Iarna in toata regula pe DN1 A. Traficul a fost inchis temporar UPDATE IGSU, zeci de interventii din cauza fenomenelor meteo

Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 23:44
6849 citiri
Iarna in toata regula pe DN1 A. Traficul a fost inchis temporar UPDATE IGSU, zeci de interventii din cauza fenomenelor meteo
Foto: Arhiva Ziare.com

Traficul pe DN 1A a fost inchis, miercuri seara, la limita dintre judetele Prahova si Brasov, dupa ce doua TIR-uri au derapat din cauza ninsorii abundente. Vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone au fost oprite in zona Valenii de Munte, pana cand utilajele au intervenit pentru a curata drumul, ulterior circulatia desfasurandu-se in conditii de iarna.

Potrivit autoritatilor, miercuri dupa-amiaza, din cauza unor TIR-uri care au derapat pe DN 1A, la limita dintre judetele Prahova si Brasov a fost impusa o restrictie de circulatie mai sus de Valenii de Munte, la solicitarea Politiei Rutiere Brasov.

Astfel, toate vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone au fost oprite in zona Valenii de Munte, pana la reluarea traficului la limita cu judetul Brasov.

In zona ninge abundent, iar doua TIR-uri nu au mai putut inainta, in zona kiometrului 163, astfel ca traficul a fost oprit pe ambele sensuri pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze pentru curatarea carosabilului.

Echipaje de Politie Rutiera s-au aflat atat in zona blocata de TIR-uri, cat si la cabana Babarunca pentru a informa in legatura cu restrictiile.

Ulterior, circulatia s-a reluat, iar traficul se desfasoara in conditiie de iarna.

De asemenea, traficul a fost blocat pe DN 73, in zona Fundata, din cauza unui TIR care a ajuns de-a curmezisul drumului.

Pasul Mestecanis, blocat dupa ce un autocar neechipat pentru iarna a derapat

Utilajele Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) actioneaza pe DN 17, in Pasul Mestecanis, judetul Suceava, dupa ce drumul a fost eliberat, prin repunerea in circulatie a unui autocar care nu mai putea sa inainteze.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis miercuri, autovehiculul, care nu era echipat cu anvelope corespunzatoare pentru iarna, a derapat si a blocat drumul, impiedicand astfel utilajele CNAIR aflate in zona sa actioneze, scrie Agerpres.

IGSU, zeci de interventii din cauza fenomenelor meteo

Pompierii au intervenit in zeci de situatii de urgenta, miercuri, din cauza fenomenelor meteorologice, 21 de judete fiind sub cod galben. Un autocar cu 58 de persoane a ramas blocat din cauza zapezii, in Suceava, iar altul, in care se aflau 46 de copii, in Sibiu.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, pompierii militari au actionat in peste 60 de situatii pentru degajarea copacilor cazuti din cauza vantului puternic atat pe carosabil, cat si pe autoturisme sau cladiri.

De asemenea s-a intervenit pentru inlaturarea panourilor publicitare, a elementelor de acoperis sau a izolatiei desprinse pe timpul intensificarii vantului.

IGSU a transmis ca, din cauza copacilor doborati de vant au fost inregistrate patru victime, in judetele Dolj, Mures, dar si in municipiul Bucuresti.

In judetul Suceava, pe DN 17, in zona localitatii Pojorata, un autocar cu 58 persoane nu a mai putut inainta din cauza viscolului si a zapezii de pe carosabil. Datorita interventiei cu un utilaj de la Drumurile Nationale pentru deblocare, autocarul si-a continuat drumul.

Un alt autocar, in care erau cinci adulti si 46 copii, a ramas blocat, miercuri seara, din cauza ninsorii, pe drumul spre statiunea Paltinis. Toate persoanele au fost cazate temporar la o pensiune din zona.

"In continuare, inspectoratele pentru situatii de urgenta raman mobilizate pentru actiona imediat in zonele afectate de vremea rea. La nivel national, peste 5.200 pompieri sunt pregatiti sa intervina in sprijinul populatiei si administratiei publice locale", a transmis IGSU.

Pentru evitarea producerii unor situatii de urgenta, reprezentantii IGSU recomanda cetatenilor ca pe timpul manifestarii vantului puternic, sa ramana in spatii inchise care le asigura protectia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vantul puternic, parcarea autoturismelor ar trebui sa se realizeze in zone ferite, la distanta fata de copaci sau stalpi de electricitate.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#circulatie conditii iarna , #zapada