Firmele de deszapezire au pierdut razboiul cu viscolul - cum explica drumarii

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 08:55
3306 citiri
Firmele de deszapezire au pierdut razboiul cu viscolul - cum explica drumarii
Foto: Arhiva

Cu toate ca firmele de deszapezire si-au pus la bataie toate utilajele pentru a se lupta cu viscolul din ultimele zile, vremea rea pare sa-i fi invins pe drumari, autostrazile si zeci de drumuri nationale fiind inchise.

"Dintr-un total de 17.721 de kilometri de autostrazi si drumuri nationale, un numar de 1.544 de kilometri de sectoare au fost inchise temporar din cauza fenomenelor meteorologice extreme", a scris ministrul delegat pentru Infrastructura, Dan Sova, pe blogul personal.

Toate acestea in conditiile in care statul a alocat circa 173 de milioane de euro pentru programele de deszapezire din sezoanele 2013-2014 si 2014-2015, potrivit Adevarul.

Romania, sub zapada: Guvernul instituie stare de alerta

Reprezentantii companiilor de deszapezire recunosc ca nu se pot lupta cu natura, chiar daca se folosesc de toate echipamentele si de fondurile puse la dispozitie de stat.

De exemplu, Marin Tarnovan de la compania Selina-Astalrom, responsabila cu deszapezirea mai multor artere din Calarasi, printre care si un tronson al Autostrazii A2, toate inchise in ultima perioada, a precizat ca se lucreaza cu toate cele 31 de utilaje inca de la primele ninsori.

Romania, sub zapada - live

"Pe autostrada A2, zapada este de 60 de centimetri. Avem zapada si de 2 metri la kilometrul 105. Suntem pe baricade. Nu ne putem lupta in asa hal cu natura. Zi si noapte suntem pe teren, dar trebuie sa tina si vremea cu noi", a explicat Tarnovan.

Romania, sub zapada: Ponta da asigurari ca nu sunt oameni blocati in zapada

Si Autostrada A3 a fost acoperita de munti de zapada si inchisa, cu toate ca 11 autoutilitare ale firmei Rebelis Constructii au incercat sa elibereze artera. Compania se ocupa de deszapezirea mai multor artere, insa reprezentantul Marius Bucur a mentionat ca firma nu a facut fata ninsorilor abundente.

"CNADNR dispune daca se circula sau nu, noi doar putem utilajele la dispozitie acolo unde ni se cer, personalul si motorina. De vineri, am consumat 50.000 de litri de motorina cu toate cele 110 utilaje", a spus Bucur.

Romania, sub zapada: Doua autostrazi si zeci de drumuri nationale, inchise - Lista rutelor blocate

Autostrazile A1, A2, A3 si zeci de drumuri nationale au fost inchise, in ultimele zile, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului care a imprastiat zapada. In acest moment mai exista restrictii de circulatie numai pe anumite tronsoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#deszapezire Romania, #companii deszapezire, #zapada drumuri inchise , #zapada