Romania, in nameti - Scoli inchise, drumuri blocate, localitati izolate (Galerie foto)

Luni, 06 Februarie 2012, ora 22:40
20371 citiri
Romania, in nameti - Scoli inchise, drumuri blocate, localitati izolate (Galerie foto)
Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

Romania este in continuare printre tarile europene care se confrunta cu o iarna aspra, ce aduce ninsori masive, vanturi puternice si temperaturi extreme.

Meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de viscol pentru sud-estul tarii, valabila pana miercuri dimineata, iar fenomenul a ajuns la intensitate maxima luni, dupa ora 14:00 si va tine pana marti noaptea.

La nivel national, pana la ora 21:00, 43 de drumuri nationale si A2 sunt inchise, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Vezi aici starea drumurilor nationale

Inainte de a pleca la drum, puteti suna la Comandamentul Central de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, la numarul de telefon 021.93.60, unde veti obtine informatii legate de traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti, precum si starea acestuia.

Turistii blocati din cauza viscolului pot suna la linia telverde 0800.86.82.82 si vor fi ajutati cu bauturi calde si mese gratuite.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, situatia din Romania inzapezita, dar si din tarile europene unde iarna face ravagii:

21:57 - Potrivit unui comunicat al MAI remis Ziare.com, se pare ca videoconferinta cu prefectii s-a tinut, desi informatii anterioare precizau ca s-a amanat pe fondul situatiei politice survenite in urma demisiei lui Emil Boc.

Sedinta a fost condusa de prim-ministrul interimar Catalin Predoiu, alaturi de ministrul Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Videoconferinta de la sediul MAI a fost urmata de o conferinta de presa la care au participat, alaturi de ministrii amintiti anterior, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat si directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.

21:49 - In judetul Neamt 14 localitati sunt complet izolate. Este vorba despre Girov, Stefan cel Mare, Bargauani, Dragomiresti, Faurei, Ruginoasa, Valeni, Dulcesti, Trifesti, Poienari, Bozieni, Oniceni, Margineni si Valea Ursului. Opt persoane bolnave din aceste localitati au cerut urgent ajutorul medicilor.

21:42 - 15 detinuti de la Penitenciarul Braila ajuta la deszapezirea cailor de acces la Caminul pentru persoane varstnice "Sfantul Nicolae" - Braila, in functie de conditiile meteorologice aceste activitati urmand sa continue, informeaza Adevarul.

21:21 - Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a crescut luni cu un dolar, la peste 115 dolari pe baril, in contextul temperaturilor scazute din Europa si a tensiunilor geopolitice Iran - SUA, transmite Reuters.

21:08 - CNADNR anunta ca incepand cu ora 21:00 a fost inchis traficul pe DN 1B Ploiesti - Mizil - Buzau.

20:41 - Un tren cu aproximativ 400 de calatori care a plecat in aceasta dupa-amiaza de la Constanta spre Bucuresti a ramas blocat pe sine timp de mai multe ore la Lehliu. Se pare ca in apropiere de Mostistea, un marfar a deraiat, motiv pentru care nici trenul accelerat nu-si poate continua drumul spre Capitala.

20:34 - In Bulgaria vremea capricioasa duce la tragedii mari. Cinci bulgari din satul Biser, sudul tarii, au murit dupa ce satul lor a fost inundat, in urma ruperii unui dig. Potrivit AFP, satul a fost rapid acoperit de ape adanci de 2,5 metri. "Oamenii sunt in panica. 90% din sat e sub apa", a spus primarul din Biser, Mihail Liskov, la radioul bulgar.

20:20 - Prefectul de Prahova, Adrian Dobre, a anuntat luni seara bilantul judetului sau: DN 1D (Ploiesti - Urziceni) este inchis, iar pe DN 1B (Ploiesti- Buzau) nu vor circula autovehiculele de peste 3,5 tone. Mai sunt inchise si trei drumuri judetene - DJ 102D, DJ 100C si DJ 100H.

De asemenea, din cauza conditiilor meteorologice, in urmatoarele doua zile vor functiona doar unitatile scolare din 10 orase - Ploiesti, Campina, Baicoi, Breaza, Comarnic, Sinaia, Boldesti-Scaeni, Busteni, Plopeni si Azuga - si din comuna Paulesti, conform reprezentantilor Inspectoratului Judetean Scolar.

19:45 - Videoconferinta cu prefectii a fost amanata, premierul interimar Catalin Predoiu neputand sa participe.

19:30 - Ar trebui sa inceapa videoconferinta cu prefectii pe tema situatiei din tara provocate de conditiile meteorologice, insa, avand in vedere ca la aceasta ora Coalitia s-a reunit pentru a discuta despre noul guvern, dupa ce Emil Boc a demisionat, nu exista informatii care sa confirme ca premierul interimar Catalin Predoiu participa la videoconferinta, asa cum fusese anuntat initial.

18:50 - Valul de frig care afecteaza Europa a provocat peste 420 de decese de la sfarsitul lunii ianuarie, majoritatea victimelor fiind persoane fara adapost, iar meteorologii nu se asteapta saptamana aceasta la o imbunatatire a vremii.

18:25 - Persoanele asistate social au curatat, luni, zapada de pe trotuarele din centrul municipiului Cluj-Napoca, in urma unei actiuni demarate de primarie, informeaza Agerpres.

18:18 - Autoritatile din Constanta fac apel la soferi sa nu-si parcheze masinile astfel incat sa ingreuneze sau chiar sa faca imposibila activitatea echipelor de deszapezire.

18:06 - Un barbat din localitatea valceana Perisani a murit, duminica, fiind gasit in zapada in curtea casei. Medicii legisti au stabilit ca moartea a fost cauzata de insuficienta cardio-respiratorie survenita pe fondul refrigerarii.

17:58 - Analiza celor 39 de decese inregistrate din 24 ianuarie pana in prezent indica faptul ca trei nu au fost cauzate de frig (hipotermie). Totodata, 27 dintre cele 36 de victime au murit din cauza gerului in afara domiciliului, in spatii deschise, a spus subsecretarul de stat in MS, Raed Arafat.

17:50 - 160 de trenuri sunt anulate, porturile Midia si Mangalia inchise, iar 20 de curse aeriene inregistreaza intarzieri de peste 30 minute, potrivit Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

La MTI a fost convocat Comandamentul de Iarna, pentru a discuta masurile care se impun ca urmare a starii critice a vremii.

17:43 - Bilantul in Ucraina este tot mai tragic. Valul de frig din Ucraina s-a soldat deja cu 135 de morti, a anuntat luni Ministerul pentru Situatii de urgenta. 2.600 de persoane cu hipotermie sau degeraturi au solicitat ajutor medical. Aproape 2.000 de persoane au fost spitalizate.

Aproape 3.000 de posturi de asistenta sanitara au fost instalate pe strazi in orasele ucrainene, iar peste 10.000 de oameni le-au folosit in ultimele 24 de ore. Temperaturile au coborat la minus 32 de grade Celsius in unele regiuni si nu se anunta o ameliorare prea curand.

17:40 - Secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Mihai Capra, a declarat luni ca 47 de drumuri nationale, dar si Autostrada A2 si 121 de drumuri judetene sunt blocate, iar alte 113 localitati sunt izolate din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

17:36 - La Brasov, autoritatile locale s-au intrunit, luni, in comandament de iarna, pentru a stabili strategia de lupta cu gerul, incepand de marti mercurul din termomentre urmand sa coboare si pana la minus 30 de grade Celsius.

17:33 - Aproximativ 20 de localitati din judetul Calarasi au ramas in bezna din cauza viscolului.

17:29 - O gravida din satul Cernei, judetul Timis a nascut in ambulanta, luni dimineata, deoarece, din cauza zapezii, masina care a preluat-o de acasa nu a mai apucat sa ajunga cu pacienta la maternitate, informeaza Evenimentul Zilei. Atat bebelusul, cat si mama sunt bine.

17:24 - Incepand cu ora 17:20, s-a deschis circulatia pe DN 2G Bacau - Comanesti, informeaza CNADNR.

17:20 - Arad: 12 scoli au fost inchise pana joi din cauza unor probleme cu incalzirea.

17:17 - La 19:30 va avea loc, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, o videoconferinta cu prefectii sustinuta de secretarul de stat pentru Relatia cu Institutiile Prefectului, Mihai Capra.

17:11 - Tribunalul Vrancea si Judecatoriile Focsani, Adjud si Panciu nu solutioneaza marti decat cauzele urgente (precum masurile preventive), insa vor fi deschise arhivele si registraturile pentru depunerea actelor de procedura. De asemenea, actele pot fi transmise si prin fax, acestea fiind functionale, potrivit unui comunicat de presa al Tribunalului Vrancea, citat de Adevarul.

17:07 - Cursurile vor fi suspendate, marti si miercuri, in toate unitatile de invatamant din 11 judete si municipiul Bucuresti, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Este vorba despre unitatile de invatamant din Botosani, Iasi, Vaslui, Vrancea, Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi, Olt, Ilfov si municipiul Bucuresti.

17:00 - Pe toata raza judetului Tulcea a fost suspendat proba practica a examenului auto, pentru urmatoarele doua zile (7 si 8 ianuarie).

16:54 - Pentru intreaga perioada a conditiilor meteorologice nefavorabile, Penitenciarul Tulcea a informat autoritatile publice locale ca detinutii se ofera voluntari sa ajute la curatarea si degajarea depunerilor de gheata din zonele aferente spatiilor institutiilor publice, informeaza Adevarul.

16:45 - Trenul Suceava-Constanta a facut duminica 20 de ore pe drum, informeaza Evenimentul Zilei.

16:36 - Tot mai multe inspectorate scolare au decis sistarea cursurilor in scoli din cauza vremii. Astfel, in Bacau au fost inchise 240 de unitati de invatamant. In Tulcea orele nu se vor tine pana joi, elevii urmand sa aiba o "vacanta" de 3 zile.

In Ialomita, elevii vor sta acasa si marti, insa in localitatile Fetesti, Movila, Platonesti, Cegani, Maltezi, Stelnica, Facaeni, Bordusani si Vladeni, exista recomandarea reluarii activitatii in scoli daca pana marti dimineata se vor mentine actualele conditii meteorologice. In cazul inrautatirii vremii, si aceste unitati de invatamant vor ramane inchise.

Materia pierduta in aceste zile va fi recuperata dupa un program ce se va stabili ulterior.

16:28 - Elicopterul Inspectoratului General de Aviatie din cadrul MAI care decolase cu putin timp in urma, de la Bucuresti, pentru a prelua un pacient cu probleme cardiace din localitatea Urziceni (jud. Ialomita) a trebuit sa revina la sol, din cauza conditiilor nefavorabile.

16:20 - Livrarile de gaze din Rusia au crescut, dar nu sunt inca la nivelul de dinainte de saptamana trecuta in Romania, Germania si Italia, a declarat, luni, Marlene Holzner, purtator de cuvant al CE.

16:15 - Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul MAI a decolat de la Bucuresti, pentru a prelua un pacient cu probleme cardiace din localitatea Urziceni (jud. Ialomita) si a-l transporta la un spital din Bucuresti.

16:00 - Zeci de politisti din Targu-Jiu au pus mana pe lopata ca sa ajute la deszapezire, potrivit Romania Tv.

15:46 - Nu doar temperaturile scazute si viscolul au facut victime in Bulgaria, ci si inundatiile. Cel putin sase oameni au murit dupa ce au fost luati de ape, alti zece fiind dati disparuti.

15:39 - A fost deschis DN 1A Valenii de Munte - Sacele pentru vehiculele cu

masa totala maxima admisa mai mica de 7,5 tone.

15:32 - Un elicopter MAI a decolat, de la Bucuresti, pentru a prelua 2 femei gravide din localitatea Luciu, judetul Buzau, si a le transporta la un spital din Buzau.

15:30 - Raed Arafat a prezentat cazurile la care nu se poate ajunge din cauza zapezii: un caz la Calarasi, 9 la Buzau, din care 3 gravide la termen.

15:25 - Subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a precizat ca, in ultimele 24 de ore, cinci persoane au murit din cauza hipotermiei. Victimele sunt din Buzau, Botosani, doua persoane din Timis si una din Valcea.

15:22 - A fost deschis DN 22 Macin - Tulcea - limita judet Constanta pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mica de 3,5 tone.

15:22 - La ora 18:00 este convocata, la MAI, o noua videoconferinta cu prefectii.

15:19 - Situatie foarte dificila in judetul Vrancea - zapada depaseste un metru jumatate si ajunge si la trei metri in zonele in care este troienita.

15:12 - 95 de localitati sunt nealimentate cu energie electrica, a declarat secretarul de stat din MAI, Mihai Capra. "Avem in teren 167 de echipe care se straduiesc sa remedieze avariile", a punctat oficialul.

15:01 - Peste 60 de utilaje ale companiei Romprest intervin, inca de azi noapte, pentru a deszapezi arterele principale din Sectorul 1, circulatia desfasurandu-se in conditii de iarna.

14:52 - Un bebelus in varsta de o luna, din localitatea vasluiana Popeni, a murit in aceasta dimineata, din cauza ca ambulanta nu a putut ajunge la el.

14:41 - Autoritatile din Buzau au solicitat interventia unui elicopter pentru a prelua o femeie insarcinata si doi bolnavi din localitati inzapezite din judet, unde ambulantele nu pot ajunge.

14:38 - Un politist local din Gorj a fost lovit de o masina cand restrictiona traficul pe o strada, pentru deszapezire, potrivit Newsin.

14:31 - A fost deschis DN 71 Moroieni - Sinaia pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mica de 3,5 tone.

14:22 - 100 de trenuri, la nivel national, sunt anulate luni din cauza vremii.

14:20 - A fost deschis DN 1B Ploiesti - Mizil - Buzau pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mica de 3,5 tone.

14:13 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale din Romania ca a fost deschis DN 28A Targu Frumos - Pascani pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mica de 7,5 tone.

13:53 - Toate traseele montane din judetul Arges au fost inchise, pentru ca riscul de curgeri de zapada si avalansa este de gradul 4 generalizat in masivul Fagaras, indiferent de altitudine, a anuntat, luni, Salvamont Arges, citat de NewsIn.

13:44 - Un echipaj SMURD se deplaseaza luni intr-o localitate din judetul Calarasi pentru a prelua o femeie insarcinata in doua luni care prezinta hemoragie puternica, o alta autospeciala de descarcerare fiind trimisa la Lehliu Gara pentru a prelua cinci copii care au febra puternica, potrivit Newsin.

13:39 - La mai bine de doua luni de la venirea iernii, locuitorii orasului Mangalia se vor bucura luni de prima zi cu caldura in calorifere. Acestia vor avea caldura in case timp de 12 ore pe zi.

13:33 - O masina a Politiei Bacau a ramas blocata in zapada pe strada Logofat-Tautu din oras, nereusind, in ciuda eforturilor agentilor, sa avanseze prin nameti, potrivit Antena 3.

13:25 - Doua localitati din Arges si doua din Gorj nu au energie electrica, anunta Gazeta de Sud.

13:21 - 20 de detinuti din Iasi au fost scosi pe strazi pentru a ajuta autoritatile la deszapezirea orasului, informeaza Ziarul de Iasi.

13:16 - Remorcherul maritim de salvare "Grozavul" a inceput luni, 6 februarie, la ora 07.00, operatiunile pentru degajarea canalului navigabil pe bratul

Sulina, potrivit unui comunicat al MApN, remis Ziare.com.

13:08 - Un numar de 15 localitati din Constanta, inclusiv o parte a municipiului resedinta de judet, au ramas fara energie electrica, iar in unele zone sunt probleme legate de furnizarea apei, din cauza ninsorilor abundente si a poleiului, potrivit Realitatea Tv.

12:34 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania avertizeaza ca incepand cu ora 14:00 exista posibilitatea inchiderii drumurilor nationale din urmatoarele judete: Mehedinti, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanta, Arges, Dambovita, Ilfov, Prahova, Gorj si Valcea.

Masura vine ca urmare a faptului ca viscolul se va extinde spre Dobrogea, Muntenia si Oltenia.

12:36 - Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul MAI a decolat de la Iasi, pentru a prelua doi copii (unul cu febra, celalalt cu fractura de femur) din localitatea Certesti (judetul Galati)

12:22 - Ursii care traiesc in padurile de la marginea Brasovului s-au oprit din hibernare si au iesit din barlog sa caute hrana, potrivit Romania Tv.

12:19 - Alte cinci persoane, din judetele Timis, Bihor, Botosani si Valcea, au murit din cauza frigului, numarul deceselor inregistrate de la emiterea avertizarii si pana in prezent ajungand la 39, informeaza, luni, Ministerul Sanatatii.

12:16 - Din cauza vremii, cinci localitati din Tulcea au ramas fara energie electrica.

11:59 - Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant preuniversitar din Capitala, luni si marti, pentru degajarea cailor de acces, nefiind alte probleme.

11:33 - Un politist din Targu-Mures a fost lovit de o masina in timp ce dirija circulatia, noteaza Adevarul.

11:04 - Papa Benedict al XVI-lea a aparut la fereastra sa, in Vatican, pentru cuvantarea sa saptamanala. El a spus ca "zapada este frumoasa, dar sa speram ca primavara va veni curand", in conditiile in care Roma a fost acoperita cu un strat de omat pentru prima oara in ultimii 26 de ani.

10:55 - Ninsorile abudente si viscolul ingreuneaza din nou traficul rutier din Capitala. Autoritatile le cer conducatorilor auto sa foloseasca mijloacele de transport in comun, in detrimentul autoturismului peronal, in cazul in care acest lucru este posibil, relateaza B1 Tv.

10:51 - O scoala din municipiul Arad a fost inchisa, luni dimineata, cand s-a constatat ca centrala pe gaz s-a defectat, astfel ca nu au putut fi incalzite salile de clasa, aproximativ 250 de copii fiind trimisi acasa pentru cel putin doua zile.

10:46 - Examenele auto au fost suspendate in Ploiesti, pana la sfarsitul saptamanii, potrivit Adevarul.

10:27 - In cele doua centre ale Primariei Capitalei, in noaptea trecuta au fost gazduite gazduite 567 de persoane fara adapost.

10:19 - O femeie a nascut intr-un sat din Croatia, acasa, ajutata de doi vecini, ambulanta neputand sa ajunga la ea, din cauza viscolului. Ea si-a numit fetita Snjezana, adica "Alba ca Zapada", in limba croata.

10:19 - Vremea rea i-a afectat si pe parlamentari. Pentru ca multi dintre demnitarii din teritoriu nu pot ajunge in Capitala din cauza vremii nefavorabile, s-a luat in considerare ideea de a absenta doua zile din plen.

10:05 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca circulatia pe drumul national DN 2 Bucuresti - Adjud a fost inchisa.

09:48 - Ministerul Transporturilor precizeaza ca toate porturile sunt deschise. Nu sunt probleme deosebite pe sectorul de Dunare fluvial, doar pe sectorul de Dunare maritima.

09:29 - Judetul Buzau este ingropat in zapada. Pe niciun drum nu se circula, iar la Ramnicu Sarat aproximativ 200 de masini sunt blocate in nameti. Oamenii aflati pe drum au fost cazati la Primarie, potrivit Romania Tv.

09:26 - Capitala italiana este paralizata de viscol. Roma se afla sub zapada pentru prima data in ultimii 26 de ani.

09:15 - Metrorex functioneaza, luni dimineata, in conditii normale, au precizat reprezentantii companiei. "Avem trenuri de rezerva pregatite, in cazul in care se dovedeste ca cererea este mai mare decat zilele trecute", au spus acestia.

09:10 - Cu exceptia aeroportului din Iasi, care este inchis pana la ora 10:00, toate aeroporturile din tara functioneaza normal.

09:08 - Aurel Vlaicu, conslier CFR, a declarat ca 85 de trenuri sunt anulate. In Gara de Nord din Bucuresti se inregistreaza intarzieri de pana la 180 de minute.

09:00 - Transportorul blindat cu senile care a plecat, duminica la pranz, din Ramnicu Sarat spre Balta Alba, dupa un bolnav cu probleme cardiace, s-a intors luni dimineata cu pacientul. La intoarcere, masina armatei a preluat si o gravida.

08:48 - Cursa aeriana Targu-Mures-Otopeni a companiei Tarom, care urma sa decoleze luni dimineata de pe Aeroportul "Transilvania" din Targu-Mures, a fost anulata din cauza conditiilor meteo. Alte curse au avut duminica intarzieri, noteaza Adevarul.

08:32 - Sunt impuse restrictii de circulatie pentru traficul greu pe DN 1B Albesti-Paleologu - limita cu judetul Buzau, DN 1A Blejoi - Valenii de Munte, 22C Cernavoda - Basarabi, 2A Constanta - Harsova si DN3 Basarabi - Constanta, anunta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

08:27 - Sunt probleme, in continuare, cu alimentarea energiei electrice - 138 de localitati din toata tara nu au curent.

08:20 - Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca toata reteaua de drumuri nationale din judetele Galati, Braila, Ialomita, Vrancea, Buzau, Calarasi si Tulcea a fost inchisa. Autoritatile informeaza, de asemenea, ca nu este permisa circulatia pe DN2, DN3, DN4, de la iesirea din Bucuresti, pe raza judetului Ilfov, catre judetele Ialomita si Calarasi.

Circulatia mai este intrerupta, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, pe urmatoarele artere rutiere:

- Autostrada A2 Bucuresti - Cernavoda;

- DN 11A Onesti (BC) - Adjud (VN) - Podu Turcului (BC) - Barlad (VS) ;

- DN 1D Albesti-Paleologu (PH) - Urziceni (IL) ;

- DN 2G Bacau - Comanesti;

- DN 2F Bacau - Vaslui;

- DN 28A Targu Frumos - Pascani (IS) ;

- DN 24C Radauti-Prut (BT) - Vanatori (IS) ;

- DN 15D Piatra Neamt - Roman - Negresti (VS) ;

DN 24A Murgeni - Husi (VS) ;

- DN 7C Curtea de Arges - Piscu Negru (AG) ; intre Piscu Negru si Balea-Cascada (SB) Transfagarasanul era deja inchis, pe perioada iernii;

- DN 71 Sinaia (PH) - Moroeni (DB) ;

- DN 26 Murgeni (VS) - limita judet Galati;

- DN 1A Sacele - Cheia - Valenii de Munte.

08:10 - Stratul de zapada depaseste un metru pe alocuri in Neamt si nimeni n-a mai fost lasat sa iasa din Piatra Neamt catre Roman sau Iasi.

07:48 - Pe Sosea Colentina din Capitala a cazut un stalp de iluminat. Echipele ENEL se afla la fata locului, pentru a remedia defectiunea.

07:31 - Pe Bulevardul Elisabeta din Bucuresti s-a desprins o bucata de gheata de pe un acoperis si a lovit o tanara care voia sa intre in cladirea Universitatii. La fata locului a ajuns echipajul SMURD, insa fata a refuzat sa fie transportata la spital.

07:22 - O masina a intrat, duminica noaptea, intr-un utilaj de deszapezire, potrivit Antena 3. Accidentul a avut loc in Capitala, in zona Podului Cotroceni. Soferul a suferit cateva rani superficiale, insa masina i-a fost serios avariata.

07:18 - In Bucuresti, a nins viscoli duminica noaptea. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat, la comandamentul de iarna, planul de interventie al echipelor de deszapezire.

06:52 - Autoritatile bucurestene au facut bilantul zilei de duminica: 1.213 solicitari la ambulanta, dintre care 33 de cazuri sunt cu suspiciune de fractura si luxatie, iar alte 33 de persoane au cazut pe gheata si au prezentat traumatisme la coloana vertebrala si cranio-cerebrale.

06:45 - In muntii din judetul Brasov este pericol mare de avalansa. Riscul este de nivelul 4, pe o scara de la 1 la 5.

06:30 - Cursurile sunt suspendate, luni, in 2.667 de unitati de invatamant, in judetele Vrancea, Olt si Ialomita sunt inchise toate scolile, iar in Iasi, Botosani si Galati sunt inchise toate scolile din mediul rural, a anuntat Ministerul Educatiei.

De duminica dupa-amiaza, de la ora 18:00, toate drumurile nationale din judetele Galati, Braila, Ialomita, Vrancea, Buzau, Calarasi s-au inchis, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Reprezentantii CNADNR au anuntat ca, potrivit unui ordin al MAI si Ministerului Transporturilor, atunci cand sunt emise avertizari cod portocaliu si cod rosu de ninsori si viscol se dispune inchiderea imediata a circulatiei in zonele vizate.

Din 26 ianuarie si pana in prezent, un numar de 36 de persoane au murit din cauza gerului, iar serviciile de ambulanta au transportat in adaposturi 2.493 de persoane gasite pe strada, din care 256 doar in ultimele 24 de ore.

O parte din cei 39 de morti au fost persoane care nu aveau adapost si pe care autoritatile n-au apucat sa-i duca intr-un loc ferit de ninsoare si ger, iar cealalta parte este reprezentata de oameni care, desi au fost dusi in adaposturi, au plecat, iar apoi au fost gasiti decedati.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Romanai viscol zapada trafic, #ge zapada cod portocaliu , #zapada
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
...tot mai bun cod portocaliu decat un articol de Leca!
Poza dumitropol
dumitropol
rank 2
Inca un popic doborat! Bocul a demisionat! Urmeaza Basescu (in mai?)