Romania, in zapada: Avertizare de ger de marti pana vineri. Ce drumuri raman inchise

Marti, 30 Decembrie 2014, ora 22:14
14288 citiri
Romania, in zapada: Avertizare de ger de marti pana vineri. Ce drumuri raman inchise

Viscolul si ninsorile care au cuprins Romania in ultimele zile s-au mai domolit marti, insa iarna cotinua sa puna la incercare autoritatile.

Potrivit MAI, sute de bolnavi au fost salvati din nameti si dusi la spital, in ultimele doua zile, printre care mai multi cu elicoptere SMURD. Totodata, sute de masini inzapezite au fost deblocate.

Frigul a facut inca o victima, marti, un barbat din Mioveni murind inghetat, dupa ce, luni, doua femei au murit din cauza ninsorilor abundente, in judetele Vaslui si Constanta.

Vreme extrema in toata Europa: atentionare de calatorie pentru Grecia, Serbia, Norvegia si Slovenia

Vestea buna este ca ninsorile abundente se opresc de marti, insa Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de ger pana vineri.

Cateva drumuri nationale sunt inca inchise, iar in tara se circula in conditii de iarna, insa CNADNR estimeaza ca toate drumurile nationale vor fi deschise, pana miercuri dimineata. Pe Valea Prahovei, coada formata s-a intins pe zeci de kilometri, aglomeratie in trafic fiind si in judetul Arges.

Meteo: Ninsorile se opresc, vine ger de crapa pietrele

Ziare.com v-a tinut la curent, in format LIVE TEXT, cu evolutia fenomenelor meteo si a conditiilor de trafic:

21:30 - CNADNR anunta ca circulatia rutiera a fost deschisa pentru toate categoriile de vehicule pe sectorul de drum DN 23B, Maicanesti - Ciorasti.

21:20 - Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca raman inchise, in urma ninsorii abundente si a viscolului, urmatoarele tronsoane de drumuri nationale:

DN24D Tulucesti - Varlezi (jud. Galati) ;

DN24A Husi - Murgeni (jud. Vaslui) ;

DN11A Podu Turcului (jud. Bacau) - Barlad (jud. Vaslui).

20:30 - Reprezentantii CNADNR au transmis ca estimeaza ca in aceasta noapte vor fi deschise toate sectoarele de drumuri nationale.

20:00 - A intrat in vigoare avertizarea de ger, valabila doua zile si trei nopti, pana vineri dimineata, la ora 10.00. La ora 20:00, la Brasov se inregistrau - 22 de grade Celsius, in timp ce la Bucuresti Baneasa erau -12 grade. Cea mai ridicata temperatura era la Constanta, -5 grade Celsius.

19:00 - Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, la aceasta ora, temperatura a scazut pana la -20 de grade Celsius la Brasov si Intorsura Buzaului, -19 grade Celsius la Miercurea Ciuc si Dumbraveni si -18 grade in orasul Fagaras. La Bucuresti sunt -10 grade Celsius.

18:00 - Potrivit CNADNR, la ora 17:50, mai sunt 4 sectoare de drumuri nationale cu circulatia intrerupta, totalizand un numar de 149 km. Pe aceste sectoare de drumuri nationale se actioneaza cu 150 utilaje de deszapezire si sunt angrenate circa 261 persoane.

17:30 - CNADNR mai anunta ca circulatia rutiera a fost deschisa pentru toate categoriile de vehicule pe sectorul de drum DN 23A, Milcovul - Gologanu - Ciorasti.

17:05 - Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca circulatia rutiera fost reluata, in conditii de iarna, pe DN2N Bogza - Dumbraveni (jud. Vrancea), pe DN23A Gologanu - Ciorasti (judetul Vrancea), pe DN22A Harsova - limita cu judetul Tulcea, pe DN24B Husi - Albita, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, iar pe DN2F Ivanesti (judetul Vaslui) - limita cu judetul Bacau, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone au fost redeschise si drumurile nationale din judetul Tulcea (DN22, DN22D, DN22E, DN22F, DN22A).

In schimb, mai anunta Politia Romana, raman inchise, in urma ninsorii abundente si a viscolului, urmatoarele tronsoane de drumuri nationale:

DN23B Maicanesti - Ciorasti (jud. Vrancea) ;

DN24D Tulucesti - Varlezi (jud. Galati) ;

DN24A Husi - Murgeni (jud. Vaslui) ;

DN11A Podu Turcului (jud. Bacau) - Barlad (jud. Vaslui) ;

16:50 - CNADNR anunta participantii la trafic ca circulatia rutiera a fost deschisa pentru vehiculele cu masa totala mai mica de 7,5 tone, pe urmatoarele sectoare de drumuri nationale:

DN 22 Smardan - Macin - Isaccea - Tulcea - Babadag;

DN 22A Cataloi - Saraiu;

DN 22D Intersectie DN 22 - Horia;

DN 22E Intersectie DN22 - I.C. Bratianu;

DN 22F Izvoarele - Nalbant.

16:30 - La ora 15:30, pe principalele drumuri nationale traficul rutier este mai intens decat in mod obisnuit, anunta Politia Romana.

Pe DN1 s-au format coloane de autovehicule la Comarnic si Busteni, pe sensul de mers dinspre Bucuresti, in timp ce, in judetul Arges, trafic intens era pe DN7 Pitesti - Ramnicu Valcea si pe DN65 Pitesti - Slatina.

16:02 - Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca circulatia rutiera a fost reluata, in conditii de iarna, pe DN22 Ramnicu Sarat - Braila, pe DN24B Husi - Albita, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, iar pe DN2F Bacau - Ivanesti cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

In schimb, raman inchise, in urma ninsorii abundente si a viscolului, urmatoarele tronsoane de drumuri nationale:

DN22 Smardan - Babadag (jud. Tulcea) ;

DN2N Bogza - Dumbraveni (jud. Vrancea) ;

DN23B Maicanesti - Ciorasti (jud. Vrancea) ;

DN23A Gologanu - Ciorasti (jud. Vrancea) ;

DN24D Tulucesti - Varlezi (jud. Galati) ;

DN11A Podu Turcului (jud. Bacau) - Barlad (jud. Vaslui) ;

DN22D Macin - Horia (jud. Tulcea) ;

DN22E Garvan - I.C.Bratianu (jud. Tulcea) ;

DN22F Izvoarele - Nalbant (jud. Tulcea) ;

DN22A Cataloi (jud. Tulcea) - Harsova (jud. Constanta) ;

DN24A Husi - Murgeni (jud. Vaslui) ;

15.48 - CNADNR informeaza ca circulatia rutiera a fost deschisa pentru toate categoriile de vehicule pe sectorul de drum DN 2F, Bacau - Vladia, km 2+000 - km 39+000 si pe sectorul de drum DN 2F, Ivanesti - Vaslui, km 60+000 - km 81+000.

De asemenea, pe sectorul de drum DN 2F, Vladia - Ivanesti, km 39+000 - km 60+000 a fost deschisa circulatia rutiera pentru vehiculele cu masa totala mai mica de 3,5 tone.

15.46 - Aproximativ 60 de localitati din judetul Braila au ramas fara apa, iar 65 de localitati din Braila, Buzau, Dambovita, Galati, Neamt si Tulcea nu au energie electrica, potrivit Ministerului de Interne, care a adaugat ca echipe de la Electrica intervin in aceste momente pentru repararea defectiunilor.

15.38 - Compania de Drumuri anunta ca s-a deschis circulatia rutiera pentru toate categoriile de autovehicule pe urmatoarele sectoare de drumuri nationale:

- DN 2B, km 0+000 - km 38+731, Buzau - Faurei;

- DN 22, km 2+800 - km 30+000, Ramnicu Sarat - Gradistea;

- DN 23, km 1+100 - km 83+860, Focsani - Braila.

12.43 - Ministerul de Interne a anuntat ca toate porturile de la Marea Neagra au fost deschise traficului maritim.

12.41 - Reprezentantii CFR informeaza ca la aceasta ora toate magistralele feroviare sunt deschise si se asigura legatura cu toate marile orase.

Pe intervalele de statii din sudul si sud-estul tarii se mentin anumite masuri de restrictionare si se intervine in continuare cu personal pentru deszapezirea liniilor si a macazurilor, astfel incat trenurile aflate in grafic sa circule in conditii de siguranta.

Calatorii sunt rugati sa solicite telefonic, inainte de a pleca la drum, informatii despre ora de plecare sau de sosire a trenurilor, graficul orar fiind permanent actualizat.

12.07 - Meteorologii au emis o avertizare de ger, valabila de marti, ora 20.00, pana vineri, ora 10.00. In intervalul mentionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasa mai ales in cursul noptilor si al diminetilor in toata tara.

Ninsoarea se opreste, gerul devine taios - avertizare meteo pentru toata tara

Temperaturile minime vor cobori frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative si se vor incadra, in general, intre -10 si 0 grade.

In noaptea de marti spre miercuri si in cursul zilei de miercuri, vantul va avea intensificari temporare in sudul Moldovei, jumatatea estica a Munteniei si Dobrogea, cu rafale de pana la 40-50 km/h, spulberand zapada deja depusa.

12.04 - Un barbat in varsta de 45 de ani din Mioveni, judetul Arges, a murit inghetat. El a fost gasit mort marti dimineata, transmite Romania TV, care relateaza ca acesta ar fi iesit afara imbracat subtire si ar fi murit din cauza frigului.

Romania, sub zapada: Un barbat a murit inghetat

11.29 - Reporterii Ziare.com transmit ca pe Valea Prahovei se circula cu mare dificulate. O coloana de masini de mai multi kilometri s-a format pe DN1, pe drumul spre statiunile montane. Autoturismele merg bara la bara, iar coloana incepe inca din dreptul localilatii prahovene Nistoresti.

Foto: Ziare.com

11.25 - Reprezentantii Ministerului de Interne au facut un bilant al situatiei din ultimele 24 de ore, perioada in care sute de persoane au fost salvate din nameti, iar numeroase masini inzapezite au fost deblocate.

Astfel, peste 300 de pacienti care aveau nevoie de dializa au fost transportati la spital, alaturi de 72 de femei gravide. Autoritatile au intervenit la deblocarea a 600 de vehicule, in care se aflau circa 1.000 de oameni, care si-au continuat drumul sau au fost dusi in spatii de cazare. Alte 948 de persoane care necesitau ingrijiri medicale au fost salvate de echipele de interventie.

11.21 - CNADNR anunta participantii la trafic ca incepand cu ora 10:45, pe sectorul de drum DN 22 Ramnicu Sarat - Gradistea, km 2+800 - km 30+000, circulatia rutiera a fost deschisa pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone.

11.04 - Tanara insarcinata de la spitalul din comuna bacauana Podu Turcului a fost preluata de un elicopter SMURD si dusa la Spitalul de Urgenta din Bacau, unde primeste ingrijiri medicale. Ea are o sarcina cu complicatii. Alaturi de tanara de 19 ani, in elicopter s-au mai aflat alti doi pacienti, de 65, respectiv, 79 de ani, care sunt tratati si ei in acelasi spital.

10.41 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta participantii la trafic ca pe sectorul de drum DN 22 Ramnicu Sarat - Gradistea, km 2+800 - km 30+000, circulatia rutiera a fost deschisa pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 3,5 tone.

10.20 - Purtatorul de cuvant al CFR Infrastructura, Oana Barzan, a anuntat ca 21 de trenuri au fost anulate, insa nicio garnitura nu este blocata in acest moment din cauza nametilor, adaugand ca se circula in conditii de iarna.

9.38 - Pe Aeroportul Henri Coanda si pe Aeroportul Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara normal, in conditii de iarna, potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

"Nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo. Unele zboruri pot inregistra intarzieri de aproximativ 30 de minute la decolare, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor, intarzieri care doar punctual depasesc o ora.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime si sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene", se precizeaza in comunicat.

9.34 - Compania de Drumuri anunta ca incepand cu ora 08:30, circulatia rutiera a fost redeschisa pentru toate categoriile de autovehicule pe urmatoarele sectoare de drumuri nationale:

DN 21A Baraganu -Tandarei, km 0+000 - km 23+366;

DN 24 Cosmesti - Tecuci, km 6+700 - km 19+453.

Totodata, pe DN 21 Baraganu - Slobozia, km 58+000 - km 87+700 circulatia rutiera a fost deschisa pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone.

Foto: Buna Ziua Iasi

9.33 - O conducta de gaze din Otelu Rosu, judetul Caras Severin, s-a spart, iar 5.000 de persoane au ramas fara caldura, transmite Romania TV. Echipele de interventie lucreaza la aceasta ora pentru remedierea situatiei.

9.20 - O ambulanta a ramas blocata in nameti, in judetul Braila, in timp ce se deplasa catre o persoana cu probleme medicale, arata B1 TV. Medicul si asistenta au pornit pe jos spre pacient, in timp ce autoritatile intervin pentru deblocarea masinii de salvare.

9.14 - Mai multe persoane bolnave ar putea fi preluate de elicoptere SMURD si transportate la spital, in cazul in care nu se va putea ajunge la acestea pe cale terestra, din cauza zapezilor, a anuntat Raed Arafat, la Realitatea TV. Este vorba despre doi batrani din Insula Mare a Brailei si doua persoane din Slobozia, respectiv Rosiori.

9.11 - Sute de oameni sunt blocati in nameti, in judetul Tulcea, de mai bine de 15 ore, potrivit Romania TV, care relateaza ca 16.200 de angajati ai MAI sunt mobilizati in trafic.

8.48 - Traficul aerian se desfasoara in conditii normale la aceasta ora. Nu sunt anuntate zboruri anulate sau cu intarzieri.

8.33 - CNADNR anunta participantii la trafic ca incepand cu ora 07.00 circulatia rutiera a fost redeschisa pe drumurile nationale DN 2B km 38+731 - km 125+571 (Vizireni - Braila - Galati) si DN 21 km 0+000 - 58+000 (Braila - Baraganul), fiind instituita restrictia pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone.

De asemenea, incepand cu ora 07.00 s-a ridicat restrictia pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe drumul national DN 2C km 48+000 - km 79+000 (Tovarasia - Slobozia).

Totodata, la aceeasi ora, circulatia rutiera a fost redeschisa pe drumul national DN 67C km 16+000 - km 34+800 (Novaci - Rinca).

Foto: Vrancea Media

8.29 - O femeie insarcinata, aflata intr-un spital din localitatea Podu Turcului, judetul Bacau, va fi preluata cu un elicopter SMURD si transportata la o unitate mai performanta, deoarece are probleme medicale, a anuntat secretarul de stat in MAI Raed Arafat, la Digi 24.

Femeia a ajuns in urma cu 40 de minute la spitalul din Podu Turcului, unde starea ei de sanatate s-a inrautatit, insa este stabila. Ea va fi transportata la un spital din Iasi sau din Bacau.

Raed Arafat a precizat ca, pana acum, peste 400 de persoane au fost evacuate sau salvate de catre autoritati din nameti.

7.55 - Zeci de masini care circulau spre Republica Moldova si care au ramas blocate, luni seara, in judetul Vaslui, inca asteapta interventia autoritatilor, transmite Digi 24.

Autoturismele s-au impotmolit in zapada pe DN 24 A Crasna - Albita. Pasagerii au fost transportati in locuri special amenajate, insa se asteapta interventia drumarilor pentru deblocarea masinilor.

7.50 - Centrul Infotrafic anunta ca 20 de drumuri nationale sunt inchise la aceasta ora.

Este vorba despre

- DN2B Buzau - Galati;

- DN22 Ramnicu Sarat (judetul Buzau) - Babadag (judetul Tulcea) ;

- DN 23 Focsani - Maicanesti (judetul Vrancea) ;

- DN21 Braila - Slobozia (judetul Ialomita) ;

- DN2N Bogza - Dumbraveni (judetul Vrancea) ;

- DN23B Maicanesti - Ciorasti (judetul Vrancea) ;

- DN23A Gologanu - Martinesti (judetul Vrancea) ;

- DN24 Tisita (judetul Vrancea) ;

- DN24D Tulucesti - Varlezi (judetul Galati) ;

- DN21A Baraganu (judetul Braila) - Tandarei (judetul Ialomita) ;

- DN11A Podu Turcului (judetul Bacau) - Barlad (judetul Vaslui) ;

- DN22D Horia (judetul Constanta) ;

- DN22E I.C.Bratianu (judetul Tulcea) ;

- DN22F Izvoarele - Nalbant (judetul Tulcea) ;

- DN22A Cataloi (judetul Tulcea) - Saraiu (judetul Constanta) ;

- DN24A Husi - Murgeni (judetul Vaslui) ;

- DN24B Husi - Albita (judetul Vaslui) ;

- DN25 Tecuci - Sendreni (judetul Galati) ;

- DN2F Bacau - Ivanesti (judetul Vaslui) ;

- DN67C Novaci - Ranca (judetul Gorj).

Totodata, traficul rutier este in continuare oprit pe DN5 Bucuresti - Giurgiu, in zona localitatii giurgiuvene Calugareni, in urma producerii unui accident. Ruta ocolitoare pentru sensul Giurgiu - Bucuresti este DN5B - DN6, iar pentru Bucuresti - Giurgiu, DN5 - DJ412A - DN6.

7.00 - CFR Calatori a anuntat ca, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, 15 trenuri nu vor circula marti, iar numarul acestora ar putea creste.

Romania, in zapada: CFR anunta cel putin 15 trenuri care nu vor circula marti

6.30 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta participantii la trafic ca, incepand cu ora 04.00, s-a deschis circulatia rutiera pe autostrada A2 km 64 + 000 - km 143+000 (Lehliu - Fetesti) pentru toate categoriile de autovehicule.

Romania, in zapada S-a redeschis circulatia pe A2 si doua drumuri nationale

De asemenea, incepand cu ora 05.00, circulatia rutiera a fost redeschisa si pe drumurile nationale DN 25, km 3+920 - km 68+137 (Tecuci - Sendreni) si DN 2B km 125+571 - km 128+900 (limita cu judetul Braila si localitatea Galati).

6.00 - Toate avertizarile meteo de ninsori si viscol au fost ridicate la aceasta ora de catre ANM.

Iarna a facut ravagii in tara

Romania s-a aflat, luni, sub mai multe avertizari de tip cod rosu, portocaliu si galben de ninsoare, viscol si polei. Ulterior, avertizarea a fost restransa pentru 10 judete din estul tarii, pentru noaptea de luni spre marti, aici fiind in vigoare un cod galben.

Romania, in zapada: Viscolul continua pana dimineata. Oameni ucisi de furia iernii, drumuri inchise si trenuri anulate

Zeci de drumuri nationale au fost fie inchise, fie s-a circulat foarte greu pe carosabil din cauza viscolului si stratului de omat.

S-au inregistrat si primele victime: o tanara a murit in judetul Vaslui, dupa ce ambulanta ce urma sa o preia a ramas blocata in nameti, iar o femeie insarcinata a murit intr-o salvare in judetul Constanta.

De asemenea, zeci de localitati au ramas fara curent electric, iar unele curse aeriene au fost anulate si cateva zeci au inregistrat intarzieri de ore intregi. In plus, numeroase trenuri de luni si marti au fost anulate de CFR.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#zapada drumuri inchise, #trenuri anulate zapada, #ger Romania, #ninsori viscol Romania, #avertizari meteo ger , #zapada