Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania, inghitita de zapada - mii de oameni blocati in case

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 11:18
4042 citiri
Romania, inghitita de zapada - mii de oameni blocati in case
Foto: Arhiva/Ziare.com

Iarna extrema continua sa faca probleme in mai multe zone ale tarii. Situatia este de-a dreptul dramatica in zona localitatilor Sageata si Vadu Pasii, din judetul Buzau.

Muntii de zapada au acoperit pana si acoperisurile caselor, cablurile electrice au fost smulse de viscol, iar mii de oameni sunt blocati in case, potrivit Romania Tv.

In judetul Buzau, 32 de sate din 20 de comune sunt blocate, zapada izoland astfel 23.000 de persoane.

Cinci copii din localitatea Ramnicele au fost gasiti in case aproape inghetati, joi seara. Micutii au fost dusi la Spitalul din Ramnicu Sarat pentru a primit ingrijiri medicale.

In localitatile inzapezite din Buzau, alimentele sunt pe terminate, iar masinile nu se mai incumeta sa mai aprovizioneze magazinele.

Autoritatile din zona spera ca in urmatoarele zile sa reuseasca sa deblocheze drumurile ascunse sub mormanele de zapada. Prefectul judetului Buzau, Paul Beganu, a asigurat ca pompierii militari si jandarmii vor merge, vineri, in localitatile Glodeanu Silistea, Scutelnici, pentru a le duce alimente oamenilor.

In localitatea Glodeanu Silistea, un preot care a murit la inceputul saptamanii trecute nu poate fi inmormantat inainte de a-i fi facuta necropsia, pentru stabilirea cauzei decesului, insa masina de la Medicina Legala nu poate ajunge in zona pentru a prelua cadavrul, noteaza Newsin.

Trei elicoptere ale Armatei au decolat, cu putin timp in urma, din Bucuresti, indreptandu-se spre localitatile Balaceanu, Ziduri, Bradeanu, Smeeni, Ghergheasa, Cochirleanca, din judetul Buzau, pentru a prelua 11 persoane cu probleme de sanatate si a le transporta la unitati medicale din municipiul Buzau.

O situatie critica este si in Insula Mare a Brailei. Acolo, oamenii sunt blocati de mai bine de doua saptamani, iar magazinele alimentare au ramas cu rafturile goale.

Localnicii au primit ajutor din partea Armatei, care a trimis doua elicoptere cu hrana in satul Marasul din Braila.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Romania zpada oameni blocati, #viscol zapada Buzau , #zapada