Romania, sub imperiul zapezii: Filmul unei zile de iarna cu drumuri inchise, trenuri anulate si militari salvatori (Galerie foto)

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 23:42
78493 citiri
Romania, sub imperiul zapezii: Filmul unei zile de iarna cu drumuri inchise, trenuri anulate si militari salvatori (Galerie foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea rea a pus stapanire pe Romania. Am scapat de codurile rosu si portocaliu de viscol, insa ramanem cu avertizari de tip cod galben in 14 judete, pana sambata dimineata, la ora 10:00.

Problemele nu au intarziat sa apara din cauza vremii extreme: unele judete din sud-est au fost izolate complet, dupa ce toate drumurile au fost inchise, CFR a scos zeci de trenuri din circulatie, mai multe zboruri au fost anulate si zeci de mii de persoane au ramas fara curent electric.

Ca de obicei, au existat situatii disperate cu oameni izolati in nameti, iar cei care au intervenit sunt militarii, fie ca vorbim de Armata, ISU, Jandarmerie sau Politie.

Incet, incet, situatia traficului rutier, feroviar si aerian a inceput sa se remedieze spre seara, odata ce varful viscolului a trecut.

Insa, urmeaza cateva zile de ger siberian, asa ca in Bucuresti si Ilfov vor ramane inchise toate scolile si gradinitele pana miercuri. E posibil ca masura sa fie luata si in alte judete.

Daca doriti sa obtineti informatii suplimentare privind situatia drumurilor nationale, puteti suna la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. - 021/264.33.33 sau 021/9360. Totodata, puteti obtine informatii si de pe site-ul CNADNR, dar si pagina de Facebook si cea de Twitter.

Totodata, va puteti informa cu privire la mersul trenurilor la urmatoarele numere de telefon: 0219521 - info CFR; 0212643333, 0212643334, 0219360 - Comandament de iarna.

Ziare.com v-a relatat, in format LIVE TEXT, filmul unei zile de iarna adevarata in Romania. Urmariti-ne si in weekend, pentru a vedea cum face fata Romania gerului cumplit care se anunta:

23:38 CFR anunta ca circulatia trenurilor este adaptata la conditiile meteo pe raza regionalelor Bucuresti, Constanta, Galati si Craiova.

Pe relatia Constanta se circula doar cu locomotive diesel si plug antemergator, din cauza ninsorii viscolite si a formarii sulurilor de zapada, iar pe regionala Galati este interzisa circulatia cu automotoare.

Trenurile circula doar cu locomotive Diesel pe urmatoarele sectii feroviare: Rosiori Est - Turnu Magurele, Alexandria - Zimnicea, Banu Maracine - Caracal, Caracal - Malu Mare si Buzau - Faurei.

In plus, sunt restrictii de viteza la 50 km/h pe liniile Draganesti Olt - Caracal si Faurei - Plopu.

23:30 - Situatia drumurilor inchise:

Autostrazile A2 si A4 sunt in continuare inchise, in timp ce DN 39, din judetul Constanta, a fost redeschis circulatiei.

Toate drumurile nationale sunt inchise inca in judetele Braila si Ialomita.

Buzau: DN 2 (E85) - segmentul Ramnicu Sarat - limita Vrancea a fost redeschis; DN 2B BUZAU - BRAILA; DN 22 RAMNICU SARAT - BRAILA; DN 2C BUZAU - SLOBOZIA;

Vrancea: DN 23 NANESTI - MAICANESTI; DN 2N BOGZA - DUMBRAVENI; DN 23A GOLOGANU - CIORASTI; DN 23B MAICANESTI - CIORASTI; DN 2R BAHNELE - NECULELE (drum secundar neasfaltat) ;

Calarasi: DN 3; DN 3A; DN 3B; DN 21; DN 31; DN 41;

Pe DN 4 Bucuresti - Oltenita circulatia a fost reluata cu restrictie peste 7,5 tone;

Constanta: DN 3; DN 22; DN 3C; DN 38; DN 22C; DN 22A; DN SECUNDARE CATRE STATIUNI (39D, 39C; 39B; 39A) ; DN 2A, exceptand tronsonul Constanta - Ovidiu, pe care circulatia a fost reluata;

Galati: DN 24D TULUCESTI - LIMITA VASLUI; DN 22B - DIG; DN 25 SENDRENI - HANU CONACHI;

Ilfov: DN 3 BRANESTI CATRE CALARASI (KM 20-25) ; DN 2 (E85) ; se vor forma coloane de autoturisme care se vor deplasa controlat catre Ialomita, in urma utilajelor de deszapezire, insotite de politie;

Tulcea: DN 22 (E87) MACIN - TULCEA CATRE CONSTANTA; DN 22E GARVAN - I.C.BRATIANU; DN 22D MACIN - HORIA - CIUCUROVA - DOUA CANTOANE; DN 22A CATALOI - TOPOLOG - LIMITA JUDETUL CONSTANTA; DN 22F NALBANT - HORIA;

Vaslui: DN 26 MURGENI - LIMITA GALATI;

23:21 - Consilierul general Ciprian Ciucu (PNL) a anuntat ca liberalii nu vor participa, sambata dimineata, la sedinta CGMB in care se va supune dezbaterii demiterea conducerii RATB.

"Nu vedem urgenta. Sunt chestiunile lor, ei intre ei se cearta si isi regleaza conturile. Daca ar fi fost pe bune, ne-ar fi dat timp sa propunem si noi oameni competenti. Dar pe acestia trebuie sa-i cauti, sa-i selectezi, sa-i convingi, sa-i prezinti publicului, dupa aceea sa-i votezi. In 14 ore... nu merci", a precizat Ciucu, pe Facebook.

23:13 - 146 de persoane, intre care si zece copii, sunt blocate in cele patru benzinarii Rompetrol de pe A2, inchisa din cauza viscolului. Oamenii au la dispozitie gratuit apa, mancare, bauturi calde.

23:00 A expirat avertizarea de tip cod portocaliu. Ramane insa in vigoare in 14 judete un cod galben de viscol pana sambata, la ora 10:00.

Foto: ANM

22:41 - In Constanta se intervine cu Armata. 8 militari cu un autocamion executa o misiune de evacuare medicala a unui pacient din Lanurile, anunta MApN. De asemenea, trei militari cu un autocamion au transportat de la Murfatlar la spitalul din Medgidia o persoana care avea o urgenta medicala.

22:33 - Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, s-a declarat nemultumit de faptul ca "in anumite zone se raporteaza ceva si se intampla altceva". In acest sens, a apreciat, in urma unei verificari pe care a realizat-o pe teren, ca pe strazile secundare deszapezirea s-a realizat in proportie de 50%. El a apreciat, de asemenea, ca materialul antiderapant a fost insuficient.

"Acesta e motivul pentru care am actionat si cu utilaje apartinand primariei, in continuu, incepand de la 3 dimineata. (...) Probabil a existat o obisnuinta pana in acest an sa se raporteze niste lucruri nereale", a spus el.

22:17 - Primarul Capitalei s-a laudat ca circulatia a fost permanent fluida, fara blocaje in intersectiile din Bucuresti.

"Nu au fost blocaje in trafic, ceea ce este o premiera, s-a circulat bine in conditii firesti de iarna, dar acestea cred ca trebuie sa fie intelese de toata lumea. Important e ca nu au fost blocaje in intersectie", a precizat Gabriela Firea.

Se va actiona cu material pentru a elimina gheata, care se poate forma in conditiile in care temperaturile vor scadea sub minus 12 grade.

"Maine nu va mai ninge, deci se va putea actiona si pe trotuare, cele care nu apartin asociatiilor de proprietari, cele care sunt in grija operatorilor de salubritate, pentru a profita de aceasta perioada in care nu va ninge, deoarece sambata seara din nou va ninge viscolit si va trebui sa actionam pe toata suprafata Capitalei pentru inlaturarea zapezii", a afirmat Firea.

22:11 - Doar doua localitati din Oltenia nu au curent: Obarsia din judetul Olt si Cernetu din Teleormand, in zona unde distribuitor este E-Distributie Oltenia.

22:03 - Misiunile pompierilor in judetele afectate de ninsori vor continua si pe timpul noptii, informeaza IGSU.

21:46 - Ambulanta ramasa inzapezita in judetul Buzau a ajuns la bebelusul de 4 luni cu febra si l-a dus la spitalul din Ramnicu Sarat.

21:34 - 18 localitati din judetul Constanta nu au in continuare apa potabila, din cauza ca nu sunt alimentate cu energie electrica, in urma avariilor aparute la reteaua de alimentare, motiv pentru care statiile de pompare ale Regiei de Apa nu pot functiona.

21:26 - 85 de localitati din judetele Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita nu au energie electrica, unde distribuitor este E-Distributie Dobrogea.

21:13 - Iata situatia drumurilor inchise:

A2 Bucuresti - Constanta

A4 Ovidiu - Constanta.

Toate drumurile nationale sunt inchise in judetele Braila, Constanta si Ialomita.

Buzau: DN 2 (E85) ; DN 2B BUZAU - BRAILA; DN 22 RAMNICU SARAT - BRAILA; DN 2C BUZAU - SLOBOZIA;

Vrancea: DN 2N BOGZA - DUMBRAVENI; DN 23A GOLOGANU - CIORASTI; DN 23B MAICANESTI - CIORASTI;

Calarasi: DN 3; DN 3A; DN 3B; DN 21; DN 31; DN 41;

Galati: DN 24D TULUCESTI - LIMITA VASLUI; DN 22B - DIG; DN 25 SENDRENI - HANU CONACHI;

Ilfov: DN 2 (E85) ; DN 3 BRANESTI CATRE CALARASI (KM 20-25) ;

Tulcea: DN 22 (E87) MACIN - TULCEA CATRE CONSTANTA; DN 22E GARVAN - I.C.BRATIANU; DN 22D MACIN - HORIA - CIUCUROVA - DOUA CANTOANE; DN 22A CATALOI - TOPOLOG - LIMITA JUDETUL CONSTANTA; DN 22F NALBANT - HORIA;

Vaslui: DN 26 MURGENI - LIMITA GALATI;

21:00 - Premierul Sorin Grindeanu a participat, dupa sedinta de guvern, alaturi de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, la coordonarea interventiilor structurilor operative ale MAI de la sediul Centrului National de Coordonare Integrata.

20:35 - Peste 7.520 de angajati ai Ministerului de Interne (politisti, pompieri si jandarmi) au actionat in sud-estul Romaniei, pentru preintampinarea unor situatii grave, informeaza MAI.

In ultimele ore, peste 20 de pacienti care necesitau dializa si 10 femei insarcinate au fost transportate la unitati medicale.

De asemenea, s-a intervenit pentru salvarea persoanelor care au ramas blocate in autovehicule din cauza viscolului.

20:11 - Primarul Gabriela Firea vrea sa demita toata conducerea RATB, pentru neindeplinirea sarcinilor. Decizia se va lua maine dimineata in Consiliul General.

20:05 - Toate scolile, liceele si gradinitele din Bucuresti si Ilfov vor ramane inchise luni si marti, a anuntat edilul Capitalei, Gabriela Firea, care a pus masura pe seama gerului care va cuprinde tara in zilele urmatoare.

20:00 - O ambulanta care fusese solicitata sa intervina, in judetul Buzau, la un copil de 4 luni cu febra, a ramas blocata in zapada, desi in fata avea o autofreza care curata drumul, iar acum in zona este asteptat un utilaj de la Drumuri Nationale.

19:35 - Doi batrani bolnavi - un barbat si o femeie de aproximativ 70 de ani - din judetul Galati, aflat sub cod portocaliu de viscol, au fost preluati de pompieri cu o senilata si transportati pana la ambulanta, pentru a putea fi dusi la spital in Tecuci, informeaza News.ro.

19:21 - 107 localitati din judetele Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita nu sunt in continuare alimentate cu energie electrica.

19:10 - Mai multi oameni sunt blocati intr-un microbuz pe A2, la km 100, informeaza Digi24.

19:00 - CFR a anulat 74 de trenuri. In Gara de Nord, cele mai mari intarzieri, de 350, respectiv 215 minute, le aveau doua trenuri InterRegio care veneau de la Timisoara si Deva.

Doua dintre trenurile InterRegio care fac legatura intre Bucuresti si Craiova au fost anulate si pentru ziua de sambata.

Intre Bucuresti si Constanta se circula cu plug antemergator din cauza ninsorii viscolite si a formarii sulurilor de zapada, precizeaza reprezentantii CFR.

18:45 - Wizz Air a anulat si o cursa pe ruta Bucuresti-Roma, din cauza conditiilor meteo, astfel ca numarul de curse anulate vineri de pe aeroportul Otopeni a ajuns la 25.

18:40 Drumuri inchise la aceasta ora in fiecare judet:

A2 BUCURESTI - CONSTANTA;

A4 OVIDIU - CONSTANTA;

Toate drumurile nationale din Braila: DN 2B, DN 22, DN 21; DN 23; DN 22D;

Toate drumurile nationale din Calarasi: DN 3; DN 3A; DN 3B; DN 4; DN 21; DN 31; DN 41;

Toate drumurile nationale din Constanta: DN 3; DN 22; DN 2A; DN 3C; DN 39; DN 38; DN 22C; DN 22A;

Toate drumurile nationale din Ialomita: DN 21; DN 2C; DN 2; DN 2A; DN 1D; DN 21A; DN 3A; DN 3B; DN 1D.

Buzau: DN 2B BUZAU - BRAILA; DN 22 RAMNICU SARAT - BRAILA; DN 2 (E 85) ; DN 2C BUZAU - SLOBOZIA;

Vrancea: DN 2N BOGZA - DUMBRAVENI; DN 23A GOLOGANU - CIORASTI; DN 23B MAICANESTI - CIORASTI;

Vaslui: DN 26.

Galati: DN 24D TULUCESTI - LIMITA VASLUI; DN 22B - DIG; DN 25 SENDRENI - HANU CONACHI;

Ilfov: DN 2 (E85) ; DN 4; DN 3 BRANESTI CATRE CALARASI (KM 20-25).

Tulcea: DN 22 (E 87) MACIN - TULCEA CATRE CONSTANTA; DN 22E GARVAN - I.C.BRATIANU; DN 22D MACIN- HORIA - CIUCUROVA - DOUA CANTOANE; DN 22A CATALOI -TOPOLOG; DN 22F NALBANT - HORIA.

Giurgiu: DN 41.

18:29 - E-Distributie Muntenia a remediat problemele in alimentarea cu energie electrica din judetele ilfov si Giurgiu, astfel ca nu mai exista localitati fara lumina in aceasta seara.

18:23 Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavoda, care a fost deconectat vineri dimineata de la Sistemul Energetic National din cauza unei avarii a unei linii a Transelectrica, va fi reconectat in aceasta seara.

Perturbatia care a dus la deconectarea rectorului, ce asigura aproape 10% din productia nationala de electricitate, a aparut din cauza vremii nefavorabile.

18:07 - ISU Calarasi anunta ca sunt 30 de masini blocate pe A2 la Fundulea. Vizibilitatea este aproape de zero.

18:00 - Am scapat de codul rosu de viscol. Mai ramane in vigoare cel portocaliu in 8 judete: Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati si Vrancea, pana la ora 23:00.

17:34 - Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca A2 si A4 sunt in continuare inchise, precum si 54 de drumuri nationale din sudul si sud-estul tarii.

17:28 - Alte doua curse au fost anulate pe Aeroportul Otopeni. Este vorba despre Bucuresti - Madrid si retur, operate de Wizz Air, astfel ca numarul zborurilor anulate a ajuns la 21. Amintim ca zeci de zboruri au avut sau au intarzieri la decolare, in unele cazuri si de peste 5 ore.

17:24 - ISU Calarasi anunta ca 80 de autovehicule au ramas blocate in zapada, in aceste judete, fiind salvate aproape 250 de persoane.

17:22 - Si CFR Calatori a revenit cu un nou anunt - numarul trenurilor InterRegio si Regio anulate din cauza conditiilor meteo nefavorabile a ajuns la 79. Va reamintim ca va puteti informa cu privire la mersul trenurilor la urmatoarele numere de telefon: 0219521 - info CFR; 0212643333, 0212643334, 0219360 - Comandament de iarna.

17:20 - Noul secretar de stat in Ministerul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat ca duminica vom sti cate scoli vor fi inchise saptamana urmatoare, din cauza conditiilor meteorologice.

17:14 - Compania E-Distributie Dobrogea revine cu precizari si anunta ca, la ora 16:00, 118 de localitati din Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita nu aveau curent electric.

16:59 - CNAIR informeaza, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca incepand cu ora 15:45 a fost deschisa circulatia rutiera pe DN 2, Tisita - Adjud, km 200+600 - km 228+500.

16:53 - Iata imagini surprinse de corespondentul Ziare.com, atat din Capitala, cat si de pe DN5 Bucuresti - Giurgiu:

16:45 - In judetul Constanta au fost inregistrate 115 cazuri de urgente, dintre care au fost rezolvate 73.

16:27 - Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua avertizare cod galben, valabila pentru 14 judete din estul tarii, inclusiv cele sapte care au fost sub cod rosu vineri. Atentionarea este in vigoare vineri noaptea si sambata dimineata, pana la ora 10:00.

16:21 - CFR Calatori anunta acum ca numarul trenurilor InterRegio si Regio anulate din cauza conditiilor meteo nefavorabile a ajuns la 72. Va reamintim ca va puteti informa cu privire la mersul trenurilor la urmatoarele numere de telefon: 0219521 - info CFR; 0212643333, 0212643334, 0219360 - Comandament de iarna.

16:15 Mediafax informeaza ca Ministerul Transporturilor a lansat o platform web pentru informarea in timp real cu privire la drumurile blocate din cauza zapezii.

Harta este publicata pe site-ul http://www.mt.gov.ro/ harta interactiva cu starea infrastructurii de transport afectata de inzapeziri si este este disponibila la link-ul: http://goo.gl/jJWIJu

Platforma prezinta in timp real si in mod dinamic sectoarele de drumuri cu circulatia inchisa sau ingreunata. De asemenea, sunt prezentate si sectoarele de cale ferata cu circulatia trenurilor intrerupta sau ingreunata precum si zonele de interventie a plugurilor ce actioneaza pentru eficientizarea traficului pe calea ferata. Pe harta pot fi vizualizate in timp real si codurile meteorologice pe judete.

Harta este actualizata permanent de catre echipele operative ale Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CFR SA si CFR Calatori.

16:10 - Doua autocare cu mai mult de 100 de cetateni ai Republicii Moldova au fost oprite din drum, dupa inchiderea DN2. Oamenii urmau sa ajunga la Brasov.

16:05 - Inca doua curse au fost anulate pe Aeroportul Otopeni. Este vorba despre Bucuresti - Varsovia si retur, operate de compania Polish Airlines (LOT), astfel ca numarul zborurilor anulate a ajuns la 19. Alte zeci de zboruri au avut sau au intarzieri la decolare, in unele cazuri si de peste 5 ore.

15:59 - Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF) a anuntat ca sunt restrictii de trafic pentru toate mijloacele de transport, la granita Romaniei cu Bulgaria. Astfel, sunt inchise toate drumurile nationale si autostrazile din zona de nord a Bulgariei.

"Circulatia din si spre orasele Ruse, Silistra si Dobrici din Republica Bulgaria este inchisa pentru toate categoriile de mijloace de transport, precum si circulatia vehiculelor de marfa din zona Calafat - Vidin, catre interiorul Bulgariei", se arata in comunicat.

15:46 - CNAIR informeaza, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca incepand cu ora 15:00 a fost deschisa circulatia rutiera pe DN 2, Focsani - Tisita, km 185 - km 200+600 si DN 24, Tisita - Cosmesti, km 0 - km 6+700.

15:29 - CFR Calatori anunta ca numarul trenurilor InterRegio si Regio anulate din cauza conditiilor meteo nefavorabile a ajuns la 62. Va puteti informa cu privire la mersul trenurilor la urmatoarele numere de telefon: 0219521 - info CFR; 0212643333, 0212643334, 0219360 - Comandament de iarna.

15:28 - ISU Bucuresti a publicat pe contul de Facebook un clip cu o misiune de salvare din judetul Giurgiu.

15:25 - Aproape 100 de persoane au fost salvate de pompieri, dupa ce au ramas inzapezite in masini, autocare si microbuze pe drumul dintre Constanta si Valu lui Traian.

15:21 - Compania E-Distributie Dobrogea a anuntat ca, la ora 14:00, 171 de localitati din Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita nu aveau curent electric.

15:18 - Iata si cum arata strazile din judetul Braila, potrivit unei localnice:

15:12 - De asemenea, codul galben a fost prelungit pana la ora 23:00, pentru 19 judete din Moldova, Muntenia si Oltenia, precum si pentru Bucuresti.

14:48 - Codul portocaliu pentru judetele Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Vrancea si Galati a fost prelungit pana la ora 23:00. Primele sapte judete sunt sub cod rosu la aceasta ora, iar ultimul sub cod portocaliu.

14:43 - Peste 80 de persoane din 7 autoturisme, 3 microbuze, 2 autocare si o autoutilitara au fost salvate de pompieri in judetul Constanta.

14:38 - Primaria Constanta a anuntat ca ofera gratuitate pentru transportul public de calatori pe toate liniile din municipiu, pana la ora 18.00, cand expira codul rosu de viscol.

14:21 - Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus in cadrul sedintei de Guvern ca o persoana a fost gasita decedata in casa, vineri.

"La Amara, in judetul Ialomita, femeie 57 de ani, cu probleme cronice, cardiace si diabet, a fost gasita decedata in locuinta. La 10:27 a fost gasita decedata. Ambulanta cu vola a plecat la 10:29, iar la 11:20 a ajuns la locuinta decedatei. Cauza mortii nu poate fi declarata decat cu ajutorul autopsiei", a precizat Carmen Dan.

14:14 - Compania poloneza de transport aerian LOT a anulat cursele de pe ruta Bucuresti-Varsovia, din cauza conditiilor meteorologice

13:47 - Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunta ca pe DN 23, din cauza viscolului, nu se mai poate interveni cu utilaje de deszapezire.

13:38 - Treizeci de comune si sate din judetul Constanta nu au apa potabila vineri, de mai multe ore, dupa ce au ramas fara energie electrica in urma viscolului. Din acest motiv nu pot functiona statiile de pompare.

13:35 - O ambulanta cu un pacient in coma, care suferise un accident cerebral, a stat blocata timp de o ora, vineri la pranz, pe un drum judetean din Vaslui, din cauza viscolului. Autoritatile locale au intervenit cu un buldoexcavator care a tractat autosanitara, barbatul de 84 de ani fiind transportat ulterior la spital, informeaza News.ro.

13:30 - Codul rosu de viscol pentru Calarasi si Ialomita a fost prelungit pana la ora 16:00. Acesta ar fi trebuit sa expire la ora 13:00.

13:26 - Compania aeriana Wizz Air a mai anulat inca patru curse aeriene: Bucuresti - Dortmund si retur si Bucuresti - Cluj si retur.

13:19 - Podul Calfat - Vidin de la granita cu Bulgaria a fost inchis circulatiei rutiere, prin decizia autoritatilor din tara vecina, pentru toate categoriile de autovehicule, informeaza News.ro.

13:10 - Mai multe masini au ramas blocate in trafic, vineri, din cauza zapezii, in judetul Galati, iar 11 cetateni austrieci suprinsi pe drum de viscol sunt cazati la Primaria comunei Cudalbi, informeaza News.ro.

13:07 - CFR Calatori anunta ca numarul trenurilor InterRegio si Regio anulate din cauza conditiilor meteo nefavorabile a ajuns la 60. Va puteti informa cu privire la mersul trenurilor la urmatoarele numere de telefon: 0219521 - info CFR; 0212643333, 0212643334, 0219360 - Comandament de iarna.

13:00 - Numeroase drumuri nationale si autostrazi sunt in continuare inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile (ninsori abundente, viscol si vizibilitate redusa), anunta CNAIR.

12:46 - Circulatia pe DN3, care face legatura intre Bucuresti si Constanta, prin Calarasi, este blocata, iar o coloana de masini s-a format intre Branesti si Calarasi.

12:41 - Si zborurile de pe Aeroportul Sibiu inregistreaza probleme. Doua curse ale companiei Wizz Air inregistreaza intarzieri din cauza conditiilor meteo de iarna, a explicat pentru Agerpres Nicoleta Boborodea, purtator de cuvant al aeroportului.

12:38 - Circulatia rutiera este in continuare inchisa pe Autostrada Soarelui, din cauza viscolului.

12:33 - Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavoda a fost oprit controlat, vineri, din motive de securitate. Decizia a fost luata din cauza vremii nefavorabile din zona, tinformeaza Mediafax.

12:26 - Aproximativ 30 la suta din strazile secundare din Sectorul 1 al Capitalei au fost deszapezite, in Sectorul 2, s-a intervenit pe 65 la suta din strazile laterale a doua oara, iar in Sectoarele 3 si 4 au fost deszapezite aproximativ 80 la suta dintre strazile adiacente. In Sectorul 5, de unde s-au primit cele mai multe sesizari din partea oamenilor, au fost deszapezite aproximativ 50 la suta dintre strazile adiacente, iar utilajele de deszapezire din Sectorul 6 se afla la a doua interventie pe 50 la suta dintre strazile secundare, potrivit operatorilor de salubritate.

12:08 - Digi 24 anunta ca aproximativ 50 de masini sunt blocate pe Autostrada Soarelui, din cauza viscolului.

12:02 - Si Tarom si Ryanair au anulat zboruri interne. Tarom a anulat cursele aeriene de pe rutele Bucuresti-Oradea si Iasi-Bucuresti, in timp ce Ryanair a anulat cursele de pe ruta Bucuresti-Timisoara.

11:47 - Metrorex a decis suplimentarea trenurilor de metrou aflate vineri in circulatie pe Magistralele 1 si 3 cu cate doua trenuri, iar pe Magistrala 2 cu trei trenuri.

11:30 - Militari ai Brigazii 9 Mecanizate "Marasesti" din Constanta intervin pentru inlaturarea efectelor ninsorii din zona Dobrogei, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Apararii Nationale.

11:16 - Din cauza vantului puternic mai multi copaci au cazut pe strazile din Eforie Sud, astfel ca alimentarea cu energie electrica este oprita. Intre Eforie Nord si Eforie Sud sunt cazuti stalpi. Din aceasta cauza, circulatia la iesire din Eforie Nord spre Constanta cat si la iesire din Eforie Sud spre Mangalia este oprita de echipaje ale politiei.

11:09 - Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov, trei copaci au fost doborati de viscol, dintre care unul a cazut pe o masina parcata pe Soseaua Colentina nr. 62, iar un altul a cazut pe drum, pe Calea Mosilor.

De asemenea, din cauza viscolului au fost desprinse parti din acoperis de pe o locuinta, care au cazut pe o alta locuinta, pe strada Sarafinesti nr. 11, iar o bucata de tabla a fost desprinsa de pe un bloc, pe strada Filibiu 2.

11:00 - In Bucuresti, aproximativ zece tramvaie au ramas blocate pe linie, in zona Dristor, pe sensul spre statia Policolor, din cauza unei defectiuni la un tramvai, echipele de interventie incercand tractarea acestuia cu o masina. Totodata, pe Bulevardul 1 Decembrie a fost blocata circulatia tramvaielor 14, pana la capatul de linie Faur, din cauza unui tramvai defect.

Si tramvaiele liniei 27 au fost blocate pe Bulevardul Camil Ressu, zona Piata Ramnicu Sarat, pe sensul spre statia Complex RATB Titan, tot din cauza unui tramvai defect, informeaza News.ro.

10:45 - De altfel, si locuitorii sectorului 5 s-au declarat nemultumiti de actiunea de deszapezire din zona lor, potrivit fotografiilor postate pe Facebook.

10:33 - Gabriela Firea, primarul Capitalei, s-a declarat nemultumita de actiunile de deszapezire efectuate in sectorul 5.

"Am anumite nemultumiri in ce priveste deszapezirea din Sectorul 5 - si acest sector al Capitalei trebuie sa arate asa cum arata celelalte. Nu stiu care sunt motivele, ei spun ca au actionat, chiar daca nu se vede asa de bine.

Brigada Rutiera a spus ca deszapezirea s-a facut mult mai bine decat in anii trecuti. Dar pe mine nu ma intereseaza acest lucru, coronitele sau notele bune sau bilele albe, ci ma intereseaza ca cetatenii sa fie multumiti, sa se intervina pe strazile adiacente", a declarat Firea.

10:20 - Patru curse Wizz Air care trebuiau sa decoleze de pe Aeroportul Otopeni au fost anulate. Este vorba despre cursele 3001/3002 Bucuresti - Londra - Bucuresti, 3051/3052 Bucuresti - Paris - Bucuresti, 3081/3082 Bucuresti - Charleroi - Bucuresti si 3201/3203 Bucuresti - Stockolm - Bucuresti.

10:05 - Alte doua judete, Buzau si Tulcea, sunt izolate dupa ce autoritatile au decis sa inchida toate drumurile nationale si judetene, din cauza viscolului. Initial erau izolate doar judetele Constanta, Calarasi, Ialomita si Braila.

09:57 - Codul rosu a fost prelungit pentru mai multe judete. Astfel, in Constanta si Tulcea atentionarea este valabila pana la ora 18:00, in Vrancea, Buzau si Braila pana la ora 16:00, iar in Calarasi si Ialomita pana la ora 13:00.

09:52 - Traficul feroviar a fost oprit, vineri, pe raza judetului Constanta care se afla sub cod rosu de viscol. Toate trenurile au fost oprite in gari, anunta CFR.

"Circulatia feroviara nu se poate efectua in conditii de siguranta pe raza SRCF Constanta si a fost temporar suspendata. S-au dispus masuri operative pentru ca toate trenurile aflate in parcurs sa fie oprite in gari pentru siguranta calatorilor. Nu vor fi formate noi trenuri, decat cand vor fi conditii de vizibilitate si viscolul va scadea in intensitate", potrivit unui comunicat al CFR SA, publicat vineri dimineata.

09:49 - Si judetul Vrancea se afla sub cod rosu de viscol pana la ora 16:00.

09:42 - Zeci de autovehicule sunt blocate pe drumurile din judetul Constanta printre acestea aflandu-se un autocar, dar si o ambulanta, care trebuie sa aduca o femeie insarcinata la Spitalul Judetean Constanta, informeaza Digi24.

09:38 - Digi 24 anunta ca si pe Centura Capitalei traficul este blocat.

09:27 - Metrorex a anuntat ca circulatia metrourilor a fost intrerupta pe magistrala 2, Berceni-Pipera, dinspre Piata Unirii spre Berceni, din cauza unei avarii la sistemul de curent, intre statiile Constantin Brancoveanu si Berceni, in intervalul 08:48-09:01.

09:21 - Circa 23.000 de oameni din judetul Teleorman nu au curent electric.

09:14 - In Capitala, cel mai greu se circula in Sectorul 4, potrivit Digi24. De asemenea, multi copaci sunt cazuti in Bucuresti, potrivit ISU.

09:05 - Un microbuz este blocat in judetul Ialomita, pe A2.

Iata care este situatia in tarile europene in care a nins

Iata si cum se anunta vremea in zilele urmatoare

08:54 - Procesiunea religioasa si slujba de Sfintire mare a apei Marii Negre, programata sa aiba loc vineri in jurul orei 11.30, in Portul Tomis, a fost anulata.

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tanasescu, a declarat pentru Agerpres ca a inghetat pana si Agheasma Mare imbuteliata in cele 17.000 de peturi, ce urmau sa fie oferite credinciosilor, in cursul procesiunii de Boboteaza.

08:40 - Patru judete sunt complet izolate: Constanta, Calarasi, Ialomita si Braila. Asta dupa ce autoritatile au decis sa inchida toate drumurile din aceste judete, din cauza viscolului.

08:38 - Mai multe trenuri inregistraza intarzieri, din cauza vremii, informeaza CFR SA.

Compania sfatuieste pasagerii sa se informeze telefonic la gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca sau sa verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut in minut pe site-ul www.cfr.ro.

08:31 - Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre situatia zborurilor pe Aeroportul "Henri Coanda" Bucuresti puteti accesa pagina www.bucharestairports.ro.

08:23 - In Bucuresti, situatia este sub control. Cel putin asa afirma reprezentantii Brigazii Rutiere a Capitalei. Potrivit acestora, pe toate arterele rutiere din oras se circula in conditii de iarna, nu sunt intersectii blocate si nu au fost raportate probleme in ceea ce priveste circulatia vehiculelor.

08:30 - Sase judete sunt pana la ora 13:00 sub cod rosu de viscol. Este vorba despre Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Constanta si Tulcea.

08:17 - Judetul Buzau este sub cod rosu de viscol, intre orele 9:00-14:00.

08:11 - In judetul Brasov nu sunt drumuri inchise si nici cu circulatie restrictionata. Se circula insa in conditii de iarna, pe carosabil fiind un strat de zapada de 3-4 cm, a declarat pentru Agerpres Adriana Nicula, director la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov.

08:08 - Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta a fost inchis.

08:06 - Mai multe autovehicule intre care doua dube cu cate opt persoane au ramas blocate, vineri dimineata, pe drumuri din judetul Ialomita. Pompierii au reusit sa scoata din nameti una dintre autoutilitare si actioneaza pentru recuperarea celorlalte persoane, informeaza News.ro.

08:01 - Autostrada Soarelui a fost inchisa in totalitate. Iata cum arata la aceasta ora:

07:59 - Toate drumurile din judetul Constanta au fost inchise, iar autoritatile fac apel la oameni sa nu mai iasa din case.

07:50 - Peste 15.000 de persoane din mai multe localitati din judetul Constanta au ramas fara energie electrica, din cauza viscolului si a ninsorilor abundente.

07:46 - Doua autoturisme au derapat si au ajusn in sant, intre localitatile Afumati si Stefanesti. O autospeciala ISU se afla la fata locului.

07:30 - In Calarasi, 23 de localitati au ramas fara curent electric din cauza furtunii de zapada care a afectat reteaua de alimentare, informeaza News.ro.

07:22 - Vremea rea afecteaza si traficul aerian. O cursa pe ruta Bucuresti - Istanbul a fost anulata. Totodata, alte 16 curse aeriene de pe aeroportul Otopeni au intarzieri.

07:10 - Judetul Braila este izolat. Toate drumurile care fac legatura cu acest judet au fost inchise din cauza viscolului.

07:05 - Toate porturile la Marea Neagra au fost inchise.

07:00 - Au fost inchise si drumurile nationale Buzau - Braila, km 8+800 - km 103+270, si Ramnicu Sarat - Braila, km 2+900 - km 78+714.

06:53 - Mai multe utilaje de deszapezire actioneaza pe drumurile din tara.

06:50 - In Braila, 15 gravide au fost transportate la maternitatea Spitalului Judetean inainte sa intre in vigoare codul portocaliu de viscol, pentru a nu exista probleme cat timp judetul se afla sub atentionare.

06:42 - In judetul Constanta 40 de masini sunt blocate in nameti.

06:33 - A fost inchisa circulatia rutiera si pe autostrada 2, Bucuresti - Constanta, km 12+000 - km 213+080. Ruta ocolitoare recomandata este: Bucuresti - DN 3 - Calarasi -Cobadin - Constanta.

06:21 - Daca doriti sa obtineti informatii suplimentare privind situatia drumurilor nationale puteti suna la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. - 021/264.33.33 sau 021/9360. Totodata, puteti obtine informatii si de pe site-ul CNADNR, dar si pagina de Facebook si cea de Twitter.

06:10 - Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere informeaza ca incepand cu ora 05:00, a fost inchisa circulatia rutiera pe DN 22, Ramnicu Sarat - Baile, km 2+900 - km 30+000.

06:02 - Circulatia rutiera pe DN 5, Bucuresti - Giurgiu, a fost inchisa. Decizia a fost luata din cauza viscolului si a vizibilitatii foarte reduse.

06:00 - CFR Calatori a anulat 42 de trenuri. Astfel, nu vor circula vineri 4 trenuri InterRegio pe ruta Bucuresti-Constanta, 4 InterRegio Bucuresti-Slobozia, 34 de trenuri Regio pe rutele Bucuresti-Constanta, Medgidia-Tulcea, Fetesti-Slobozia si Slobozia-Ciulnita.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cod rosu viscol Romania, #judete cod rosu, #Bucuresti cod portocaliu, #drumuri blocate zapada, #trenuri anulate zapada, #cod portocaliu viscol , #zapada