Igas: S-a anticipat ca vor fi nameti mai mari ca in 1954!

Joi, 02 Februarie 2012, ora 13:42
9089 citiri
Igas: S-a anticipat ca vor fi nameti mai mari ca in 1954!
Foto: Evenimentul Zilei

Ministrul de Interne, Traian Igas, a dezvaluit ca autoritatile se pregatesc pentru ce e mai rau, adica ninsori abundente si conditii meteorologice extreme.

"Da, s-a anticipat ca vor fi nameti mai mari ca in 1954!. La ora 16.00, am convocat Comitetul National pentru Situatii de Urgenta din subordinea Ministerului de Interne. Incercam sa ne pregatim pentru zilele care vor urma. Aseara, au fost alocate 10 miliarde de lei vechi din fondurile de rezerva pentru cheltuieli de benzina, motorina, apa si ce mai este necesar", a declarat ministrul de Interne Traian Igas pentru Evenimentul Zilei.

Meteorologii au emis joi o atentionare de cod galben de ninsori abundente si viscol valabila incepand de vineri dimineata si pana duminica la ora 20.00. Vantul va bate cu putere, chiar si cu pana la 80 de km/h.

Premierul Emil Boc a anuntat pentru joi o videoconferinta cu prefectii, iar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a convocat, miercuri seara, de urgenta, pe drumari si le-a pus in vedere sa suplimenteze numarul de utilaje si sa fie pregatiti pentru vremea rea. Si prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a solicitat primarilor de sectoare sa se pregateasca pentru a reactiona rapid.

In asemenea situatii, autoritatile recomanda populatiei sa-si faca provizii si sa nu plece la drum.

Presa vremii scrie ca in dimineata zilei de 3 februarie 1954 bucurestenii s-au trezit cu geamurile acoperite de troiene. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in acele zile s-a inregistrat cel mai puternic viscol din secolul XX, vantul atingand o viteza record in Capitala: 126 km/ora.

Pentru ca nametii depaseau inaltimea de un metru, orasul a fost aproape blocat (foto). Militarii au folosit sanii trase de cai, iar tancurile armatei au iesit pe strazile Capitalei si au facut tuneluri. Cei ramasi fara apa, dezghetau turturi sau topeau zapada. In sudul tarii au fost troiene de 2-5 m.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cod galben zapada, #ninsoare 1954, #atentionare meteo ger , #zapada
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
L-au informat cei de la servicii , au ascultat telefoanele celor de
Poza eleanu
eleanu
rank 1
apoi la cata minte are ministrul asta