Gabriel Oprea: Cine nu este prezent la datorie va pleca acasa (Video)

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 17:38
2431 citiri
Gabriel Oprea: Cine nu este prezent la datorie va pleca acasa (Video)
Foto: Digi24

Ministrul interimar de Interne, Gabriel Oprea, le-a cerut sambata prefectilor sa ia toate masurile necesare pentru a preintampina situatiile neplacute ce ar putea aparea din cauza conditiilor meteo nefavorabile, solicitandu-le acestora sa fie prezenti la datorie 24 de ore din 24.

"Sunt convins ca aveti toate fortele implicate si nimeni nu este plecat. Cine nu este prezent la datorie va pleca acasa, dar sunt convins ca toata lumea isi va face datoria", a spus Oprea, intr-o videoconferinta organizata la MAI.

Acesta a anuntat ca 18 judete sunt sub cod portocaliu de ninsori si sapte judete ale tarii au avertizare de cod galben.

Potrivit lui Oprea, la nivel national doua localitati sunt izolate, iar fara curent sunt 47 de comune si 71 sate. In ceea ce priveste situatia pe sosele, 14 drumuri nationale sunt inchise, 9 drumuri judetene blocate si inchise 17, doua drumuri comunale sunt blocate si trei inchise, in trafic fiind ramase 35 de masini.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a aratat ca ministerul intervine operativ pentru ca circulatia pe caile ferate sa se desfasoare normal in conditii de iarna.

"Au fost anulate, pana la ora 13,30, 19 trenuri anulate si 27 de trenuri au fost intarziate, cele mai frecvente intarzieri fiind de 60-125 minute. (...). Aeroporturile functioneaza in conditii de iarna, pista e inchisa pentru curatare si verificare periodica a senzorilor. Circulatia trenurilor se actualizeaza periodic pe site-ul CFR Calatori", a spus Manescu, la videoconferinta.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a informat ca au fost inregistrate accidente pe autostrazile A1 si A2, dar nu au fost soldate cu raniti grav sau decese.

"Sunt cazuri cu dificultate in judetele Prahova, Sibiu si Calarasi. Dimineata a fost o tentativa de sinucidere a unei femei in Bucuresti, in raul Colentina, si victima a fost scoasa din apa de politisti. Din pacate, s-a inregistrat decesul in jurul orei 14,30, desi s-au facut resuscitari repetate", a spus Arafat.

El le-a spus prefectilor ca pot cere ajutorul in caz de nevoie din timp pentru ca utilajele de urgenta sa poata fi puse la dispozitie.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anuntat, la videoconferinta cu prefectii, ca ministerul se preocupa sa actualizeze fluxul informational privind prognoza meteo si alte informatii utile din trei in trei ore pe site-ul institutiei.

Aceasta a afirmat ca au fost semnalate aglomerari de gheturi pe raurile Bistrita si Dorna, lucrandu-se la eliminarea acestora.

Ea a cerut celor de la Romsilva si autoritatilor locale sa atentioneze turistii si sa nu permita intrarea lor in zone aflate sub cod portocaliu de ninsoare si vant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Oprea prefecti zapada, #cod portocaliu zapada, #Manescu intarzieri trenuri zapada , #zapada
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Finul Ponta nu este la datorie, este la schi.