Romania sub zapada: Ninge pe toate drumurile tarii - urmeaza zile cu ger

Luni, 22 Ianuarie 2018, ora 14:45
8108 citiri
Romania sub zapada: Ninge pe toate drumurile tarii - urmeaza zile cu ger
Foto: Arhiva Ziare.com

Inceputul de saptamana a venit cu zapada in aproape toata tara. Meteorologii au anuntat ninsori pe intreg parcursul zilei.

Meteorologii au restrans, luni, numarul judetelor aflate sub avertizare cod galben de ninsoare si vant puternic. Astfel, pana la ora 20:00 sunt vizate Braila, Ialomita, Calarasi, Buzau, Tulcea, Constanta, Vrancea si Galati

Tot ANM a transmis ca vremea va deveni geroasa in noptile de marti spre miercuri si miercuri spre joi, mai ales in nordul, centrul si nord-estul tarii.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT ultimele informatii despre starea vremii:

14:38 - Traseul de acces spre statia meteorologica Retitis - Calimani, marcat cu triunghi albastru inchis, a fost inchis pentru perioada urmatoare din cauza riscului ridicat de avalansa, a anuntat, luni, seful Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc, citat de Agerpres.

Acesta a transmis ca stratul de zapada care s-a depus peste cel vechi, care este foarte inghetat, "este foarte instabil, putand aluneca si fara o incarcare suplimentara din partea turistilor".

Seful Salvamont Vatra Dornei a aratat ca si alte trasee prezinta potential pericol de avalansa, intre care traseul Maria Teresia din Masivul Calimani, marcat cu punct rosu, care face legatura intre Poiana Izvoarelor si Saua Negoiu, dar si zona de intersectie a traseelor marcate cu cruce rosie, dinspre Gura Haitii, si punct rosu, din Poiana Izvoarelor.

14:10 - Primaria Sectorului 1 transmite ca traficul rutier pe toate cele 1.160 de strazi se desfasoara in conditii normale si ca actioneaza 61 de utilaje de deszapezire, 4 incarcatoare si 359 de oameni pentru deszapezire. In cazul inrautatirii conditiilor meteo, numarul de utilaje va fi suplimentat, a transmis primarul Dan Tudorache.

12:06 - Meteorologii informeaza ca vremea va deveni geroasa in noptile de marti spre miercuri si miercuri spre joi, indeosebi in nordul, centrul si nord-estul tarii.

12:04 - Meteorologii au restrans numarul judetelor aflate sub avertizare cod galben de ninsoare si vant puternic. Astfel, pana la ora 20:00 mai sunt vizate Braila, Ialomita, Calarasi, Buzau, Tulcea, Constanta, Vrancea si Galati.

11:13 - Ministerul Afacerilor Externe a transmis un avertisment catre romanii care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Bulgaria, pentru ca, luni si marti, intreg teritoriul tarii vecine va fi afectat de caderi insemnate de precipitatii sub forma de ninsoare si ploaie, insotite de vant puternic. Vezi AICI zonele afectate.

11:01 - Un autocar in care se aflau 52 de elevi a ramas blocat, luni dimineata, intr-o zona montana din Arad. Autocarul a fost gasit de drumarii care lucrau la deszapezire, informeaza Antena 3.

10:46 - Stratul de zapada masoara 61 cm la Vf. Iezer, 38 cm la Cavnic, 33 cm la Baiut, 30 cm la Luhei, 28 cm in Pasul Gutai, 27 cm la Grosii Tiblesului, 23 cm la Firiza, 22 cm la Razoare si Coroieni, 18 cm pe Valea Vaserului, 17 cm la Mara, 16 cm in Poiana Borsa, 14 cm in Baia Borsa si 12 cm la Targu Lapus, conform Agerpres.

10:45 - In judetul Maramures se circula, luni dimineata, in conditii de iarna, iar pe o portiune a DN 18, in Pasul Prislop din Muntii Pietrosul Rodnei, traficul este ingreunat de formarea cetei, anunta Agerpres.

10:15 - Judetele Gorj, Dolj si Mehedinti se afla sub atentionare de tip cod galben de ceata pana la ora 11.00.

10:00 - Din cauza vremii, 14 localitati din patru judete - Arges, Olt, Tulcea si Vrancea - au ramas fara energie electrica, luni dimineata, conform MAI.

09:55 - Pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti ninge si se actioneaza cu 30 de autovehicule care lucreaza in baterii de cate trei, iar carosabilul este la negru. Pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta ninge intre kilometrii 12 (Bucuresti) si 65 (Lehliu) si se circula in conditii de iarna.

09:50 - Centrul Infotrafic al Politiei Romane anunta ca nu sunt drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia oprita, dar se circula in conditii de iarna pe arterele rutiere din judetele Dolj, Caras - Severin, Mehedinti, Olt, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Hunedoara, Timis, Brasov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mures, Cluj, Bistrita-Nasaud, Alba, Neamt, Suceava, Botosani, Bacau si Vrancea.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#cod galben ninsori, #zapada masini blocate , #zapada