Europa in nameti - numarul mortilor creste in fiecare zi

Marti, 14 Februarie 2012, ora 15:41
1493 citiri
Europa in nameti - numarul mortilor creste in fiecare zi
Foto: indiatvnews.com

Gerul care afecteaza Europa de mai multe saptamani a provocat moartea a cel putin 600 de oameni, pana acum, iar cel mai grav afectata este Europa de Est.

In aceasta zona, nu doar temperaturile foarte scazute sunt cauza numarului crescut de morti, ci si numarul mare al persoanelor fara adapost, potrivit National Post, care preia AFP.

Ucraina este cel mai grav lovita tara de pe cuprinsul continentului, cu peste 150 de decese cauzate de caderile de zapada si de temperaturile foarte scazute din ultima perioada, dintre care 135 numai in ultimele doua saptamani.

Si in Polonia au murit peste 100 de persoane, dintre care 82 in ultimele doua saptamani, perioada in care si in Italia au murit 45 de oameni.

In Romania au murit deja 74 de persoane, din cauza gerului si a zapezii, in timp ce in Bulgaria numarul persoanelor care au murit ca urmare a frigului ori a inundatiilor a ajuns la 47.

Alte tari in care s-au inregistrat zeci de morti sunt Belarus, Cehia, dar si Lituania si Letonia. Si Turcia a fost afectata de caderile de zapada si de ger, iar cu ninsorile au avut probleme si mai multe tari din nordul Africii.

In Muntenegru, un tren cu 80 de pasageri a fost surprins de o avalansa, iar unul dintre pasageri a suferit un atac de cord si a murit. Oamenii au stat prinsi sub nameti timp de trei zile.

In tarile din vestul Balcanilor s-au inregistrat 56 de morti din pricina gerului si a zapezii, 20 dintre decese avand loc in Serbia.

In capitala Georgiei, Tbilisi, temperaturile au ajuns pana la -10 grade, duminica, cea mai scazuta temperatura inregistrata aici, in ultimii 40 de ani.

Si in Romania temperaturile au coborat pana la -32 de grade, iar in Serbia pana la -36, in timp ce recorduri termice au fost inregistrate si in Bulgaria.

In Europa de Vest, insa, temperaturile au inceput sa creasca si sa se apropie de mediile normale pentru luna februarie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#ger Europa, #iarna Europa, #zapada Europa, #morti Europa , #zapada