Romania, sub zapada - De miercuri vin iar ninsori, dar izolat (Galerie foto)

Marti, 14 Februarie 2012, ora 23:58
23544 citiri
Romania, sub zapada - De miercuri vin iar ninsori, dar izolat (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Noul val de zapada si temperaturile scazute continua sa faca ravagii in Romania. Traficul este paralizat in mai multe judete, sute de localitati au ramas fara energie electrica, scolile au fost inchise, iar interventia utilajelor de deszapezire este din ce in ce mai dificila.

Situatia cea mai grava ramane in judetele Buzau si Vrancea, unde soldatii si jandarmii au actionat toata noaptea pentru a-i deszapezi pe oamenii blocati in case.

Romania, in zapada - Varful nametilor, luni noapte. De marti, va fi mai bine

Pana acum, 79 de oameni au murit din cauza frigului. A2 si alte 26 de drumuri nationale raman inchise, pe opt linii linii feroviare nu se circula, iar 413 de trenuri sunt anulate.

Potrivit MAI, 161 de drumuri judetene sunt blocate, 259 de localitati sunt izolate, iar in 31 nu este energie electrica.

Pana si in orase, nametii sunt cat casa, iar schiurile au devenit o optiune de transport pentru unii, dupa cum arata fotografia realizata pe strazile Capitalei.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, situatia din Romania inzapezita:

23.30 - Iarna nu va pleca prea curand, insa nu trebuie sa ne facem griji in ceea ce priveste violenta fenomenelor meteo, a declarat meteorologul Viorica Dima, la Realitatea TV. In urmatoarele trei zile vremea se mentine rece, de miercuri noapte incepand iar ninsorile, insa in vest, centru si nord si nu insemnate cantitativ (10 - 15 cm in 36 de ore).

In perioada 18 - 22 februarie se incalzeste putin, in sensul ca la amiaza temperaturile vor fi pozitive (noaptea negative). Nu exista temeri legate de topirea brusca a stratului de zapada.

22.29 - Pe drumurile din judetul Ilfov, traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata, vizibilitatea scazand sub 50 de metri, anunta Infotrafic. Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie, local, mai ales in sud, se va semnala ceata, asociata si cu depunere de chiciura.

22.23 - Limitarea transporturilor de marfa pe drumuri si cai ferate a lasat companiile fara materii prime, in imposibilitatea de a-si onora contractele. Astfel, potrivit liderilor patronali, suma totala a pierderilor se ridica la trei milioane de euro pe zi, iar per ansamblu economia ar putea avea in acest trimestru un recul echivalent cu 0,1% din PIB, conform Adevarul.

22.20 - Membrii unui club de off-road din Sibiu s-au luptat cu troienele de cinci metri inaltime, langa Ramnicu Sarat, pentru a ajunge la Manastirea Sfanta Treime cu provizii si medicamente. 20 de maicute solicitasera Crucii Rosii ajutorul, drumul pana la ele fiind blocat de 12 zile de un munte de zapada, conform Adevarul.

21.25 - Un tren care a plecat din Drobeta Turnu Severin la ora 14.00 a ramas blocat la Chiajna, la doar cativa kilometri de Bucuresti, din cauza unui marfar defect, care a ramas pe calea ferata, anunta Romania TV.

20.50 Compania Electrica SA a suferit pagube de 10-20 milioane euro in urma fenomenelor meteorologice extreme din ultimele zile, a declarat, marti, directorul general al societatii, Ioan Folescu. Avarii de o asemenea amploare au loc numai odata la cateva zeci de ani.

20.10 - Toate cele trei puncte de trecere a frontierei dintre Romania si Republica Moldova, Galati-Giuriulesti, Oancea-Cahul si Albita-Leuseni, care au fost inchise luni, si-au reluat marti activitatea.

20.05 Alimentele donate de Federatia Romana de Rugby vor pleca miercuri spre zonele afectate de intemperii, anunta site-ul FRR, citat de Agerpres. "Jandarmeria va ridica doua tone de faina, doua tone de zahar, 500 de litri de ulei, 500 kg de dulciuri, 800 de conserve, 300 kg de orez, o tona de malai si peste 3.000 de litri de apa plata si minerala", a declarat presedintele FRR, Alin Petrache.

19.57 - Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat marti ca a petrecut, luni, 3 ore in nameti, langa Guvern, dupa cum relateaza Realitatea TV.

19.55 - Soselele Mihai Bravu, Stefan cel Mare si Pantelimon, din Sectorul 2 al Capitalei, vor fi curatate, marti noapte, pana la borduri, masinile blocate in zapada urmand sa fie ridicate pe platforme, apoi repuse la loc, dupa deszapezire, astfel incat bucurestenii sa le gaseasca miercuri dimineata unde le-au lasat, anunta Primaria Sectorului 2, potrivit Mediafax.

19.50 - Ministrul Ediucatiei, Catalin Baba, a declarat marti seara ca elevii din trei judete nu vor merge la cursuri miercuri, fiind vorba de Buzau, Prahova si Vrancea. In alte 11 judete, dar si in Capitala, activitatea se va desfasura normal. In total, 3083 scoli vor fi inchise miercuri.

19.30 Marti seara, 16 drumuri erau in continuare inchise, iar portiunea Drajna - Fetesti, de pe A2, va fi cel mai probabil deschisa in aceasta noapte. Alte 17 drumuri sunt restrictionate, insa se lucreaza si pe acestea.

19.25 - Alexandru Nazare, ministrul Transporturilor, a declarat marti seara ca in cursul zilei au fost probleme feroviare pe ruta spre Constanta si Brazi, insa trenurile au ajuns la destinatie. Ministrul a multumit bucurestenilor care si-au lasat masinile acasa, mentionand ca garniturile la metrou au fost suplimentate, inregistrandu-se un numar record de pasageri.

19.05 - Primarul din Rosiori, Neculai Soceanu, va fi amendat pentru neindeplinirea atributiilor pe situatii de urgenta, potrivit Legii 481. Amenda este intre 2.000 si 5.000 de lei. Edilul nu a acordat sprijin echipajelor ISU si SAJ, venite in ajutorul unui batran din satul Pribeagu.

18.59 - Restrictia privind interzicerea circulatiei pentru autovehiculele cu o masa mai mare de 7,5 tone in punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse a fost ridicata marti, anunta Adevarul.

18.39 - Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor, a anuntat marti seara ca miercuri s-ar putea anunta situatie de urgenta din cauza inundatiilor din unele zone. Se face in prezent monitorizarea punctelor de risc, pentru ca acestea se cunosc. Ministrul nu crede ca vor fi probleme deosebite, insa "trebuie sa fim pregatiti".

18.11 Prefectul de Buzau a aprobat declararea starii de alerta si in comuna Valea Ramnicului, astfel ca numarul localitatilor din judet aflate in aceasta situatie a ajuns la patru. In cursul diminetii s-au emis ordine de declarare a starii de alerta in comunele Bisoca, Puiesti si Ramnicelu, anunta NewsIn.

17:52 - Patronatele din constructii au pus la dispozitie 375 de utilaje (buldoexcavatoare, autogredere, vole etc.) in 36 de judete pentru a ajuta la deszapezirea localitatilor si a drumurilor izolate din cauza caderilor masive de zapada, se arata intr-un comunicat al Ministerului Turismului, remis Ziare.com.

17:34 - Un elicopter SMURD care urma sa preia o pacienta din Drobeta Turnu Severin a intampinat dificultati la aterizare, marti dupa-amiaza, din cauza ca locul unde urma sa aterizeze era acoperit cu un strat mare de zapada, noteaza Newsin.

17:16 - S-a deschis circulatia pe ambele sensuri pentru toate categoriile de vehicule si prin vama Albita - jud. Vaslui, situat la granita cu R. Moldova.

Ca urmare a acestui fapt, conducerea ITPF Iasi a dispus masuri de suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea in punctele de trecere a frontierei pentru evitarea aglomerarilor si realizarea unui control operativ si fluent, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

17:11 - Traficul pe strazile din Ramnicu Sarat a fost inchis de marti pana joi de autoritati, pentru ca utilajele de deszapezire sa poata actiona mai eficient, informeaza Mediafax.

16:49 - Centrul Eparhial si protopopiatele din Arhiepiscopia Bucurestilor vor trimite 10 tone de alimente neperisabile sinistratilor din Vrancea si din zona Valenii de Munte, scrie Newsin.

Foto: Daylife

16:41 - In prezent, din cele 1947 de trenuri inscrise in grafic, pe intreaga retea de cale ferata, sunt anulate 416 trenuri. Se mentin inchise 7 linii de cale ferata, unde se actioneaza cu pluguri pentru deszapezire, iar pe 14 sectii circulatia feroviara este restrictionata (trenurile circula cu locomotive Diesel), informeaza CFR.

16:36 - S-a deschis circulatia pe Autostrada A2 sectorul Lehliu - Drajna

pentru toate categoriile de vehicule.

16:25 - Doua camione, incarcate cu 5 tone de alimente de baza, neperisabile, apa si paturi precum si haine groase, au plecat catre comunele Podgoria si Sageata din judetul Buzau, in sprijinul oamenilor blocati in gospodarii din cauza fenomenelor meteo extreme.

"Acesta este cel de-al doilea transport de ajutoare care va ajunge la acesti semeni ai nostri, care, mai mult ca oricand, au nevoie de provizii si de intregul nostru sprijin, pentru a simti ca dupa lovitura primita, viata le mai acorda o sansa", a declarat Cristian Popescu - Piedone, primarul Sectorului 4.

16:17 - S-a deschis circulatia pe DN 24 Crasna - Tecuci - Tisita, DN 24B Albita - Crasna, DN 25 Tecuci - Sendreni si DN 2D Focsani - limita cu judetul Covasna pentru toate categoriile de vehicule. Totodata, a fost inchis DN 24C Stanca Costesti - Radauti Prut.

16:09 - "Ministerele au intervenit bine si au redus numarul deceselor cauzate de frig (...) Si daca ai o victima e mult. Noi am incercat tot posibilul sa reducem numarul lor. Prevenire 100%, din pacate, nu exista. Mai ales din categoria persoanelor fara adapost", a declarat subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, intr-o interventie la B1 Tv.

16:00 - In ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanta si echipajele SMURD au transportat un numar de 102 persoane fara adapost si cu hipotermie in unitatile medicale sau in locurile special amenajate pentru aceasta perioada cu temperaturi scazute, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii, remis Ziare.com.

15:50 - S-a deschis circulatia pe A2 Fetesti - Cernavoda pentru toate categoriile de vehicule.

15:47 - Un elicopter din cadrul Unitatii Speciale de Aviatie Tulcea a decolat, indreptandu-se spre localitatile Sfantu Gheorghe Delta - de unde va prelua un copil cu apendicita acuta. Elicopterul va zbura apoi in localitatea Crisan, de unde va prelua un barbat cu fractura de antebrat. Bolnavii vor fi transportati la un spital din Tulcea.

15:39 - Cursurile vor fi suspendate si miercuri in 40 de unitati de invatamant din judetul Gorj aflate in sate izolate din cauza zapezii, noteaza Newsin.

15:23 - Firmele de deszapezire au actionat in ritm alert pe arterele din Sibiu in ultimele 24 de ore, toate cele 12 utilaje fiind trimise sa curate arterele orasului de zapada cazuta in ultimele doua zile peste resedinta judetului, scrie Adevarul.

15:04 - Pana marti dimineata, au fost transportate, aerian si terestru, catre populatia din localitatile izolate aproape 210 tone de alimente, in 41 de localitati din judetele Giurgiu, Braila, Vrancea, Buzau si Ialomita, in baza solicitarilor primite de la reprezentantii administratiei publice locale, se arata intr-un comunicat MApN, remis Ziare.com.

Foto:Daylife

14:51 - Mai multe fragmente din partea de sus a Colosseumului din Roma au cazut in urma valului de frig si intemperiilor care au afectat Italia, scrie marti La Repubblica.

14:35 - A fost deschisa circulatia pe: DN 2 M Focsani - Nereju, pentru toate categoriile de vehicule, DN 3A Lehliu - Drajna, pentru vehiculele mai mici de 3,5 tone, DN 3 Ileana - Lehliu, pentru vehiculele mai mici de 3,5 tone, DN 22C Cernavoda-Basarabi, pentru toate categoriile de vehicule.

De asemenea, s-au deschis DN 22D Macin - Caugagia, pentru toate categoriile de vehicule, DN 22 F Horia - Nalbant, pentru toate categoriile de vehicule, DN 26A Oancea - frontiera cu Republica Moldova, pentru toate, categoriile de vehicule, DN 22B Braila - Galati.

14:20 - Reprezentantii CFR au anuntat ca se circula in prezent la 78% din capacitate, 413 trenuri fiind anulate. Opt sectiuni de cale ferata sunt inchise, iar pe alte 13 circulatia este restrictionata.

13:47 - Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din MAI va decola, in scurt timp, din Bucuresti, pentru a prelua mai multe persoane din comunele Ciorasti si Dumitresti, judetul Vrancea, si a le transporta la unitati medicale din Focsani.

13:43 - Echipele de control ale Primariei Sectorului 2 verifica in aceasta perioada daca sunt curatate de zapada trotuarele din fata cladirilor apartinand bucurestenilor si aplica amenzi celor care nu respecta legislatia in vigoare, scrie Adevarul.

13:38 - A fost deschisa circulatia pe DN 7 Vestem - Ramnicu Valcea pentru toate categoriile de vehicule.

Foto:Daylife

13:30 - Traficul rutier a fost oprit, marti, pe DN 7, intre Brezoi si Calimanesti, pentru a permite dinamitarea zapezii de pe versanti, in pericol de a se prabusi pe sosea, in orice moment, potrivit Romania Tv.

13:24 - Rusia este tara cel mai grav afectata de gerul care a lovit Europa in ultimele saptamani, dupa ce au murit cel putin 215 oameni in aceasta tara.

Rusia, grav afectata de ger - cel putin 215 morti

13:20 - A fost deschisa circulatia pe DN 41 Oltenita - limita cu judetul Giurgiu pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mica de 3,5 tone.

13:16 - In Casin, judetul Bacau, un batran de 85 de ani s-a urcat in podul casei, iar acoperisul a cazut peste el, din cauza greutatii zapezii.

13:13 - Opt tronsoane de drumuri judetene sunt blocate, iar noua tronsoane de drumuri judetene sunt restrictionate pe un singur fir. Pe A 1 si drumurile nationale DN 1 A Crevedia - Cornesti si DN 71 Moroeni - Sinaia se aplica restrictii pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

13:02 - A fost deschisa circulatia pentru toate categoriile de vehicule pe DN

26 Galati - Oancea.

Foto:Daylife

12:59 - Primaria municipiului Chisinau a decis acordarea de ajutoare satelor sinistrate din Romania in urma ninsorilor din ultima vreme. Decizia a venit la propunerea sefei Directiei relatii externe, cooperare regionala si integrare europeana, Gabriela Ciumac, noteaza Mediafax.

12:55 - Traficul prin Vama Portile de Fier I este blocat, dupa ce autoritatile sarbe au impus o restrictie de intrare in Serbia a tuturor autovehiculelor, din cauza viscolului puternic, potrivit NewsIn.

12:50 - Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul MAI a decolat din Bucuresti catre comunele Pogoanele, Ghergheasa, Sageata si Smardanu, din judetul Buzau, pentru a transporta la spitale sase persoane cu probleme de sanatate, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

12:45 - A fost deschisa circulatia pentru toate categoriile de vehicule pe DN 11A Adjudu Vechi - Podu Turcului, DN 2B Braila - Galati - frontiera cu Republica Moldova si DN 73 Brasov -Pitesti.

Foto:Daylife

12:32 - Autoritatile vor fi pregatite la nivelul comandamentului de urgenta, in cazul in care vor fi inundatii, insa deocamdata "nu vorbim de avertisment care sa ne ingrijoreze in vreun fel", a subliniat premierul Mihai Razvan Ungureanu.

12:20 - In 31 de localitati nu este energie electrica, a completat Mihai Capra, secretar de stat din MAI.

12:13 - Doua ambulante sunt blocate in benzinarii, Raed Arafat punctand insa ca in masini nu se afla niciun pacient. In total, exista 47 de cazuri la care personalul medical nu poate ajunge din cauza conditiilor meteo, a completat subsecretarul de stat din MS.

12:10 - Arafat a subliniat ca, in cursul zilei de marti, vor pleca spre Vrancea si Buzau transporturi cu medicamente donate.

12:10 - A fost deschisa circulatia pe DN 6 Orsova - Drobeta Turnu Severin.

12:08 - Cinci persoane au murit, din cauza hipotermiei, in ultimele 24 de ore, potrivit subsecretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

12:01 - "25 de judete sunt afectate, 161 de drumuri judetene sunt blocate, iar 259 de localitati sunt izolate", a declarat Mihai Capra, secretarul de stat din MAI.

11:58 - Pe mai multe tronsoane de drumuri nationale din judetul Arges se circula cu restrictii, marti, din cauza zapezii, iar sapte drumuri judetene sunt blocate

11:54 - Un copil si o femeie din Dambovita asteapta ajutor medical, marti, dar ambulantele nu pot ajunge la ei din cauza drumurilor blocate, potrivit Newsin.

Foto:corb44.gpxmobile.com

11:49 - Primarul general Sorin Oprescu a criticat activitatea operatorilor de deszapezire din sectoarele 2,5 si 6 si a cerut Corpului de Control din cadrul Primariei sa-i sanctioneze pe cei care nu-si indeplinesc sarcinile, potrivit Mediafax.

Romania, sub zapada - Oprescu, nemultumit de deszapezirea din Bucuresti

11:42 - S-a inchis circulatia pe DN 2F Bacau - Vaslui, iar DN 29 Botosani - Manoleasa a fost restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa peste 3,5 tone.

11:37 - Traficul rutier pe DN 7, intre Valcea si Sibiu, a fost redeschis marti dimineata, dar exista si portiuni pe care se circula pe un singur fir, noteaza Newsin.

11:37 - Toate scolile din Capitala si din 12 judete nu fac ore, marti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, la nivel national fiind afectate 8. 212 de unitati de invatamant, informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis Ziare.com.

11:29 - A fost demarata o ancheta in cazul avionului care a derapat pe pista aeroportului din Craiova. Pilotului spaniol i-a fost intocmit dosar penal dupa ce mai multi pasageri s-au ranit cand au sarit din avion.

Foto: corb44.gpxmobile.com

11:26 - Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a declarat ca a fost alocata suma de 244.000 de lei pentru cele patru judete sinistrate.

"Astazi, in sedinta de guvern, am adoptat o hotarare prin care am alocat o suma de 244.000 de lei pentru patru judete, cele mai puternic afectate de viscol in aceasta perioada. (...) Acest ajutor consta in motorina, pate de ficat, conserve de carne de porc si apa minerala", a declarat ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, la finalul sedintei de Guvern.

11:24 - "Ministrul Economiei a precizat ca peste 600 de oameni lucreaza in teren pentru a asigura alimentarea cu energie pentru cei 9.000 de abonati cu probleme", a mai spus premierul.

Ungureanu schimba stilul Guvernului si anunta eficientizarea cheltuielilor

11:19 - "Prioritatea de grad zero trebuie sa fie interventia si salvarea bolnavilor. Sper ca autoritatile locale sa reinceapa cursurile in scoli cat mai curand, vremea s-a imbunatatit, ceea ce face ca procesul de invatamant sa fie reluat", a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu, dupa sedinta de Guvern.

Foto: AP

11:15 - Acoperisul spitalului din Focsani s-a prabusit, marti dimineata, sub greutatea stratului de zapada. Incidentul s-ar fi petrecut in zona blocului alimentar al spitalului, potrivit Antena 3.

Romania, in zapada - Ce linii RATB au traseul modificat

10:56 - Toate liniile de transport in comun din Bucuresti sunt in functiune, insa sapte dintre acestea au traseul modificat din cauza carosabilului impracticabil, a declarat la B1 TV purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Brandusa Raeceanu.

10:48 - Guvernul a avizat hotararea care permite companiei Transelectrica, in situatii critice, sa limiteze sau sa sisteze temporar livrarile de energie electrica la export, precum si sa limiteze consumul de electricitate al unor operatori economici.

Drumuri blocate la ora 10.30

10:35 - CNADNR a solicitat Curtii de Conturi a Romaniei, la inceputul saptamanii, verificarea derularii tururor contractelor subsecvente de intretinere vara-iarna incheiate de catre companie, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Curtea de Conturi va verifica contractele de intretinere a drumurilor

10:27 - Localitatile din Buzau unde a fost instituita stare de alerta sunt Bisoca, Puiesti si Ramnicelu. In cele trei localitati starea de alerta este valabila pana joi.

Romania, sub zapada - Stare de alerta in trei localitati din Buzau

10:23 - "Avem niste nave blocate pe Dunare, iar elicopterele din Tulcea vor transporta alimente marinarilor bocati", a declarat secretarul de stat din MAI, Mihai Capra, intr-o interventie telefonica la TVR Info.

10:17 - Aeroportul din Craiova este inchis pana la ora 11:00, la fel si cel din Iasi, din cauza zapezii de pe pista. Restul aeroporturilor sunt deschise transportului de calatori, insa in conditii de iarna. Nu exista cursuri anulate.

10:14 - Toate porturile de pe Dunare au fost inchise, anunta Antena 3.

10:01 - CFR Calatori a anuntat ca mentine sapte linii inchise, alte 12 cu circulatie restrictionata din cauza ninsorilor abundente si a viscolului. De asemenea sunt anulate 353 de trenuri care faceau legatura intre Muntenia si Dobrogea sau intre regiunile respective si restul tarii.

09:48 - Se vor deschide in urmatoarele ore A1 Bucuresti -Pitesti, DN5 Bucuresti- Giurgiu, DN6 Timisoara - Bucuresti, DN1A Simeria - Filiasi, DN2 Bucuresti- Bacau, DN1B Mizil -BUzau, DN2A Urziceni - Constanta, DN21 Braila-Slobozia, Calarasi, A2 Bucuresti - Lehliu, toate fara restrictii de circulatie.

09:45 - Chiar daca Autostrada Bucuresti - Pitesti, drumurile de la Pitesti spre Valcea, Brasov si Slatina sunt practicabile, soferii nu circula cu mai mult de 40-50 de kilometri la ora, potrivit B1 Tv.

09:38 - "Toate drumurile judetene s-au blocat. A fost instituita stare de alerta in trei localitati buzoiene", a precizat Victor Mocanu, presedinte CJ Buzau, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

09:34 - Meteorologii au ridicat avertizarea cod portocaliu. Se mentin sub cod galben judetele: Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Covasna, Harghita, Brasov, Sibiu, Vrancea, Buzau, Braila, Galati si Tulcea. In aceste judete va continua sa ninga, slab cantitativ, dar vantul va mai avea unele intensificari, temporar viscolind si spulberand zapada.

09:31 - Gheorghe Udriste, directorul Metrorex, a declarat ca, luni, ca metroul bucurestean a inregistrat un numar record de calatori: 660.000.

09:26 - Toate aeroporturile din tara sunt deschise. Pe aeroportul din Iasi se inregistreaza insa mai multe intarzieri la decolare si aterizare, insa nicio cursa nu a fost anulata.

09:20 - A fost ridicata restrictia de tonaj pe sensul Pitesti-Bucuresti al autostrazii A1.

09:18 - Porturile Midia, Constanta si Mangalia sunt deschise la aceasta ora.

09:16 - "Sase trenuri de calatori inregistreaza intarzieri semnificative, de pana la 600 de minute", a precizat Adrian Vlaicu, consilier la CFR, la comandamentul de iarna de la Ministerul Transporturilor.

09:11 - Ministrul Alexandru Nazare a precizat ca a cerut Curtii de Conturi detalii despre contractele de deszapezire.

09:07 - "Vom deschide 12 drumuri nationale, raman inchise inca 39", a declarat ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare. De asemenea, a punctat Nazare, a fost deblocata circulatia feroviara pe ruta Bucuresti-Constanta pentru trenurile de marfa.

09:00 - "Pana in dupa-amiaza zilei de marti va continua sa ninga slab, dupa care norii se vor retrage spre nord si nord-est, astfel ca dupa ora 20.00 mai vorbim doar de ninsori izolate", a declarat meteorologul Silviu Grigore la Romania Tv.

08:45 - Toate drumurile nationale din judetele Buzau, Ialomita, Galati, Braila, Vrancea, Tulcea si Calarasi raman inchise din cauza ninsorilor.

08:20 - Nu se poate pleca din Bucuresti catre Urziceni, Calarasi, Oltenita, scrie Adevarul.

08:10 - Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, i-a cerut primului ministru Razvan Mihai Ungureanu sa se revina asupra situatiei privind inchiderea E85. "Drumurile nu trebuie inchise, ci operationalizate, sa asigure aprovizionarea cu alimente si medicamente pentru a depasi situatia de forta majora in care ne aflam", a declarat Marian Oprisan.

08:00 - Zeci de sportivi de la cluburile de rugby din Bucuresti si din tara participa la actiuni de deszapezire, pentru a sprijini populatia afectata de conditiile meteo nefavorabile.

07:50 - Scolile din Bucuresti sunt inchise, marti, cursurile urmand sa fie recuperate atunci cand situatia drumurilor o va permite.

07:43 - Primarul Sorin Oprescu le-a cerut din nou, marti dimineata, bucurestenilor, sa-si ia masinile parcate pe arterele principale, pentru a putea permite utilajelor de deszapezire sa actioneze.

Edilul le-a cerut responsabililor cu deszapezire sa intre pe strazile secundare, iar celor care se ocupa de reparatiile drumurilor sa inceapa "plombarile provizorii" pana cand se mai imbunatateste vremea. Oprescu le-a solicitat firmelor care ridica masini sa le mute pe cele parcate neregulamentar.

07:35 - 348 de trenuri sunt in continuare anulate din cauza conditiilor meteo.

07:30 - Trei drumuri nationale au fost inchise in judetul Vaslui.

07:20 - In Sibiu, traficul greu ramane restrictionat.

07:10 - La iesirile din Craiova spre Timisoara si Bucuresti, zeci de tiruri au fost oprite.

Drumuri blocate la ora 05.30

07:00 - O familie a ramas inzapezita la Lehliu, cu un copil mort in masina. Oamenii erau in drum spre cimitir, pentru a-si ingropa copilul.

Ce urmeaza

Meteorologii anunta ca ninsorile se vor restrange ca arie de marti dupa-amiaza, insa nu se potolesc de tot, ele reaparand miercuri dupa-amiaza. Nu va mai fi la fel de ger ca pana acum, temperaturile cele mai scazute inregistrandu-se in nordul Moldovei, sub minus 20 de grade Celsius.

Accuweather.com sustine ca duminica vom avea prima zi insorita in Capitala, cu o temperatura maxima de -1 grad, care pe langa cele -20 grade cu care ne obisnuiseram in ultimele zile, pare una destinata strandului.

Potrivit aceluiasi site, dupa aceasta prima zi insorita incalzirea va continua si vom avea primele maxime cu plus, in Bucuresti, din ultima perioada. Astfel, luni, pe 20, maxima va fi de + 1 grad Celsius, iar marti, pe 21, de + 2 grade Celsius.

Inainte de a pleca la drum, puteti suna la Comandamentul Central de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, la numarul de telefon 021.93.60, unde veti obtine informatii legate de traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti, precum si starea acestuia.

Turistii blocati din cauza viscolului pot suna la linia telverde 0800.86.82.82 si vor fi ajutati cu bauturi calde si mese gratuite.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#zapada Romania, #drumuri blocate Romania, #drumuri blocate , #zapada