Agerpres.

12:35 - Un caine care a vrut sa traverseze o balta pe gheata a cazut in apa. Animalul a fost salvat de de pompierii de la ISU Arad.

11:48 - O masina a unui operator privat de salubritate din Orsova a intrat in casa unui localnic. Masina era echipata cu anvelope de vara, iar soferul nu a mai putut sa o controleze, transmite Romania TV.

11:44 - In judetul Tulcea, DN 22A Cataloi - Topolog - limita jud. Constanta si DN 22F Horia -Nalbant au fost deschise. Pe aceste artere rutiere s-a instituit insa restrictie de tonaj (7,5 tone).

11:27 - De joi, turistii pot circula iar cu telecabina la Balea dupa ce, miercuri, transportul pe cablu a fost oprit din cauza gerului, anunta Agerpres.

11:25 - 109 persoane au suferit fracturi, luxatii sau entorse ale membrelor, in ultimele 72 de ore, a declarat joi, pentru Agerpres, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu.

10:56 - Patru turisti, doi romani si doi americani, au dormit in hotelul de gheata de la Balea Lac, in cea mai friguroasa noapte din acest an, cand temperatura afara a coborat la minus 21 de grade Celsius, in timp ce in camerele inghetate a fost cu 16 grade mai cald, a precizat joi, pentru Agerpres, Daniel Corbu, reprezentant al Hotel of Ice.

10:49 - Iata situatia drumurilor de la aceasta ora. Sunt inchise A2 Bucuresti - Constanta si A4 Ovidiu - Agigea. Nu se circula pe urmatoarele drumuri nationale:

Judetul Constanta

- DN 3 Cobadin - Ostrov;

Judetul Teleorman

- DN 65A, pe tronsonul Turnu Magurele - Rosorii de Vede;

Judetul Tulcea

- DN 22A Cataloi - Topolog - limita jud. Constanta;

- DN 22F Horia -Nalbant.

Drumuri nationale cu restrictii de tonaj:

DN 22A Harsova (CT) - limita cu jud. Tulcea 7,5 tone;

DN 21A Baraganul (BR) - Tandarei (IL) 7,5 tone;

DN 22 Smardan (TL) - Ovidiu (CT) 7,5 tone;

DN 22D Macin (TL) - Ciucurova (TL) 7,5 tone;

DN 22E Garvan (TL) - I. C. Bratianu (TL) 7,5 tone;

DN 3 Cobadin (CT) - Murfatlar (CT) 3,5 tone;

DN 3 Lehliu (CL) - Cuza Voda (CL) 7,5 tone.

10:46 - Se deschide circulatia rutiera mai usoare de 7,5 tone pe DN 22A, intre localitatile Topolog si Saraiu, si pe DN 22D intre Ciucurova si Caugagia.

10:44 - Toate drumurile din judetul Giurgiu au fost redeschise, dar se circula in conditii de iarna.

10:15 - Se deschide circulatia rutiera pe DN 22A, intre Saraiu si Harsova pentru masinile sub 7,5 tone.

09:46 - Noua localitati din Harghita au ramas fara curent electric. Sunt afectati 1.504 consumatori din Martinis, Badeni, Sanpaul, Petreni, Oraseni, Rares, Ocland, Satu Nousi Craciunel, conform Agerpres.

09:37 - Un autocar cu 70 muncitori de la o societate din Braila a ramas inzapezit pe un drum judetean, in timpul noptii. Vehiculul nu a mai putut inainta din cauza sulurilor de zapada formate. Utilajele au reusit sa scoata autocarul dupa doua ore, informeaza Mediafax.

09:26 - A2 Bucuresti - Constanta si A4 Ovidiu - Agigea raman in continuare inchise. De asemenea, pe sase drumuri nationale nu se circula.

Judetul Constanta - 2

- DN 3 Cobadin - Ostrov;

- DN 22A Harsova - Tulcea;

Judetul Teleorman - 2

- DN 65A, pe tronsonul Turnu Magurele - Rosorii de Vede;

- DN 65E, pe tronsoanele Rosiorii de Vede - Troianu si Bogdana - Urloiu;

Judetul Tulcea- 2

- DN 22A Cataloi - Topolog - limita jud. Constanta;

- DN 22F Horia -Nalbant.

Drumuri nationale cu restrictii de tonaj:

DN21A Baraganul (BR) - Tandarei (IL) 7,5 tone;

DN22 Smardan (TL) - Ovidiu (CT) 7,5 tone;

DN22D Macin (TL) - Ciucurova (TL) 7,5 tone;

DN22E Garvan (TL) - I. C. Bratianu (TL) 7,5 tone;

DN3 Cobadin (CT) - Murfatlar (CT) 3,5 tone;

DN3 Lehliu (CL) - Cuza Voda (CL) 7,5 tone.

08:59 - Se deschide circulatia rutiera pe DN 2F, intre localitatile Horia si Nalbant (Tulcea), pentru masinile sub 7,5 tone.

08:55 - Mai multi jandarmi vor deszapezi, joi, cele mai mari spitale pentru copii din Bucuresti, sub sloganul #AducemPrimavaraCuForta!.

"De fiecare data, folosim forta pentru ca suntem nevoiti, nu pentru ca ne dorim neaparat. O folosim pentru a proteja sau a ajuta. Asa ca maine, pe #1Martie, iesim in strada, cu toata forta, sa deszapezim cele mai mari spitale pentru copii, din Bucuresti, iar tu te poti alatura noua daca doresti", transmit jandarmii.

08:05 - CFR Calatori a anuntat ca mentine masura de anulare a aproximativ 10% din trenuri si pentru 1 martie. Puteti vedea aici lista trenurilor anulate, actualizata periodic, in functie de evolutia conditiilor meteo.

07:15 - 106 trenuri si 4 curse aeriene sunt anulate, potrivit News.ro.

07:05 - Situatia sectoarelor de autostrazi si drumuri nationale inchise circulatiei sau cu restrictii de tonaj, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com, este urmatoarea:

Drumuri inchise

1. A2, intre Bucuresti - Constanta;

2. A4, intre Ovidiu - Agigea;

3. DN 22, intre Baia - Ovidiu;

4. DN 22A, intre Cataloi - Harsova;

5. DN 22D intre Macin - Caugagia;

6. DN 22F intre Horia - Nalbant;

7. DN 3, intre Cuza Voda - Cobadin;

8. DN 65A, intre Rosiorii de Vede - Turnu Magurele;

9. DN 65 E, intre Furculesti - Bogdana.

Drumuri cu restrictii de tonaj

DN 22, intre Smardan - Baia < 3,5 tone;

DN 22E, Garvan - I.C. Bratianu < 3,5 tone;

DN 21A, intre Baraganu - Tandarei < 7,5 tone;

DN 3, intre Lehliu - Cuza Voda < 7,5 tone;

DN 3, intre Cobadin - Murfatlar < 3,5 tone;

DN 38, intre Agigea- Negru Voda < 3,5 tone.

Vezi filmul zilei de miercuri - cum a evoluat vremea in Romania si ce probleme au provocat viscolul si gerul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Romania viscol zapada ger , #zapada