Romania, in zapada: Mai multe scoli din judetele Moldovei raman inchise

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 12:10
1740 citiri
Romania, in zapada: Mai multe scoli din judetele Moldovei raman inchise
Foto: Arhiva

Mai multe unitati de invatamant din judetele Braila, Galati, Vrancea si Botosani si-au suspendat activitatea joi din cauza caderilor masive de zapada, iar cursurile vor fi recuperate ulterior.

Astfel, in judetul Braila, mai multe scoli din localitatile Ianca si Marasu au fost inchise, intrucat profesorii si elevii nu s-au putut deplasa din cauza nametilor, relateaza Romania TV.

In judetul Botosani, zece scoli au fost inchise din cauza zapezilor, numarul elevilor aflati in imposibilitatea de a merge la cursuri fiind de 465, conform datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean.

De asemenea, potrivit NewsIn, cinci scoli din judetul Galati au fost inchise, astfel ca circa 400 de copii din localitatile Priponesti, Adam, Cauesti si Ghinghesti nu au putut merge la cursuri joi.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Petrica Patilea Crangan, a declarat pentru sursa citata ca circulatia pe drumul national 24D Galati - Cuca - Balabanesti ar putea fi restrictionata in scurt timp, iar ca varianta ocolitoare ar putea fi folosita ruta Galati-Tecuci-Barlad.

In judetul Vrancea, scolile din localitatile Rachitosu, Ciuslea, Sihlea, Tamboiesti, Nanesti, Maicanesti, Suraia, Biliesti si Bolotesti sunt in continuare inchise, cele mai afectate fiind unitatile de invatamant din localitatile aflate in sudul judetului, potrivit ISJ.

De asemenea, 43 de localitatile vrancene au ramas fara energie electrica de miercuri noaptea, iar patru tronsoane de drumuri nationale si mai multe drumuri judetene din Vrancea sunt inchise din cauza troienelor.

Ministerul Educatiei acorda inspectoratelor judetene dreptul de a suspenda cursurile din scoli in caz de vreme rea si de a aproba recuperarea lor ulterior, conform unui programm propus de unitatile de invatamant.

Admnistratia Nationala de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ninsori si vant puternic pentru judetele Braila, Buzau si Ialomita, valabil joi, intre orele 9:00 si 13:00.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#scoli inchise Braila Botosani, #cursuri suspendate joi, #recuperare cursuri elevi inzapeziti , #zapada