Iarna isi arata deja coltii: Masini blocate in zapada si trafic ingreunat

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 19:52
2805 citiri
Iarna isi arata deja coltii: Masini blocate in zapada si trafic ingreunat
Foto: gazetabt.ro

Iarna s-a instalat cu toata puterea in statiunea Harghita Bai, unde ninsorile abundente din ultimele ore au provocat primele probleme. Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate spre si dinspre locatlitate, iar mai multe masini au ramas blocate in zapada.

Mai multe echipaje de jandarmi montani au sosit in zonele cu probleme, pentru a-i ajuta pe soferi sa isi scoata masinile din nameti, transmite Realitatea TV, care citeaza Mediafax.

In Harghita a inceput sa ninga de luni diminiata, iar stratul de zapada depus pe carosabil a ajuns la doi centimetri in cele mai multe zone. Astfel, mai multe drumuri nationale sunt afectate de ninsori, potrivit autoritatilor.

Zapada de un metru pe Transalpina: Salvamontistii cauta un turist blocat in nameti

"Ninge pe trosoanele aflate in zonele montane inalte din judet, pe DN 12C in zona Lacu Rosu, pe DN 13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, in zona trecatorii Harghita, pe DN 13B Gheorghieni - Praid, in Pasul Bucin si pe DN 15 Toplita - Borsec, la Varful Creanga.

Stratul de zapada depus pe carosabil variaza intre un centimetru si doi centimetri, iar utilajele de deszapezire actioneaza pe sectoarele afectate de ninsori, pentru degajarea zapezii de pe carosabil", a anuntat seful Sectiei Dumuri Nationale Harghita, Catalin Romanescu.

Prima zapada ia autoritatile prin surprindere. Probleme in Gorj si Hunedoara

In plus, pe singurul drum de acces catrea statiunea Harghita Bai, DJ 138 A, artera care face legatura dintre localitate si DN 13A, s-a depus un strat mult mai consistent de zapada, respectiv de zece centimetri. Traficul este ingreunat, iar mai multe autoturisme care nu erau echipate cu lanturi au ramas inzapezite, soferii fiind ajutati de jandarmii montani.

"Aici, in Harghita Bai, toti hotelierii si cabanierii suntem pregatiti sa ne primim turistii, pentru noi este o bucurie ca a nins, toata vara am pregatit partiile de schi, avem peste 7.000 de metri amenajati ca partii, dar, din pacate, drumarii nostri nu au auzit de la radio sau de la televizor ca o sa ninga in aceasta saptamana si nu au intervenit deloc, de astazi de dimineata, sa curete drumul", a declarat Kristaly Peter, proprietarul unei cabane ai al mai multor partii din statiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#masini zapada Harghita, #ninsoare trafic Harghita, #masini blocate zapada Harghita , #zapada