Romania a fost paralizata a treia zi sub nameti: Trenuri anulate, drumuri blocate si scoli inchise, iar acum vine gerul

Duminica, 08 Ianuarie 2017, ora 23:01
41864 citiri
Romania a fost paralizata a treia zi sub nameti: Trenuri anulate, drumuri blocate si scoli inchise, iar acum vine gerul
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania e blocata de trei zile sub nameti. Avertizarea de tip cod galben de viscol a fost prelungita pana luni pentru jumatate de tara, iar ANM a emis si un nou cod galben de ger pentru intreaga tara, valabil pana luni inclusiv.

In continuare, exista zeci de drumuri inchise si trenuri anulate, chiar daca incet, incet, situatia traficului rutier a inceput sa se remedieze.

Deocamdata, autoritatile locale au decis ca vor ramane inchise toate scolile si gradinitele pana miercuri, in Bucuresti si in mai multe judete. Cat despre studenti, universitatile sunt independente si multe au anuntat deja suspendarea cursurilor pana miercuri.

Dupa codurile de viscol, ne paralizeaza gerul. Meteorologii avertizeaza ca minimele se vor apropia de minus 28 de grade.

Daca vrei informatii suplimentare privind situatia drumurilor nationale, poti suna la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. - 021/264.33.33 sau 021/9360. Totodata, poti obtine informatii si de pe site-ul CNADNR, dar si pagina de Facebook si cea de Twitter.

Totodata, te poti informa cu privire la mersul trenurilor la urmatoarele numere de telefon: 021/9521 - info CFR; 021/2643333, 021/2643334, 021/9360 - Comandament de iarna.

Descarca de aici aplicatia Ziare.com si ai direct pe telefon informatii despre vreme si starea drumurilor, plus toate alertele meteo!

Daca ai imagini sau vrei sa ne semnalezi o situatie deosebita cauzata de nametii de afara, da-ne un mail la redactia@ziare.com.

Ziare.com a transmis, in format LIVE TEXT, evolutia situatiei complicate provocate de zapada si cum face fata Romania gerului cumplit care se anunta:

23:30 - Incheiem aici transmisiunea noastra. Ramai si saptamana viitoare cu noi pentru a afla cum face fata Romania gerului naprasnic care se anunta, cand se deschid scolile, dar si care e situatia drumurilor din tara.

22:41 - Potrivit centrului Infotrafic, sunt inchise din cauza viscolului si a zapezii urmatoarele segmente de drumuri nationale si autostrazi:

A2 Bucuresti - Constanta (tronsonul Lehliu-Gara - Constanta, pe care vantul spulbera zapada) ;

A4 Ovidiu - Agigea;

Neamt:

DN 15D Piatra-Neamt - Roman;

Constanta:

DN 3 Ostrov - Murfatlar;

DN 22;

DN 3C;

DN 38;

Tulcea:

DN 22D Horia - Atmagea - intersectie cu DN22A;

S-a redeschis DN28A Targu Frumos - Pascani - Motca (judetul Iasi), cu restrictie de 7,5 tone.

Drumuri cu restrictie de tonaj:

Constanta:

DN 3 Murfatlar - Constanta (7,5 tone) ;

DN 22C Cernavoda - Murfatlar (7,5 tone) ;

22:06 - In Braila, unul dintre judetele greu lovite de viscolul de vineri, autoritatile nu au ajuns inca in toate localitatile prinse sub nameti. Sunt 14 drumuri judetene pe care inca nu se circula.

21:17 - Departamentul pentru Situatii de Urgenta ne indeamna sa nu uitam de prietenii necuvantatori si sa le amenajam un loc cald in casa.

20:55 - CFR Calatori a anulat, in total, duminica, 94 de trenuri, majoritatea dintre cele care fac legatura intre Capitala si estul tarii. 92 dintre trenurile anulate urmau sa circule duminica, iar doua dintre ele, luni.

Iata lista cu cele 92 de trenuri anulate.

20:49 - Drumul national 15D, care face legatura intre Piatra-Neamt si Roman, in judetul Neamt, a fost inchis duminica seara, din cauza viscolului, in timp ce pe DN17 Suceava - Paltinoasa, judetul Suceava, precum si pe DN24D Tulucesti - limita Vaslui, judetul Galati, a fost reluat traficul.

20:40 - Premierul Sorin Grindeanu va merge duminica, dupa ora 21.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru a se informa cu privire la gestionarea situatiilor cauzate de vremea nefavorabila, conform Agerpres.

20:21 - Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica seara, o atentionare cod galben de ger valabila duminica seara si luni la nivelul intregii tari, iar codul galben de viscol a fost prelungit pana luni, la ora 4:00, in 19 judete din Moldova, nordul Dobrogei si extremitatea de nord-est a Munteniei.

19:33 - A fost reluat traficul, duminica seara, pe drumurile nationale 22A in judetul Constanta si 24A in judetul Vaslui, la ora transmiterii acstei stiri fiind in continuare inchise tronsoane din cinci judete, precum si portiunea Lehliu-Gara - Constanta din A2, dar si intreaga A4.

19:08 - Intre Caracal si Craiova, feroviarii intervin, duminica seara, pentru siguranta circulatiei trenurilor, la temperaturi de -17 grade Celsius, in conditii de vant de 70 de kilometri pe ora, anunta CFR Infrastructura.

18:40 - O noua informare despre starea drumurilor din tara. Din cauza zapezii si a viscolului sunt inchise doua tronsoane de autostrada si zece segmente de drumuri nationale:

A2 Bucuresti - Constanta (tronsonul Lehliu-Gara - Constanta, pe care vantul spulbera zapada) ;

A4 Ovidiu - Agigea;

Constanta:

DN 3 Ostrov - Murfatlar;

DN 22;

DN 3C;

DN 38;

DN 22A;

(au fost redeschise, cu restrictie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar - Constanta si DN22C Cernavoda - Murfatlar; au fost redeschise DN 39D, DN 39C; DN 39B) ;

Galati:

DN 24D Tulucesti - limita Vaslui;

Iasi:

DN 28A Targu Frumos - Pascani - Motca

Tulcea:

DN 22D Horia - Atmagea - intersectie cu DN22A;

(au fost redeschise, in conditii de iarna, DN 22 Smardan - Macin - Tulcea - Baia, DN22A Cataloi - limita cu judetul Constanta, DN22D Macin - Horia, DN22D Ciucurova - Doua Cantoane, DN22F Horia - Nalbant).

Vaslui:

DN 24A Murgeni - Falciu;

Suceava:

DN 17 Suceava - Paltinoasa a fost inchis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului - Spataresti si DN2 Spataresti - Suceava;

Drumuri cu restrictie de tonaj:

Galati:

DN 26 (7,5 tone) ;

DN 26A (7,5 tone) ;

Constanta:

DN 3 Murfatlar - Constanta (7,5 tone) ;

DN 22C Cernavoda - Murfatlar (7,5 tone).

18:10 - Pilotii din cadrul Inspectoratului General de Aviatie al MAI impreuna cu echipaje aeromedicale SMURD au efectuat trei misiuni, doua in judetul Dolj - pentru transportarea la spital a unei femei insarcinate si a unui copil - si una in judetul Bihor, anunta Ministerul Afacerilor Interne.

17:42 - Utilaje de la mai multe inspectorate pentru situatii de urgenta din tara au fost trimise la Constanta pentru a ajuta la deszapezire.

17:20 - Trei ciobani ramasi inzapeziti la o ferma din judetul Tulcea au fost salvati, duminica, de autoritati si transportati intr-o localitate pentru a fi in siguranta. In zona s-a intervenit si pentru transportarea unor bolnavi la spital.

16:37 - Si pasarile au nevoie de ajutor. Pompierii militari aradeni au intevenit, duminica, pentru salvarea a doua lebede ramase captive in gheata de pe o balta de la marginea municipiului Arad, situata in zona fostei fabrici de caramida, a anuntat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, George Plesca.

16:26 - In jur de 15 - 16 autoturisme inmatriculate in Romania care erau blocate in zona Dobrici din nord-estul Bulgariei din cauza vremii nefavorabile au pornit spre tara intr-o coloana condusa de o masina a Politiei bulgare, in aceasta dupa amiaza, scrie Agerpres.

16:10 - Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca, luni, scolile vor fi inchise in 20 de judete si in Capitala, iar marti nu se vor face cursuri in 16 judete si in Bucuresti.

15:36 - Primarul general, Gabriela Firea, si edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu, au distribuit, duminica, hrana calda mai multor zeci de persoane defavorizate sau fara locuinte, fiind vorba in mare parte de oameni care nu doresc sa se adaposteasca in centrele sociale in perioada geroasa.

15:18 - Porturile de la Marea Neagra au fost redeschise. Porturile fluviale Calarasi si Oltenita raman inchise. La Bara Sulina manevrele au fost reluate.

15:22 - Doi bolnavi din judetul Galati, unul care era inconstient si altul care avea o hemoragie grava, au fost dusi, duminica, de catre echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) cu senilata pana la ambulantele care nu au putut ajunge la ei din cauza drumurilor acoperite cu zapada.

15:06 - Noua informare de la MAI. Iata situatia drumurilor din tara:

Sunt inchise doua tronsoane de autostrada astfel: A2 Bucuresti - Constanta (tronsonul Lehliu-Gara - Constanta si A4 Ovidiu - Agigea.

Au mai ramas inchise 11 drumuri nationale unde se lucreaza pentru deszapezire pe 14 segmente: judetul Constanta: DN 3 Ostrov - Murfatlar; DN 22; DN 3C; DN 38; DN 22A; judetul Galati: DN 24D Tulucesti- limita Vaslui; judetul Iasi: DN 28ATargu Frumos - Pascani - Motca; judetul Tulcea: DN 22(E87) Macin - Tulcea catre Constanta; DN 22D Macin- Horia - Ciucurova - Doua Cantoane; DN 22A Cataloi - Topolog - limita judetului Constanta; DN 22F Nalbant- Horia; judetul Vaslui: DN 24A Murgeni- Falciu; judetul Suceava: DN 17 Suceava - Paltinoasa a fost inchis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului - Spataresti si DN2 Spataresti - Suceava.

14:40 - CFR Calatori anunta ca a anulat, duminica, 73 de trenuri, majoritatea care fac legatura intre Capitala si estul tarii. De asemenea, au fost anulate doua trenuri (Ilva Mica - Suceava si Mangalia - Constanta) programate sa circule luni.

Iata lista cu trenurile anulate:

13:44 - Fenomen rar pe litoral. In porturile din Constanta, marea a inghetat aproape de mal. Ultima data, apa Marii Negre a fost acoperita de un strat de gheata in urma cu cinci ani, conform Digi 24.

13:31 - Chiar daca va grabiti sa ajungeti la destinatie, nu fortati barierele politistilor! Un sofer a fost amendat dupa ce a fortat un blocaj al Politiei instituit pe un drum inzapezit din Braila. Barbatul a primit o amenda de 625 de lei si i-a fost suspendat si permisul de conducere.

13:09 - Traficul a fost inchis, duminica, si pe drumul national (DN) 17 Suceava - Gura Humorului, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Masinile sunt deviate pe DN 2E si DN2. In continuare sunt inchise tronsoane din alte cinci judete, precum si portiunea Lehliu-Gara - Constanta, de pe A2, dar si intreaga A4.

13:00 - Peste 530 de oameni au sunat la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov doar in ultimele 12 ore. 12 persoane au suferit fracturi, iar alte 31 de persoane fara locuinta au fost transportate la adaposturi.

12:45 - Informare de la MAI: Din totalul interventiilor medicale, din ultimele ore, 102 au fost pentru gravide si 29 pentru persoane dializate. De asemenea, s-a intervenit pentru relocarea a 324 persoane fara adapost in unitatile de primiri urgente sau in locatii ale autoritatilor locale.

12:30 - E ger naprasnic, dar aveti grija cum va incalziti, pentru ca dispozitivele improvizate sunt foarte periculoase. O persoana a fost gasita moarta in urma intoxicarii cu monoxid de carbon, intr-o locuinta din Sectorul 2 al Capitalei, anunta ISU. Inca doua persoane, din aceeasi casa, au fost gasite inconstiente.

12:14 - Vantul puternic a afectat mai multe linii de tensiune din judetul Neamt si a lasat fara energie electrica 14 localitati.

12:09 - O femeie de 43 de ani a fost gasita moarta in zapada, duminica, in fata portii locuintei sale din localitatea vasluiana Pribesti. Reprezentanti Serviciului de Ambulanta spun ca, cel mai probabil, victima a cazut si nu s-a mai putut ridica

11:40 - Doua femei au nascut acasa, in Constanta, coordonate telefonic de un doctor de la Ambulanta. Medicii nu au putut ajunge la ele din cauza nametilor.

11:15 - Iata o noua situatie a drumurilor din tara.

La aceasta ora, sunt inchise din cauza viscolului si a zapezii urmatoarele portiuni de autostrazi si drumuri nationale.

A2 Bucuresti - Constanta (tronsonul Lehliu-Gara - Constanta, pe care ninge viscolit) ; ninge intre Fundulea si Lehliu;

A4 Ovidiu - Agigea;

Constanta:

DN 3 Ostrov - Basarabi - Constanta; pe tronsonul Basarabi - Constanta circulatia a fost reluata pentru scurt timp, pentru urgente, controlat, dar s-a format pod de gheata;

DN22C (circulatia a fost reluata pentru scurt timp, pentru urgente, controlat, dar s-a format pod de gheata) ;

DN 22;

DN 3C;

DN 38;

DN 22A;

Drumurile nationale secundare catre statiuni (39D, 39C; 39B; 39A) ;

Galati:

DN 24D Tulucesti - limita Vaslui;

Iasi:

DN 28A Targu Frumos - Pascani - Motca

Tulcea:

DN 22 (E87) Macin - Tulcea catre Constanta;

DN 22E Garvan - I.C.Bratianu;

DN 22D Macin - Horia - Ciucurova - Doua Cantoane;

DN 22A Cataloi - Topolog - limita judetul Constanta;

DN 22F Nalbant - Horia;

Vaslui:

DN 24A Murgeni - Falciu;

(pe DN 26 Murgeni - limita Galati, traficul s-a reluat in conditii dificile, de iarna) ;

Drumuri cu restrictie de tonaj:

Galati:

DN 26 (7,5 tone) ;

DN 26A (7,5 tone) ;

Vaslui:

DN24B Husi - Albita;

10:57 - Cele aproape 130 de persoane blocate pe A2 au fost scoase de pe autostrada dupa aproximativ o zi jumatate. Reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Calarasi au declarat, duminica, pentru News.ro, ca soferii si pasagerii aflati in masinile blocate inca de vineri pe A2 din cauza viscolului au parasit, sambata seara, drumul de mare viteza si dusi pana in puncte de unde si-au putut continua deplasarea in siguranta.

10:37 - Cateva recomandari de la ISU Bucuresti-Ilfov:

  • - evitati deplasarile pe distante lungi;
  • - evitati expunerea la frig;
  • - consumati ceaiuri calde;
  • - folositi imbracaminte adecvata, evitand insa supraincalzirea organismului;
  • - protejati-va extremitatile prin purtarea de manusi, caciuli;
  • - evitati trecerea in mod brusc din incaperile incalzite la temperaturile foarte scazute din mediu;
  • - purtati incaltaminte cu talpi groase, antiderapante, pentru a evita caderile.
  • - orice situatie de urgenta trebuie sa fie anuntata la 112.

10:30 - Nu scapam de viscol. Noi coduri galbene de vant au fost emise, duminica dimineata, pentru judete din sudul si centrul tarii, unde rafalele de vant ating sau depasesc 60 de kilometri pe ora. Avertizarea vizeaza judetele Suceava, Botosani, Harghita, Neamt, Iasi, Sibiu, Valcea, Arges, Brasov, Covasna, Bacau Vaslui, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Calarasi, Braila, Galati, Ialomita, Constanta si Tulcea.

Este inca in vigoare, pana la ora 22:00, si atentionarea cod galben de viscol emisa pentru alte 22 de judete din estul si centrul tarii, precum si cea pentru vreme geroasa.

10:22 - A fost deschisa circulatia rutiera pe DN 22, km 2+800 - 30+000, Ramnicu Sarat - Baile, pentru toate categoriile de autovehicule.

10:16 - Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii in Romania, e nemultumit de cum se face deszapezirea in Bucuresti.

Acesta a postat pe Twitter o fotografie in care isi arata nemultumirea in legatura cu starea trotuarelor din Bucuresti, dupa ninsoare.

10:12 - A fost deschisa circulatia rutiera pe DN 26, km 81+138 - km 92+420, Blagesti - Murgeni (judetul Vaslui).

09:53 - In Italia, opt oameni au murit de frig in ultimele 48 de ore de frig.

Printre ei se afla si un roman. Iata cum se vede iarna din Italia prin ochii unui jurnalist roman.

09:47 - Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara normal, in conditii de iarna. Nicio cursa anulata si nu exista intarzieri pe Aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo din Romania. Pot aparea eventuale mici intarzieri la decolare.

09:25 - Enel anunta ca, in judetul Constanta, 27 de localitati nu au, partial sau total, curent electric. In judetele Tulcea, Calarasi si Ialomita au fost realimentate toate localitatile.

09:12 - In Gara de Nord din Capitala, cea mai mare intarziere, de 140 de minute, o are un tren care urma sa soseasca de la Satu Mare. O intarziere de peste 100 de minute are si un tren care vine de la Iasi. La plecari, doua trenuri spre Brasov au intarzieri de 60, respectiv 90 de minute.

08:50 - CFR Calatori anunta, duminica dimineata, ca a anulat 48 de trenuri, majoritatea care fac legatura intre Capitala si estul tarii si precizeaza ca lista urmeaza sa fie actualizata, in functie de conditiile meteo. Iata lista cu trenurile anulate.

07:11 - Meteorologii au emis, duminica dimineata, un cod galben de viscol pentru judetul Mehedinti, unde vantul va depasi, la rafala, 55 de kilometri pe ora, spulberand zapada. Este inca in vigoare, pana la ora 22.00, si atentionarea cod galben de viscol emisa pentru alte 22 de judete din estul si centrul tarii, precum si cea pentru vreme geroasa.

07:02 - Situatia drumurilor nationale inchise pe judete

Constanta:

DN 3;

DN 22;

DN 3C;

DN 38;

DN 22C;

DN 22A;

Drumurile nationale secundare catre statiuni (39D, 39C; 39B; 39A) ;

Galati:

DN 24D Tulucesti - limita Vaslui;

Iasi:

DN 28A Targu Frumos - Pascani;

Tulcea:

DN 22 (E87) Macin - Tulcea catre Constanta;

DN 22E Garvan - I.C.Bratianu;

DN 22D Macin - Horia - Ciucurova - Doua Cantoane;

DN 22A Cataloi - Topolog - limita judetul Constanta;

DN 22F Nalbant - Horia;

Vaslui:

DN 26 Murgeni - limita Galati;

DN 24A Murgeni - Falciu;

Drumuri cu restrictie de tonaj:

Galati:

DN 26 (7,5 tone) ;

DN 26A (7,5 tone) ;

Buzau:

DN 22 Ramnicu Sarat - Braila (3,5 tone).

06:55 - Este risc mare de avalansa in masivele Fagaras si Bucegi, la peste 1.800 de metri, in timp la altitudini mai mici riscul este "insemnat", anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Stratul de zapada depaseste un metru si jumatate la Balea Lac.

06:47 - Drumul national 28A, dintre Targu Frumos si Pascani, judetul Iasi, este inchis, duminica dimineata, din cauza viscolului, in timp ce pe DN 28 Targu Frumos - Pascani se circula foarte greu, cu ajutorul echipajelor de politie si a utilajelor de deszapezire.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#drumuri inchise viscol, #scoli inchise zapada, #avertizare ger , #zapada