Romania in zapada: Trenuri anulate, drumuri blocate si scoli inchise

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 16:51
5884 citiri
Romania in zapada: Trenuri anulate, drumuri blocate si scoli inchise
Foto: bacani.info

Mai multe trenuri au fost anulate, miercuri, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, in sudul si sud-estul Romaniei. Ninsorile si vantul puternic au afectat si circulatia rutiera, care ramane blocata pe trei drumuri din nord-estul tarii, iar zeci de scoli din estul tarii raman inchise.

CFR Calatori informeaza, prin intermediul unui comunicat de presa, ca, in urma avertizarilor meteo de ninsori si vant puternic trenurile de pasageri pot avea intarzieri, circulatia feroviara desfasurandu-se in conditii de iarna.

Avertizare cod galben de viscol pentru 13 judete si Bucuresti

Astfel, pentru zilele de 19 si 20 decembrie, s-a luat decizia anularii unor trenuri de pe raza Sucursalelor de Transport Feroviar de Calatori Constanta, Galati si Bucuresti in vederea preintampinarii unor situatii nedorite.

Este vorba despre 17 trenuri, cinci dintre acestea avand plecare sau sosire in statia Bucuresti Obor. Totodata, toate cele 17 trenuri trec prin judetul Ialomita, iar printre judetele vizate se numara Calarasi, Buzau, Galati si Constanta.

Pasagerii sunt rugati ca, inainte de efectuarea calatoriei sa se informeze despre evolutia starii vremii si sa solicite informatii despre eventualele intarzieri de trenuri produse in traficul feroviar la statiile CFR din Bucuresti si din tara, si la telefon 021/9521.

Drumuri blocate in nord-estul tarii

In acelasi timp, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta participantii la trafic ca pe trei drumuri nationale din nord-estul tarii circulatia este intrerupta, din cauza imposibilitatii de actiona, ca urmare a viscolului puternic. Cele trei drumuri sunt:

- DN 24C Radauti Prut - Manoleasa;

- DN 29 Ungureni - Manoleasa Prut;

- DN 29A Darabani - Radauti Prut.

Totodata, in judetul Vrancea, din cauza vantului care spulbera zapada, aducand-o pe partea carosabila, a fost inchis DN23B Maicanesti - Ciorasti (drum national secundar, cu trafic redus, fost drum judetean).

In judetele din sud-estul tarii, pentru care este in vigoare atentionarea cu cod galben de ninsori si viscol emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, traficul rutier se desfasoara in conditii de vant puternic, care spulbera zapada, reducand vizibilitatea.

Pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta, din cauza ninsorii viscolite, vizibilitatea scade, pe alocuri, chiar sub zece metri. Pe partea carosabila a inceput sa se depuna zapada si se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant.

In judetul Buzau, pe DN2 Buzau - Ramnicu Sarat, vizibilitatea este de aproximativ 50 de metri. Este necesar sa se ruleze cu viteza redusa si sa se mareasca distanta in mers intre vehicule.

Zeci de scoli inchise, in Moldova

In plus, miercuri dupa-amiaza, activitatea a 79 de unitati de invatamant din judetele Botosani si Vaslui era inca afectata de conditiile meteorologice improprii. Astfel, in judetul Botosani, cursurile au fost suspendate in 72 de scoli, in timp ce in judetul Vaslui s-a decis suspendarea activitatii instructiv-educative in doar 7 unitati scolare. In total, in cele doua judete, 7.886 de elevi si prescolari sunt in situatia de a nu frecventa cursurile.

Pentru ziua de joi, conducerea ISJ Botosani a aprobat suspendarea cursurilor in 10 scoli, numarul elevilor/prescolarilor care vor ramane acasa fiind de 465.

Romania, in zapada: Mii de oameni, blocati in Botosani. Ministrul Dusa e in judet

Judetul Botosani este cel mai grav afectat din cauza zapezii, mii de oameni fiind inca blocati in peste 20 de localitati. In plus, numeroase drumuri sunt impracticabile, iar ministrul de Interne Mircea Dusa s-a deplasat in zona, miercuri dimineata.

Mii de oameni nu pot iesi din sate din cauza zapezii in mai multe comune din Botosani. In 27 de localitati, drumurile sunt inca acoperite de troiene imense. Localitatea Darabani este cel mai grav afectata, fiind blocata de aproape o saptamana.

F.N.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#trenuri anulate zapada, #drumuri blocate zapada, #circulatie CFR afectata ninsori, #trenuri anulate ninsori , #zapada