Iarna a blocat deja Romania: Trenuri blocate, localitati fara curent

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 20:33
7255 citiri
Iarna a blocat deja Romania: Trenuri blocate, localitati fara curent
Foto: Arhiva Ziare.com

Calatorii din trenul personal Suceava - Cacica au fost preluati de microbuze si dusi acasa, dupa ce trenul a fost oprit duminica dupa-amiaza in statia Todiresti, a anuntat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Ioan Catalin Nechifor.

Trenul a fost oprit in statie dupa ce linia electrica a fost avariata din cauza caderii unor arbori si crengi care au cedat zapezii abundente.

Totodata, Nechifor a mai spus ca o alta problema a fost sesizata la trenul Ilva Mica - Suceava care a fost oprit dupa ce, probabil, au cazut arbori pe reteaua electrica, intre localitatile Gradinita si Larion. Potrivit lui Nechifor, in cursul acestei seri linia ferata dintre Ardeal si Suceava va fi functionala.

De asemenea, presedintele CJ Suceava a aratat ca s-au inregistrat avarii in alimentarea cu energie electrica in zona Campulung Moldovenesc, dar si in localitatea Vatra Moldovitei, echipele E.ON intervenind la fata locului pentru repunerea in functiune a retelei.

Racirea brusca a vremii a adus primele ninsori si in Pasul Rotunda din Muntii Rodnei, stratul de zapada masurand duminica, in zona, aproximativ 10 centimetri.

Jandarmii recomanda tuturor celor interesati de traversarea DN 17D prin Valea Mare - Pasul Rotunda - Carlibaba sa evite acest tronson.

Pasul Rotunda este situat la o altitudine de aproximativ 1.270 metri, intre Muntii Rodnei si Muntii Suhard, drumul judetean care il strabate nefiind modernizat.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica, o atentionare cod portocaliu de intensificari ale vantului de peste 70 - 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea, valabila in judetul Suceava si in zona de munte a judetului Neamt. Potrivit meteorologilor, in intervalul 10 octombrie, ora 10 - 12 octombrie, ora 18, codul galben de ploi, vant si ninsori se extinde in 36 de judete plus municipiul Bucuresti.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#ninsori Romania trenuri blocate, #avertizare ninsoare ploi , #zapada
Comentarii