Romania, inghetata bocna: codul portocaliu, prelungit (Galerie foto)

Marti, 07 Februarie 2012, ora 23:17
19417 citiri
Romania, inghetata bocna: codul portocaliu, prelungit (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Viscolul puternic si temperaturile extreme continua sa faca ravagii in Romania. Traficul este paralizat in mai multe judete, sute de localitati au ramas fara energie electrica, scolile au fost inchise, iar interventia utilajelor de deszapezire este din ce in ce mai dificila.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de viscol, in sudul tarii, pana miercuri seara. De asemenea, ANM a emis un cod galben de ger, valabil pana pe 12 februarie pentru toata tara.

La nivel national, 49 de drumuri nationale si cele doua autostrazi sunt inchise, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Vezi aici starea drumurilor nationale

Inainte de a pleca la drum, puteti suna la Comandamentul Central de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, la numarul de telefon 021.93.60, unde veti obtine informatii legate de traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti, precum si starea acestuia.

Turistii blocati din cauza viscolului pot suna la linia telverde 0800.86.82.82 si vor fi ajutati cu bauturi calde si mese gratuite.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, situatia din Romania inzapezita, dar si din intreaga Europa, unde iarna face ravagii:

22:11 - Dunarea a inghetat la Braila in proportie de 95%. Locuitorii din Insula Mare a Brailei sunt izolati, la ei trece bacul doar in caz de urgenta, cu spargatorul de gheata in fata, noteaza Adevarul.

21:53 - A fost inchisa circulatia pe DN 22B Braila - Galati si DN 24A Murgeni - Husi.

21:44 - "Asa cum iarna nu ia pauza, nici presedintii de Consilii Judetene sa nu isi ia", a conchis Catalin Predoiu.

21:29 - "Am cerut o comunicare mai buna intre ISU locale si grupa operativa centrala de la Bucuresti, o comunicare mai buna intre presedintii de Consilii Judetene si prefecti si transmiterea de informatii corecte. In ceea ce priveste interventiile, avem mii de oameni in teritoriu, de la MAI si Armata si suntem gata sa mai suplimentam", a declarat mai premierul interimar.

21:11 - La Andriesesti, langa Slobozia, o femeie in travaliu a cerut asistenta medicilor.

20:58 - In Vrancea exista un copil blocat, care are nevoie de medicamente de inima, se pare ca echipajul va ajunge la timp.

20:58 - "Ce trebuie sa faca factorii locali e sa solicite prin fax forte suplimentare unde ele mai sunt necesare", a mai spus Predoiu la videoconferinta cu prefectii.

20:50 - La Mangalia, nu se ia o hotarare a Consiliului Local de folosire a fondului de rezerva alocat de Guvern pentru ca nu se inteleg consilierii, a declarat premierul Catalin Predoiu. De asemenea, exista divergente intre presedinte Consiliului judetean si prefect.

20:38 - Autoritatile mentin codul portocaliu de vant si ninsori pana miercuri seara, in cinci judete, in timp ce codul galben de ger va fi mentinut pana in 12 februarie, fiind asteptate valori de pana la minus 25 grade.

"Ne aflam intr-un varf de intensitate a intemperiilor cauzate de ninsori si vant, in mai multe judete", a aratat premierul interimar. El a precizat ca autoritatile se asteapta ca vantul sa scada in intensitate in orele care urmeaza si sa reintre in valori moderate miercuri, in jurul orei 22.00.

20:21 - Ministerul Afacerilor Externe ii atentioneaza pe cetatenii romani care vor sa calatoreasca sau sa tranziteze Bulgaria ca la Sud de Dunare este cod portocaliu de ninsoare in 27 din cele 28 de regiuni ale tarii.

Avertizare de calatorie in Bulgaria - tara este acoperita de zapada

20:02 - Patru soferi au fost amendati contraventional si li s-au ridicat permisele de conducere dupa ce au intrat cu masinile pe tronsoane de drum inchise de autoritati, unul dintre cei amendati fiind prins la volanul unui autobuz cu 20 de pasageri, care a ramas inzapezit timp de cateva ore, potrivit Mediafax.

19:42 - Peste 100 de echipaje ale Electrica au intervenit pentru a remedia avariile, munca acestora desfasurandu-se in conditii foarte grele, din cauza ninsorii si a viscolului, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

19:24 - Aproximativ 1.500 de oameni din Tifesti, judetul Vrancea, sunt complet izolati de lume. La o ferma cu 450 de vaci ingrijitorii au ramas fara apa si mancare, potrivit Romania Tv.

18:51 - In Grecia, cateva localitati din apropierea cu granita bulgara au fost evacuate in intregime dupa ce raul Evros a iesit din matca.

18:29 - Stare de alerta a fost emisa si in sudul Serbiei unde mai mult de 70.000 de locuitori au ramas captivi in nametii de zapada.

18:23 - Un remorcher ancorat intr-o dana a Portului Braila s-a scufundat, marti dimineata, din cauza ghetii care a presat pe peretii vasului si a provocat fisuri, informeaza Mediafax.

18:15 - In ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, premierul Catalin Predoiu a anuntat ca peste 475 de lococalitati, din care 43.000 de consumatori au ramas fara curent electric din cauza viscolului si a ghetii.

De asemenea, acesta a mentionat ca autoritatile intervin pentru inlaturarea avariilor si se monitorizeaza in premanenta stocurile de combustibil

18:00 - pe DN 1 Bucuresti - Ploiesti a fost restrictionat traficul pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mare de 3,5 tone.

17:58 - "Efectivele de interventie depun eforturi uneori dramatice, dar vreau sa asigur populatia ca suntem pregatiti sa facem fata situatiilor de urgenta", a mai spus Catalin Predoiu.

17:55 - Armanta intervine cu un efectiv de 4.000 de angajati si este pregatita sa intervina cu inca 4.000 de militari.

17:54 - CET Iasi va fi alimentat cu o garnitura speciala cu huila, care va pleca in urmatoarele ora din Bucuresti.

17:53 - Trei ambulante sunt blocate, iar una a fost intoarsa din drum, a precizat premierul.

17:51 - Premierul Catalin Predoiu a declarat ca vantul va scadea din intesitate in urmatoarele ore, insa a avertizat ca si temeperaturile vor scadea pana la -25 de grade Celsius.

17:49 - Peste 60.000 de consumatori din judetele Braila, Buzau, Dambovita, Vrancea, Galati si Prahova au ramas fara curent electric dupa ce viscolul, ninsoarea si gheata au afectat mai multe linii electrice aeriene, posturi de transformare si au rupt stalpi, conductoare si console.

17:40 - In anumite regiuni din Italia este cod rosu de ninsori, iar autoritatile locale eu emis o stare de urgenta in legatura cu rezervele de gaze, cerand in acelasi timp companiilor un consum cumpatat.

17:31 - A fost inchis traficul pe DN 2F Bacau - Vaslui.

17:29 - DN1 ar putea fi inchis, potrivit Antena 3.

17:20 - Accesul publicului la gradina zoologica din Ploiesti a fost interzis in perioada 7 - 12 februarie 2012, administratia Parcului Memorial "Constantin Stere" luand aceasta decizie din cauza conditiilor meteorologice, potrivit Newsin.

17:11 - Traficul este deschis pe DN 10 Brasov - Buzau pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mica de 3,5 tone.

16:53 - A fost deschisa circulatia pe DN 24C Stanca - Manoleasa Prut si au fost ridicate restrictiile de tonaj instituite pe DN 12A Frumoasa - Lunca de Jos si pe DN 13A Praid - Miercurea Ciuc.

16:42 - Pe DN 6, sectoarele Bucuresti - Mihailesti si Alexandria - Prunaru traficul este restrictionat pentru vehiculele mai mari de 3,5 tone si permis numai riveranilor.

16:39 - Se inchide traficul pe DN 6 Mihailesti - Prunaru, DN 65E Rosiorii de Vede - Furculesti si DN 65A Buzoesti - Surdulesti.

16:28 - Peste 300 de politisti din Buzau sunt angrenati in misiunile impuse de conditiile meteo-rutiere.

16:11 - 14 detinuti din regim deschis, aflati in custodia Penitenciarului Galati, au pus mana pe lopeti si au deszapezit caile de acces din Spitalul Militar de Urgenta "Dr.Aristide Serfioti" Galati, noteaza Adevarul.

15:59 - O ambulanta blocata in munti de zapada, in apropiere de localitatea Mitreni, in Calarasi, a fost scoasa din nameti cu ajutorul unui echipaj de jandarmi.

15:55 - O tanara din Giurgiu, insarcinata, a fost transportata de pompieri pe o targa, prin zapada, pe o distanta de aproximativ doi kilometri, pana la o ambulanta care a dus-o la un spital din Bucuresti, pentru a naste, potrivit Mediafax.

15:50 - 182 de trenuri sunt anulate, anunta CFR Calatori.

15:41 - CFR Calatori informeaza ca toti calatorii din Gara de Nord Bucuresti care au ca destinatie Constanta vor fi preluati de un tren suplimentar - InterRegio

12891. Trenul va pleca la ora 16.00 si va circula pe ruta ocolitoare, prin Buzau.

15:35 - Valul de frig care a cuprins o mare parte din Europa s-a extins si in Algeria, unde 25 de persoane au murit in accidente legate de ninsorile abundente.

15:23 - O femeie a murit marti in Belgrad dupa ce a fost lovita de un turtur de patru kilograme, informeaza autoritatile.

15:18 - Medicii au fost nevoiti sa apeleze la snowmobil pentru a ajunge la Brahasesti, judetul Galati, la un pacient cu hemoragie severa.

15:13 - Digul de pe malul stang al raului Marita, din Bulgaria, a cedat in apropiere de satul Generalovo, provocand o viitura care se indreapta spre localitatea de frontiera Kapitan Andreevo.

15:08 - 14 localitati din Prahova nu aveau alimentare, aproape 10.000 de consumatori fiind afectati.

14:59 - Viscolul amana pentru saptamana viitoare meciul de rugby Romania - Ucraina, care ar fi trebuit sa fie disputat sambata.

14:51 - Desi autoritatile au dat avertizari, duminica, ca este moarte curata sa pleci la drum, sute de soferi inghetati bocna au ramas blocati, de trei zile, in Lehliu, noteaza Adevarul.

14:47 - Valul de frig si precipitatiile abundente cu care se confrunta Bulgaria se vor incheia peste doua saptamani, cand mercurul din termometre va indica definitiv temperaturi pozitive, au anuntat meteorologii, citati de Newsin.

14:41 - Peste 6.800 de unitati de invatamant, majoritatea din sudul si sud-estul tarii, nu fac ore, marti, din pricina conditiilor meteo nefavorabile.

Romania, inghitita de zapada - mii de scoli sunt inchise si miercuri

14:36 - Autoritatile de frontiera din Bulgaria au informat ca, incepand de marti, traficul autovehiculelor cu o masa maxima autorizata mai mare de 10 tone, prin punctele de trecere a frontierei comune, pe sensul de intrare in Bulgaria, este restrictionat, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

14:26 - Patru migranti, de origine algeriana, au fost prinsi marti dimineata in timp ce incercau sa treaca ilegal granita in Ungaria, insa politistii de frontiera au solicitat sprijin medical pentru ca cei in cauza prezentau degeraturi, informeaza Politia de Frontiera.

14:20 - Un cartier intreg de la marginea orasului Ramnicu Sarat au ramas complet izolat si fara electricitate, din cauza conditiilor meteorologice. Autoritatile sunt depasite numeric, iar la actiunea de salvare a sinistratilor participa mai multi voluntari, potrivit Romania Tv.

14:12 - Pe drumul national DN 13A, sectorul Praid - Odorheiul Secuiesc si pe DN 12A, sectorul Frumoasa - Lunca de Jos a fost restrictionat traficul pentru vehicule cu masa totala maxima admisa mai mare de 7,5 tone.

13:59 - Numarul liniilor RATB afectate din cauza carosabilului impracticabil a ajuns la sase, autobuzele de pe alte trei linii, 223, 304 si 125 fiind nevoite sa circule pe trasee modificate, intrucat nu pot ajunge la terminal, a declarat marti, purtatorul de cuvant al regiei, Brandusa Raeceanu, noteaza Mediafax.

13:43 - Inca un elicopter al MAI a decolat de la Iasi pentru a prelua doua femei insarcinate din localitatea Calienii Noi, judetul Vrancea, si a le transporta la un spital din municipiul Focsani.

13:35 - Sapte ambulante sunt blocate in Braila (3), Calarasi (1), Giurgiu (1) si Ilfov (2), drumurile fiind impracticabile din cauza vremii. In total sunt 32 de situatii medicale la care nu se poate ajunge deocamdata (Calarasi - 12, Teleorman - 4, Ialomita - 1, Vaslui - 1, Tulcea - 1, Giurgiu - 1, Vrancea - 4, Buzau - 5, Braila - 3).

13:25 - La solicitarea Prefectului judetului Arad, 21 de militari din Batalionul 185 Logistic actioneaza pentru deszapezirea unui pod rutier din localitatea Lipova.

13:18 - Un detasament de militari din Batalionul 528 Cercetare actioneaza marti, cu un transportor amfibiu blindat si cu un autocamion DAC 665T, in localitatea Tarlele Filiu, judetul Braila, pentru evacuarea unei persoanebolnave aflata dintr-o ambulanta inzapezita si transportul acesteia la spital.

13:15 - A fost deschis traficul pe Centura Bucuresti intre Otopeni si Tunari (intre km 0 si km 6) pentru toate categoriile de vehicule.

13:12 - La nivel national, sunt blocate 237 de drumuri judetene, iar 127 de localitati sunt izolate din cauza conditiilor meteo, cele mai dificile situatii inregistrandu-se in judetele Vrancea, Braila, Ialomita, Buzau si Calarasi, potrivit MAI.

13:10 - Alti doi romani au murit de frig, in ultimele 24 de ore, bilantul deceselor inregistrate din aceasta cauza in ultima perioada ajungand la 38, informeaza Ministerul Sanatatii. Ultimele decese s-au inregistrat in judetele Arad si Constanta.

13:06 - Bulgaria a ridicat nivelul alertei pana la cod rosu in districtele sudice Haskovo si Smolian, dupa inundatiile masive de luni.

Sudul Bulgariei, sub cod rosu de inundatii

13:02 - Sorin Oprescu, primarul Capitalei, s-a aratat nemultumit la comandamentul de iarna de azi dimineata in legatura cu modul in care compania Romprest s-a ocupat de deszapezire in sectoarele 1 si 5. "Nu stiu ce e cu voi, sunteti tulburati in perioada asta", le-a spus edilul.

12:55 - Numarul persoanelor fara adapost si a celor cu hipotermie care au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale, in ultimele 24 de ore, este de 215.

Imaginea zilei in lume: Londra sub nameti

Dintre acestea, 84 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgenta, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii, remis Ziare.com.

12:41 - Vamile Bechet si Calafat din judetul Dolj au fost inchise pentru tirurile cu o greutate mai mare de 10 tone.

12:38 - Primul-ministru interimar Catalin Predoiu a avut, marti dimineata, o intalnire de lucru cu secretarul de stat in MAI Mihai Capra, directorul general al ANM, Ion Sandu, subsecretarul in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat si presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in domeniul Energiei, Dan Iulius Plaveti.

La discutii a fost analizata situatia din zonele afectate de ninsoare, viscol si temperaturi scazute, pe fiecare arie de competenta, dar si masurile care se impun in aceasta perioada, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

12:34 - Meteorologii au prelungit codul portocaliu de viscol pana pe 12 februarie. Vizate sunt judetele Giurgiu, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova si Ilfov.

12:31 - In acest moment, actioneaza in teren peste 7000 de angajati din structurile responsabile de interventie. Secretarul de stat Mihai Capra a precizat ca MAI actioneaza cu peste 4.000 de angajati in teren.

12:27 - Meteorologii au emis, marti, o avertizare de cod galben de ger persistent, valabila pentru toate regiunile, in intervalul 08 februarie, ora 02:00 - 12 februarie, ora 10:00.

Cod galben de ger, codul portocaliu de viscol a fost prelungit

12:12 - Potrivit subsecretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Mihai Capra, 104 localitati sunt complet izolate din cauza nametilor.

12:09 - A fost inchis traficul pe A1 Bucuresti - Pitesti (pe ambele sensuri).

12:06 - A fost deschis traficul pe DN 24C Vanatori - Stanca. Totodata, a fost ridicata restrictia pe DN 28A Targu Frumos - Pascani.

12:05 - Printre pasagerii blocati in trenul din Buzau nu exista nicio persoana care are nevoie de ingrijiri medicale.

12:03 - Mihai Capra a declarat, la comandamenul de urgenta de la MAI, ca 304 localitati sunt nealimentate cu energie electrica.

12:00 - Secretarul de stat din MAI, Mihai Capra, a declarat ca "a fost o noapte dificila. Desi nu au fost cantitati mari de zapada, vantul care a suflat cu putere a cauzat probleme".

11:59 - Traficul rutier pe DN 13A Odorhei -Miercurea Ciuc a fost restrictionat pentru vehicule cu masa totala maxima admisa mai mare de 7,5 tone.

11:52 - S-a inchis circulatia pe drumul national DN 11, sectorul Dalnic-Cernat din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

11:45 - Vremea foarte rece e determinat o defectiune la conducta magistrala de apa potabila, pe tronsonul Galda - Aiud - Ocna Mures, in judetul Alba.

11:39 - Premierul interimar Catalin Predoiu i-a convocat, marti, la Guvern pe mai multi membri ai comandamentului pentru situatii de urgenta, solicitand un raport privind problemele generate la nivel national de viscolul din ultimele ore, potrivit Mediafax.

11:17 - Riscul avalanselor pe Valea Oltului s-a diminuat, noteaza Adevarul.

10:55 - Noua fotbalisti de la Otelul Galati se afla in trenul blocat intre Faurei si Buzau.

10:49 - Un elicopter al MAI, cu putin timp in urma, de la Targu Mures, pentru a prelua un barbat cu afectiuni cardiace din Sibiu si a-l transporta la o unitate spitaliceasca din Targu Mures.

10:41 - Pe DN 2 Roman - Bacau a fost restrictionat traficul pentru vehicule cu masa totala maxima admisa mai mare de 7,5 tone, pe sensul Roman - Bacau.

10:32 - Printre pasagerii blocati in tren, intre Faurei si Buzau, se afla si 60 de studenti care ar fi trebuit sa ajunga la un examen in Predeal. "Suntem blocati de 26 de ore intre Faurei si Buzau, in apropiere de Buzau, asteptam doua pluguri care terbuie sa vina sa ne ia, Ninge viscolit, suntem in pustietate si nu avem de unde sa ne adapostim. Sunt persoane care au ramas fara apa si alimente", a spus o studenta, la Romania TV.

10:24 - Traficul rutier pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti se desfasoara marti cu dificultate, din cauza stratului de zapada de pe carosabil si a viscolului puternic, pe alocuri vizibilitatea fiind sub 30 de metri, informeaza Centrul Infotrafic.

10:17 - Porturile Midia, Mangalia si Constanta au fost inchise din cauza vantului puternic.

10:11 - In Bucuresti se circula in conditii acceptabile, date fiind conditiile meteorologice. Traficul este ingreunat in special in sectoarele 1 si 5, unde principalele artere sunt acoperite in continuare cu gheata. Primarul general Sorin Oprescu a dispus amendarea operatorilor care nu vor remedia problemele pana dupa

"De la 600.000 amenda pentru toti operatorii la care dupa-amiaza, la ora 1 jumate - 2 nu se circula in zona lor. Suntem prieteni, colegi, dar nu va bateti joc nici de mine nici de oameni. In special in sectoarele 1 si 5. Vreau sa rezolvati in primul rand podurile de gheata. Suflati in ele pana se topesc", le-a spus Oprescu drumarilor.

10:05 - S-a inchis circulatia pe Centura Bucuresti din cauza conditiilor meteo nefavorabile, anunta CNADNR.

10:02 - A fost deschis traficul pe DN 15D Negresti - Roman, DN 24A Murgeni - Husi, DN 7C Capatineni - Piscul Negru, DN 2F Bacau - Vaslui, DN 11 Targul Secuiesc - Brasov.

09:59 - O gravida din Belcesti, judetul Iasi, va fi transportata cu elicopterul MAI la o unitate spitaliceasca din municipiul Iasi, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

09:52 - Liniile de autobuze 106, 421 si 312 circula pe trasee modificate din cauza carosabilului impracticabil, insa nicio linie de transport in comun nu este blocata sau desfiintata, a declarat marti, purtatorul de cuvant de la Regia Autonoma de Transport Bucuresti, Brandusa Raeceanu, citat de Mediafax.

09:48 - Un om al strazii din Constanta a murit din cauza temepraturilor scazute.

09:44 - S-a inchis circulatia pe drumul national DN 13A Odorhei - Miercurea Ciuc din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

09:32 - Mai multe zone din localitatile Cernica, Afumati, Glina, Branesti, Ganeasa, Pantelimon, Voluntari, Otopeni si Popesti-Leordeni sunt nealimentate cu energie electrica.

09:20 - Si pasagerii unui autobuz care a ramas inzapezit pe DN 1D, in judetul Prahova au tremurat azi noapte, vreme de zece ore. Cei 21 de oameni, printre care si o gravida, au fost salvati in cele din urma de drumari, au precizat autoritatile.

09:18 - Porturile Midia, Mangalia si Constanta au fost inchise din cauza vantului puternic.

09:12 - In Gara de Nord este blocat un tren cu destinatia Constanta. Sunt anulate 96 de trenuri, a anuntat Aurel Vlaicu, consilier CFR, la comitetul pentru situatii de urgenta de la Ministerul Transporturilor.

09:00 - A fost inchisa circulatia pe drumul national DN 5 Bucuresti - Giurgiu, DN 51 Izvoarele - Zimnicea si DN 65A Rosiorii de Vede - Salcia.

08:42 - In acest moment, sunt inchise:

1. A2 Bucuresti - Fetesti

2. DN 1D Albesti - Urziceni

3. DN 22 Ramnicu Sarat - Baile si Macin - Tulcea - limita cu judetul Constanta

4. DN 23A Gologanu - Ciorasti

5. DN 23B Maicanesti - Ciorasti

6. DN 2C Costesti - Slobozia

7. DN 2N Bogza - Jitia

8. DN 2R Jitia - Vintileasca

9. DN 2B Buzau - Galati - frontiera cu Republica Moldova

10. DN 11A Barlad - Onesti

11. DN 2D Focsani - limita cu judetul Covasna

12. DN 2M Focsani - Odobesti - Coasa

13. DN 23 Focsani - Braila

14. DN 2L Tisita - Panciu

15. DN 24 Tisita - Vaslui

16. DN 2 limita judetului Ilfov - Adjud

17. DN 25A Fundeni - Nanesti

18. DN 2G Bacau - Comanesti

19. DN 2F Bacau - Vaslui

20. DN 5A blocat in localitatea Izvoarele intre km 22 si km 25

21. DN 28A Targu Frumos - Pascani

22. DN 24C Vanatori - Radauti Prut

23. DN 15D Piatra Neamt - Roman - Negresti

24. DN 24A Murgeni - Husi

25. DN 10 Buzau - Brasov

26. DN 1A Valenii de Munte - Sacele

27. DN 7C Curtea de Arges - Piscu Negru

28. DN 71 Moroieni - Sinaia

29. DN 22B Braila - Galati

30. DN 24D Barlad - Cuca - Tuluceni

31. DN 26A Oancea - frontiera cu Republica Moldova

32. DN 2A Urziceni - Harsova

33. DN 31A Oltenita - Manastirea

34. DN 3A Lehliu - Fetesti

35. DN 3B Calarasi - Fetesti - Giurgeni Vadu Oii

36. DN 3 limita judet Ilfov - Calarasi

37. DN 4 limita judet Ilfov - Oltenita

38. DN 21 Braila - Slobozia - Calarasi

39. DN 25 Tecuci - Sendreni

40. DN 26 Galati - Oancea - Murgeni

41. DN 31 Cuza Voda - Oltenita

42. DN 41 Oltenita - Daia

43. DN 1B Ploiesti - Mizil - Buzau

44. DN 21A Baraganu - Tandarei

45. DN 22A Cataloi - limita cu judetul Constanta

46. DN 22D Macin - Doua Cantoane

47. DN 22E Bratianu - Garvan

48. DN 22F Horia - Nalbant

08:36 - 7% din trenuri sunt anulate, iar 10 trenuri au intarzieri semnificative.

08:30 - A fost restrictionat traficul pentru vehicule cu masa totala maxima admisa mai mare de 7,5 tone pe sensul de mers spre Bucuresti pe urmatoarele rute: A1 Pitesti - Bucuresti, DN 5 Giurgiu - Bucuresti, DN 6 Alexandria - Bucuresti, DN 7 Pitesti - Bucuresti, DN 1A Ploiesti - Bucuresti.

08:27 - Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori si viscol pentru Bucuresti si 19 judete, unde pana miercuri dimineata va ninge viscolit, viteza vantului va depasi la rafala 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri, alte 17 judete fiind avertizate cu cod galben.

08:11 - Cursurile sunt suspendate, marti si miercuri, in toate unitatile de invatamant din 11 judete si municipiul Bucuresti.

07:48 - Traficul rutier pe DN1, DN1A, DN5 a fost reluat, in conditii de iarna, la iesirea din Capitala catre Ploiesti, Dambovita, respectiv Giurgiu.

07:31 - In muntii din judetul Brasov este pericol mare de avalansa. Riscul este de nivelul 4, pe o scara de la 1 la 5.

07:18 - In Bucuresti, a nins viscoli duminica noaptea. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat, la comandamentul de iarna, planul de interventie al echipelor de deszapezire.

07:10 - Soseaua de centura a municipiului Bucuresti este blocata pe doua tronsoane - intre DN5 si Magurele si intre DN2 si DN3, potrivit Adevarul.

07:00 - Un tren a ramas blocat, peste noapte, in apropiere de Lehliu Gara. In acelasi un oras a ramas inzapezita o ambulanta, in masina aflandu-se si un copil de o luna.

De duminica dupa-amiaza, de la ora 18:00, toate drumurile nationale din judetele Galati, Braila, Ialomita, Vrancea, Buzau, Calarasi s-au inchis, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Reprezentantii CNADNR au anuntat ca, potrivit unui ordin al MAI si Ministerului Transporturilor, atunci cand sunt emise avertizari cod portocaliu si cod rosu de ninsori si viscol se dispune inchiderea imediata a circulatiei in zonele vizate.

Din 26 ianuarie si pana in prezent, un numar de 36 de persoane au murit din cauza gerului, iar serviciile de ambulanta au transportat in adaposturi 2.493 de persoane gasite pe strada, din care 256 doar in ultimele 24 de ore.

O parte din cei 39 de morti au fost persoane care nu aveau adapost si pe care autoritatile n-au apucat sa-i duca intr-un loc ferit de ninsoare si ger, iar cealalta parte este reprezentata de oameni care, desi au fost dusi in adaposturi, au plecat, iar apoi au fost gasiti decedati.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#zapada viscol trafic, #cod portocaliu ger Romania , #zapada