Romania, in viscol: Multe scoli raman inchise, la fel si drumuri, porturi, chiar si Vama Giurgiu. Noaptea vine cu ger extrem

Luni, 26 Februarie 2018, ora 23:50
67055 citiri
Romania, in viscol: Multe scoli raman inchise, la fel si drumuri, porturi, chiar si Vama Giurgiu. Noaptea vine cu ger extrem
Foto: Arhiva Ziare.com

Cand credeam ca iarna a fost mai blanda decat de obicei, un val de viscol si ger a pus stapanire pe Romania la final de februarie.

Mai multe avertizari de ger, ninsori abundente si vant puternic sunt valabile in aceste zile in toata tara. Meteorologii anunta ca noaptea de luni spre marti va fi una extrem de geroasa si ninsorile si viscolul vor continua.

Asa ca autoritatile au decis sa inchida scoli, drumuri si porturi, ca sa poata lupta cu efectele iernii. Chiar si asa, vremea rea a reusit sa incurce destul de mult activitatile normale: localitati au ramas fara curent, curse aeriene au fost deviate sau anulate si cei care s-au incumetat pe sosele s-au vazut nevoiti sa ceara ajutorul autoritatilor. Spre seara s-a luat decizia sa fie inchisa si Vama Giurgiu, avand in vedere ca si vecinii din Bulgaria au parte de o vreme chiar mai rea.

In ce-i priveste pe elevi, in Bucuresti si judetele Buzau, Arges, Dolj, Constanta, Tulcea, Giurgiu, Ilfov si Teleorman vor fi inchise scolile marti. Braila, Ialomita si Olt au anuntat ca suspenda cursurile si miercuri. In judetele Calarasi si Mehedinti marti vor fi inchise doar anumite scoli.

Ziare.com ti-a prezentat in format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale primei zile de iarna adevarata din 2018 in Romania. Noi date despre starea drumurilor poti afla urmarind site-urile: Info Trafic, CNAIR sau DSU.

23:50 - Incheiem aici transmisiunea LIVE TEXT, dar ramai alaturi de noi zilele urmatoare pentru a afla cum va evolua starea vremii si ce se va intampla in continuare in tara din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

23:43 - Circulatia rutiera a fost inchisa si pe DN 21, intre Slobozia si Calarasi, precum si pe DN 3A, pe DN 2N si pe tronsonul Branesti-Calarasi al DN3, astfel ca la aceasta ora traficul este blocat pe 10 drumuri nationale si pe doua autostrazi, informeaza News.

23:34 - MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Bulgaria ca, marti si miercuri, in 27 de regiuni bulgare (dintr-un total de 28, mai putin regiunea Blagoevgrad) vor fi inregistrate temperaturi scazute.

Potrivit MAE, pe timpul zilei maximele vor fi situate in intervalul -4 si -2 grade Celsius iar pe timpul noptii minimele se vor situa in intervalul -5 si -14 grade Celsius. Vantul va prezenta intensificari zonale, fapt ce va duce la formarea troienelor de zapada, scrie Agerpres.

23:22 - Trei drumuri judetene din Dolj sunt luni seara inchise, intrucat utilajele de deszapezire nu au putut indeparta zapada din cauza viscolului. Potrivit ISU Dolj, DJ 553 Poiana Mare - Maglavit - km 24-41, DJ 561E - Bailesti - Seaca de Camp - km 0-11 si DJ 551A intre satele Gioroc si Puturi sunt blocate.

Potrivit Agerpres, drumurile comunale Radomir - Ciocanesti si Carpen - Orodel sunt blocate de asemenea.

22:34 - Vama Giurgiu a fost inchisa din cauza viscolului. Totodata, circulatia pe DN 5 a fost oprita, intre Bucuresti si Giurgiu si urmeaza sa se inchida circulatiei si DN3.

Tirurile care se indreptau, luni seara, catre Vama au fost oprite pe raza judetelor Ilfov si Giurgiu.

22:22 - Aproape 350 de utilaje de deszapezire si peste 1.000 de angajati care curata zapada de la statiile RATB, gurile de metrou, de pe trotuare si treceri de pietoni intervin luni seara in Bucuresti, a anuntat Primaria Capitalei, potrivit News.

22:20 - Iata care sunt drumurile judetene inchise cel putin pana marti, ora 02:00.

22:10 - Cursurile vor fi suspendate marti si miercuri si in judetul Ialomita, a stabilit, luni seara, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

22:03 - Zece autoturisme, cu cetateni romani, au ramas inzapezite in Bulgaria, aproape de granita de la Vama Veche, cei 16 pasageri din masini fiind ajutati de autoritatile locale.

21:56 - Senilata de la Valea Dacilor incadrata cu 2 paramedici SMURD au preluat din localitatea Tortomanu (Constanta) o gravida in 6-7 saptamani in pericol de a pierde sarcina, o gravida la termen si un barbat cardiac stabilizat. Toate persoanele au fost transportate la spitalul Medgidia.

21:32 - Scolile vor fi inchise si in Buzau si Arges marti. Amintim ca si in Bucuresti si in judetele Dolj, Constanta, Tulcea, Giurgiu, Ilfov si Teleorman vor fi inchise scolile marti. Braila si Olt au anuntat ca suspenda cursurile si miercuri. In judetele Calarasi si Mehedinti marti vor fi inchise doar anumite scoli.

21:20 - Datele centralizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arata ca au fost semnalate efecte ale ninsorilor si viscolului in Bucuresti si in zece judete - Bacau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dolj, Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman si Vrancea - si s-a intervenit in sprijinul a 215 persoane aflate in situatii de risc. MAI spune ca nu au fost inregistrate situatii grave care sa nu poata fi gestionate in timp util, potrivit News.

21:05 - Circulatia rutiera a fost inchisa si pe DN 22C, intre Cernavoda si Murfatlar si pe DN 2A, intre Harsova si Ovidiu, km 127+000 - km 197+000, din cauza viscolului puternic la sol si a vizibilitatii reduse

20:51 - Trei masini, in care se afla 6 persoane si un microbuz, in care sunt alti sase oameni, sunt blocate pe un drum judetean din Prahova, zapada in zona fiind troienita, potrivit Mediafax. Conform ISU Prahova, in zona intervin doua utilaje de deszapezire si o vola de la Primaria Floresti.

20:48 - Un batran cu hipertensiune a fost preluat luni seara de un echipaj de la Ambulanta Teleorman, care a intervenit cu senilata pentru a-l putea duce la spital.

20:44 - Circulatia vehiculelor de peste 7,5 tone a fost restrictionata luni pe DN 7, in judetele Arges si Valcea, in judetul Sibiu soferii care se indreapta spre Valea Oltului fiind redirectionati pe DN 1, potrivit Agerpres.

20:20 - Circulatia rutiera pe Autostrada Soarelui a fost inchisa in totalitate, luni seara, din cauza viscolului. Pana la ora 23:00, politia rutiera, impreuna cu echipajele CNAIR S.A. vor asigura evacuarea autovehiculelor aflate pe sectorul afectat, in sistem de trafic controlat.

20:05 - Unitatile de invatamant din judetul Tulcea vor fi inchise marti din cauza viscolului, cu exceptia gradinitelor cu program prelungit care pot primi copii, potrivit News.ro.

19:48 - Cursa Munchen - Sibiu programata sa aterizeze luni seara, la ora 17:50, pe Aeroportul International din Sibiu, a fost deviata pe aeroportul din Timisoara din cauza conditiilor meteorologice, fiind astfel anulat si zborul Sibiu-Munchen programat la ora 18:25, au informat reprezentantii aeroportului sibian, citati de Agerpres.

19:35 - Scolile raman inchise marti in Bucuresti si in judetele Dolj, Constanta, Giurgiu, Ilfov si Teleorman, in timp ce in Braila si Olt cursurile sunt suspendate atat marti, cat si miercuri. In judetele Calarasi si Mehedinti marti vor fi inchise doar anumite scoli, potrivit Ministerului Educatiei.

19:30 - Se inchide circulatia rutiera pe DN 3, intre Ostrov si Murfatlar, km 129+000 - km 243+435, Constanta, pentru toate categoriile de autovehicule.

19:27 - Circulatia rutiera pentru toate categoriile de autovehicule a fost inchisa pe sectorul de autostrada cuprins intre Ovidiu si Port Agigea Sud, km 0+000 - km 21+775.

18:52 - O gravida intrata in travaliu din localitatea Calugareni a fost preluata cu senilata de la ISU Galati (dislocata in sprijinul ISU Constanta) si transportata la spitalul din Constanta.

18:38 - Inca sase trenuri de calatori au fost anulate luni seara, din cauza viscolului, numarul lor ajungand la 58. In Gara de Nord din Capitala, cinci trenuri au intarzieri intre 10 si 85 de minute.

Potrivit CFR Calatori, cele sase trenuri adaugate pe lista celor anulate sunt: R 7372 Galati - Faurei; R 9410 Piatra Olt - Caracal; R 9409 Caracal - Piatra Olt; R 9139 Craiova - Calafat; IR 1885 Titu - Targoviste; IR 1888 Targoviste - Titu.

17:58 - Peste 500 de persoane fara adapost au fost cazate in centrele Primariei Capitalei, in noaptea de duminica spre luni, informeaza municipalitatea. Dintre acestea, cele mai multe au fost cazate in adapostul din Theodor Pallady.

De asemenea, precizeaza municipalitatea, operatorii de salubrizare au actionat pe tot parcursul noptii si luni dimineata cu 358 de utilaje de deszapezire pe arterele principale si pe o parte din arterele secundare.

17:53 - Persoanele din mai multe autorturisme si un microbuz, care ramasesera blocate de 8 ore pe un camp de langa DJ 641, drumul care face legatura intre Caracal si Cezieni, au fost salvate de pompieri. In autoturisme si microbuz se aflau in total 7 persoane.

17:27 - Un barbat de 65 de ani, din comuna Straja (Suceava), a murit, luni, din cauza frigului, aceasta fiind prima victima a gerului.

17:20 - O cursa aeriana care ar fi trebuit sa aterizeze, luni, pe Aeroportul Craiova si sa plece spre Koln a fost anulata din cauza viscolului si ninsorii, aproximativ 140 de persoane fiind afectate.

17:00 - A fost inchisa circulatia rutiera pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 51, pe sectorul de drum cuprins intre Izvoarele si Zimnicea, km 21+700 - km 39+000.

16:34 - Circulatia a fost oprita pe Autostrada Soarelui, dupa un accident care a avut loc intre Cernavoda si Constanta intre niste utilaje de deszapezire.

16:23 - Cursurile vor fi suspendate marti la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile, potrivit unei informari a Biroului de Presa al institutiei.

15:41 - Toate unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Constanta vor fi inchise si marti, dupa ce elevii nu s-au prezentat la cursuri nici luni, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile - cod portocaliu de vant si ninsoare.

15:13 - Trei drumuri nationale din judetele Calarasi, Giurgiu si Teleorman sunt inchise traficului din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit CNAIR, s-a inchis circulatia rutiera pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 41, intre Oltenita, judetul Calarasi si Greaca, judetul Giurgiu, pe DN 65A, intre Rosiori de Vede si Turnu Magurele, judetul Teleorman, si DN 65E, intre DN 65A si Bogdana, Teleorman, din cauza viscolului puternic care reduce vizibilitatea spre zero.

14:45 - Prin portul Giurgiu nu circula nicio nava din cauza viscolului puternic, masura fiind luata de capitanii de vase si nu de Capitania Portului, din cauza vizibilitatii reduse.

14:33 - Primaria Capitalei anunta ca duminica noapte, in centrele Directiei de Asistenta Sociala, au fost cazate 529 de persoane fara adapost dupa cum urmeaza: 468 de persoane in adapostul din Theodor Pallady, 16 persoane in adapostul din Berceni si 45 de persoane in Centrul de Tranzit din Soseaua Viilor.

14:00 - Aproximativ 4% dintre trenurile care circula in Romania au fost anulate, luni, pentru a facilita interventiile cu utilaje si pluguri de zapada si evitarea unor situatii nedorite pentru pasageri. Pe ruta Bucuresti Nord - Constanta vor circula sapte trenuri. In Gara de Nord sunt trenuri care au o intarziere si de 90 de minute.

13:11 - Cursurile unitatilor de invatamant din judetul Olt vor fi suspendate, marti si miercuri, potrivit unei decizii luate de Inspectoratul Scolar Judetean Olt,

13:00 - CNAIR transite ca, din cauza ninsorii si viscolului, a impus restrictii de tonaj pentru autovehiculele peste 3,5 tone pe DN 22A, intre Mihai Viteazu si Ovidiu (Constanta), pe DN2A, intre Harsova si Ovidiu (Constanta), pe DN13B, intre Praid si Gheorgheni (Harghita) si pe DN 3, intre Cataniciu si Ostrov.

12:55 - ANM a emis o noua avertizare cod portocaliu de viscol, valabila pana la ora 18:00, in zonele de munte din Hunedoara si Caras-Severin.

La peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificari ale vantului care la rafala vor atinge 90-100 km/h viscolind zapada, determinand scaderea vizibilitatii sub 50 m.

12:50 - MAE a emis o avertizare de calatorie pentru Serbia, unde e cod portocaliu si cod galben de ninsori, vant si ger in perioada 26-28 februarie 2018.

12:43 - Toate scolile din judetul Braila vor inchise, marti si miercuri, din cauza gerului, a ninsorii si a viscolului.

In urmatoarele ore si zile, in judetul Braila, temperaturile maxime vor fi frecvent intre minus 12 si minus 8 grade, cele minime se vor incadra in general intre minus 22 si minus 12 grade, iar rafalele vantului vor accentua senzatia de frig.

12:36 - Salvamontistii atrag atentia asupra riscului crescut de avalansa aparut in masivele Retezat si Parang, din cauza ninsorilor abundente care au cazut in ultimele doua zile, fiind posibil ca zapada sa o ia la vale in zonele situate la altitudini mai mari de 1.400 de metri si cu inclinare mai mare de 25 de grade.

12:33 - Opt tronsoane de drumuri judetene din Olt au fost inchise: DJ 542, pe tronsonul Caracal-Redea, DJ 542 A, pe tronsonul Redea-Rotunda, DJ 544 A, pe tronsonul Vartopu-Vadastrita, DJ 546 C, pe tronsonul Potcoava-Perieti, DJ 604, pe tronsonul Bucinisu-Obarsia, DJ 641, pe tronsonul Caracal-Cezieni, DJ 653, pe tronsonul Stoicanesti-Craciunei-Radomiresti si DJ 679, pe tronsonul Valeni-Seaca-Mihaesti.

Totodata, conform datelor furnizate de societatea de distributie a energiei electrice, erau doua localitati nealimentate partial cu energie electrica.

12:25 - Mai multe tronsoane de drum din Teleorman, printre care trei nationale - DN 65A, DN 51, DN 51A si patru judetene, au fost inchise pentru deszapezire.

"Va aducem la cunostinta faptul ca urmatoarele tronsoane de drum sunt blocate temporar in vederea actionarii eficiente a mijloacelor de deszapezire: DN65A: Turnu Magurele - Rosiorii de Vede; DN51: Zimnicea - Izvoarele; DN51A: Zimnicea - Piatra; DJ504: Alexandria - Cernetu si Alexandria - Laceni; DJ703: Calinesti - Mavrodin; DJ506: Beiu - Storobaneasa si Merisani - Babaita; DJ506A: Razmiresti - Vitanesti", se precizeaza in comunicatul ISU Teleorman.

12:19 - Incepand cu ora 14:00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, se va intruni Comandamentul de iarna pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

12:14 - Consumul de energie electrica al Romaniei a depasit luni, la ora pranzului, nivelul de 9.500 de MW, aproape de recordul istoric stabilit in ianuarie 2017.

11:50 - Pe Marea Neagra e furtuna, iar vantul a produs valuri de pana la 4 metri inaltime. Toate porturile de pe litoralul nostru raman inchise, la fel si Canalul Midia-Navodari.

11:25 - Opt curse aeriene au intarzieri, din cauza vremii nefavorabile, iar o cursa a fost anulata, potrivit datelor publicate pe site-ul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Cursa anulata este Ryanair care circula pe ruta Roma-Bucuresti-Roma.

De asemenea, intarzieri la sosiri au cursele TAROM Iasi-Bucuresti, Belgrad- Bucuresti si Budapesta-Bucuresti, iar la plecari cursele Pegasus Bucuresti-Istanbul, Ryanair Bucuresti-Berlin, Wizzair Bucuresti-Londra, TAROM Bucuresti -Londra si TAROM Bucuresti-Timisoara.

11:00 - 37 de trenuri au fost anulate de CFR Calatori, pentru care sinele de tren sa fie curatate.

17 curse anulate sunt din judetul Constanta.

In unele zone au inghetat mai multe macazuri, trenul InterRegio 1724, care trebuia sa plece dinspre Craiova catre Sibiu a fost anulat.

10:25 - Circulatia rutiera este intrerupta in judetul Teleorman pe mai multe drumuri nationale: DN51 Zimnicea - Viisoara, DN51A Zimnicea - Izvoarele, DN54 Moldoveni - Islaz si DN65 Turnu Magurele - Rosiori.

De asemenea, in acelasi judet, circulatia rutiera este intrerupta pe mai multe drumuri judetene: DJ 504, DJ 506, DJ 506A, DJ 506C, DJ 653, DJ 703. Se actioneaza pentru curatarea partii carosabile.

10:00 - A intrat in vigoare un nou cod portocaliu care vizeaza intensificari sustinute ale vantului, temporar ninsori puternic viscolite si vizibilitate scazuta in Bucuresti si in judetele Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea. Acesta este valabil pana marti, la ora 14:00.

In intervalul mentionat, vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de 55...65 km/h, local peste 70 km/h si vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolita, determinand scaderea vizibilitatii sub 50 m.

9:47 - 16 trenuri sunt anulate, in timp ce alte sase trenuri care ar fi trebuit sa ajunga la Bucuresti inregistreaza intarzieri de pana la 90 de minute, potrivit CFR Calatori.

Cele mai semnificative intarzieri sunt consemnate in cazul trenurilor care circula pe relatia Craiova - Bucuresti si Timisoara - Bucuresti, de 90, respectiv 85 de minute. La plecari doar doua trenuri au intarzieri, cele care pleaca catre Brasov (80 minute) si Constanta (20 minute).

9:40 - Compania de Drumuri avertizeaza soferii care pleaca in Bulgaria ca e cod rosu si portocaliu de vreme rea, ceea ce inseamna inchiderea circulatiei in regiunile afectate pentru toate categoriile de autovehicule.

9:26 - Pompierii au intervenit, in ultimele 24 de ore, in 10 localitati din 7 judete pentru inlaturarea efectelor vremii nefavorabile, constand in derapaje usoare ale autoturismelor in afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp, restrictii rutiere pe anumite sectoare de drum sau arbori doborati de vant.

9:24 - Autoritatile din Teleorman au decis suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant, incepand de luni, ora 12:00, dar si pentru ziua de marti.

8:59 - Temperatura resimtita pe Varful Calimani din judetul Suceava a fost de minus 49 de grade, potrivit ANM.

Statiile meteo au inregistrat minus 22 de grade la Joseni si minus 19 la Iasi si Toplita.

8:41- Pentru evitarea unor situatii nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanta - Mangalia, Constanta - Medgidia - Tulcea Oras si Ciulnita - Slobozia Veche se reduce numarul trenurilor, traficul de calatori intre aceste localitati urmand sa fie preluat de restul garniturilor din grafice. De asemenea, au fost anulate trenuri si pe rutele Caracal-Corabia, Rosiori Nord - Turnu Magurele si Rosiori Nord - Zimnicea, anunta CFR.

8:00 - Nu mai sunt sectoare de drum national sau de autostrazi inchise circulatiei din cauza conditiilor meteo, dar se circula in conditii de iarna, potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere remis Ziare.com.

Totusi, ramane inchis drumul judetean DJ119 A din Bacau.

7:30 - Doua drumuri din Teleorman sunt inchise din cauza viscolului si pentru a permite utilajelor de deszapezire sa curete carosabilul. E vorba de DN51 Zimnicea - Turnu Magurele si DN51A Zimnicea - Alexandria.

7:14 - In judetul Bacau, traficul este oprit pe un drum judetean, din cauza ninsorii si a viscolului- mai exact pe DJ119 A (Urechesti - Sascut) - tronsonul cuprins intre comuna Urechesti si satul Contesti.

Varianta ocolitoare trece prin comuna Urechesti - DN11A - Adjud - DN2 - com. Sascut.

7:03 - Au fost inchise porturile Midia, Constanta Nord si Constanta Sud-Agigea, din cauza vantului puternic.

7:02 - Toate gradinitele, scolile si liceele din Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Dolj si Constanta sunt inchise azi.

Citeste detalii despre masura luata si argumentele primarului Gabriela Firea

7:00 - A intrat in vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite, cu depunere de strat consistent de zapada. Acesta e valabil pana luni seara, la ora 23:00.

In judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman va ninge abundent si se va depune strat de zapada local de peste 30...40 cm, iar vantul va avea intensificari cu viteze in general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea, prevad meteorologii.

Iata prognoza meteo detaliata pe zile si regiuni - cand si unde va fi cel mai frig si va ninge cel mai mult

Autoritatile se pregatesc de ger si zapada: Evitati sa plecati la drum lung sau sa stati mult afara, in frig!

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#zapada cod portocaliu, #LIVE zapada Romania , #zapada