Romania, a doua zi sub zapada: Scoli inchise, trenuri anulate si bebelusi blocati in nameti

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 17:50
14633 citiri
Romania, a doua zi sub zapada: Scoli inchise, trenuri anulate si bebelusi blocati in nameti
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa un weekend in care ninsorile abundente ne-au dat batai de cap, problemele au continuat si luni, cand scolile din mai multe judete au fost inchise, iar unele drumuri au ramas impracticabile.

Ministerul Educatiei a informat insa ca toate unitatile de invatamant din Bucuresti si judetele Ilfov si Galati se deschid de marti, in timp ce unele unitati de invatamant din alte cinci judete vor ramane inchise.

Din cauza vremii severe, zeci de localitati din judetele Constanta, Calarasi, Ialomita, Giurgiu si Ilfov au stat si luni fara curent electric.

Probleme au intampinat si persoanele care au calatorit cu trenul, garniturile avand si luni intarzieri de pana la 3 ore.

Romania sub zapada: Codul portocaliu a fost restrans. Nou cod galben de viscol

Din fericire, din aceasta seara scapam de ninsori. Din pacate insa vine gerul. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ger pentru toata tara, valabila de luni, ora 23:00, pana joi, ora 10:00. In aceste conditii, ELCEN a anuntat ca va suplimenta caldura in Bucuresti.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, ce probleme ne-a mai cauzat vremea rea

20:30 - Trei drumuri nationale si 11 drumuri judetene erau inchise preventiv luni seara, a declarat capitan Cristina Duta de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea. Conform acesteia, toate cele cinci urgente medicale au fost rezolvate, pacientii ajungand la spital, iar la ora 19,30 nu se mai inregistrau probleme in furnizarea cu energie electrica in comunele Vulturu si Boghesti, fiind remediate pe parcursul zilei.

18:00 - Toate localitatile din judetele Tulcea si Ialomita au fost realimentate, dupa remedierea avariilor produse de caderile masive de zapada si de viscol, insa 21 localitati din judetul Constanta si 11 din judetul Calarasi sunt afectate in continuare, total sau partial, informeaza Enel Romania.

17:30 - Pe DN 2 B Braila- Buzau se circula in coloana, cu masina de politie in fata. Jandarmii si reprezentantii Crucii Rosii au oferit ceai cald soferilor care au asteptat in trafic.

17:10 - Circulatia rutiera pe DN 3A, km 43+500 - km 79+000, Drajna - Fetesti si pe DN 3B, km 59+000 - km 96+732, Fetesti - intersectia DN 2A (Chirana), a fost deschisa pentru toate categoriile de vehicule.

16:40 - Consiliul Local Calarasi anunta ca deszapezirea drumurilor judetene se face greoi din cauza vantului care inca spulbera zapada si ingreuneaza munca drumarilor, potrivit Adevarul.

16:14 - Primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, a transmis, luni dupa-amiaza, in timpul comandamentului de iarna, ca firmele care asigura deszapezirea in sectoarele 2, 4 si 6 au fost amendate cu cate 5.000 de lei. De asemenea, edilul a transmis ca si Administratia Strazilor a primit o amenda de 2.000 de lei.

16:03 - Mai multi locatari ai unui bloc din Fetesti s-au trezit luni cu geamurile sparte, dupa ce un copac inalt a fost rupt de vant si a cazut peste cladire, potrivit B1 TV.

Vantul a facut ravagii si in Bucuresti, unde circa 500 copaci si stalpi de electricitate s-au prabusit peste masini si sosele. Doar in Sectorul 4 au fost 40 de autoturisme avariate din cele peste 200 de cazuri, iar primaria a anuntat ca ii va despagubi pe proprietari.

15:44 - Dintre cele 23 de drumuri nationale inchise luni dimineata, in prezent circulatia auto mai este oprita pe 16, potrivit celor mai recente date de la Infotrafic. Vezi aici situatia actualizata.

15:38 - CFR Calatori transmite ca, in prezent, 51 de trenuri sunt anulate dintre cele 1.200 de garnituri care circula la nivel national.

"Pentru a permite interventia cu utilaje si pentru adaptarea circulatiei feroviare, din cele peste 1.200 de trenuri ale CFR Calatori, astazi mai sunt anulate 51 de garniture, iar traficul de pasageri va fi preluat, in masura posibilitatilor, de celelalte trenuri ramase in grafice", potrivit unui comunicat al companiei feroviare remis Ziare.com.

15:09 - Politia a amendat 14 administratori de drumuri din Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi, Giurgiu si Arges, pentru ca nu au curatat corespunzator soselele de zapada in ultimele 24 de ore, cand a nins masiv, a precizat Politia Romana intr-un comunicat de presa.

14:43 - Ministerul de Interne arata pe pagina de Facebook ca jandarmii montani sunt ajutati de caini sa ii salveze pe turisti din nameti.

Romania sub zapada: Cum ne salveaza cateii de prin nameti (Galerie foto)

14:39 - In judetul Constanta, 27 de localitati inca nu au electricitate, iar multe drumuri sunt inchise din cauza zapezii, transmite Mediafax.

14:37 - In judetul Vaslui, pe 11 drumuri este inchisa circulatia auto, iar trei comune in care locuiesc peste 1.900 de familii nu au energie electrica, potrivit Mediafax.

14:34 - Primaria Capitalei anunta ca echipele mobile ale municipalitatii vor distribui, luni, incepand cu ora 19:00, ceai si supa calda persoanelor fara adapost din Bucuresti. O echipa va merge in zona Garii de Nord, iar alte doua in celelalte cartiere ale Capitalei.

14:20 - In judetul Braila, numarul localitatilor fara curent a ajuns la zece, iar un tren a ramas blocat dupa ce plugul locomotivei s-a rupt. Intre timp, echipaje de la ISU si Ambulanta intervin la mai multe cazuri medicale semnalate in zone greu accesibile, transmite Mediafax.

14:17 - Alimentarea cu electricitate este intrerupta in 18 de localitati din judetele Braila, Dambovita, Galati si Vrancea, din cauza avariilor produse de vremea severa, informeaza Electrica Muntenia Nord.

14:14 - In Oltenia exista 42 de localitati - in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman - unde alimentarea cu energie electrica este intrerupta din cauza zapezii si a viscolului, anunta distribuitorul din aceasta zona, CEZ.

14:10 - CNADNR ii anunta pe soferi ca deplasarea pe ruta Bucuresti - Constanta, la aceasta ora, se poate face astfel:

  • Pe autostrada A2, Bucuresti - Lehliu - DN 3A, Lehliu - Drajna - Fetesti - A2, Fetesti - Constanta
  • Pe DN2, Bucuresti - Urziceni - DN 2A, Urziceni - Slobozia - Harsova - Constanta

Reprezentantii CNADNR mentioneaza ca pe sectoarele de drum Drajna - Fetesti si Harsova - Constanta traficul se desfasoara controlat, in coloana, in spatele utilajelor de deszapezire, cu sprijinul echipajelor politiei rutiere.

14:01 - Enel Distributie Muntenia transmite ca in momentul de fata nu mai sunt localitati fara curent in zona Bucuresti-Ilfov-Giurgiu, insa inca exista probleme izolate.

"Mai sunt in continuare deranjamente punctuale pe joasa tensiune, pentru solutionarea carora echipele Enel intervin, astfel incat alimentarea cu energie electrica sa fie reluata in cat mai scurt timp pentru toti clientii", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

13:41 - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) ii avertizeaza pe cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Ucraina ca, "urmare caderilor masive de zapada din ultimele 48 de ore, situatia din Odessa si din toate localitatile regiunii este una critica, fapt pentru care autoritatile locale au oprit total circulatia rutiera pe toate drumurile publice (internationale, nationale, regionale si locale) din regiunile Odessa si Nikolaev, iar transportul in comun (cursele Reni-Izmail-Tatarbunar-Odessa) este blocat", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Avertizare MAE pentru o regiune de langa Romania: Toate drumurile sunt inchise

De asemenea, toate zborurile au fost suspendate pe Aeroportul International Odessa, drumul principal de acces dinspre Romania este total blocat, iar intreaga regiune ramane pe perioada indelungate fara curent si apa.

13:25 - Ministerul Educatiei a informat, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, ca de marti se deschid toate scolile si gradinitele din Bucuresti si din judetele Ilfov si Galati.

  • Cursurile se vor relua si in judetul Giurgiu, cu exceptia institutiilor de invatatamant de pe raza localitatilor Gogosari, Putineiu si Schitu.
  • In judetul Ialomita vor fi redeschise toate scolile din mediul urban.
  • In judetul Dambovita vor functiona toate scolile, mai putin cele din localitatile Pucioasa, Vulcana-Pandele, Doicesti si Branesti.
  • In judetul Olt, opt unitati de invatamant raman inchise.
  • In judetul Vaslui cursurile vor fi reluate in toate scolile din mediul urban si, partial, in cele din mediul rural.

Romania sub zapada: Se deschid scolile, dar nu peste tot

Reprezentantii ministerului au subliniat ca situatia s-au putea schimba in functie de evolutia vremii.

13:13 - De marti se deschid toate scolile si gradinitele din Capitala si judetul Ilfov, dupa ce luni au fost inchise din cauza zapezii, a anuntat intr-un comunicat de presa Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

13:09 - Ministerul de Interne a postat pe Facebook fotografii de la operatiunea de salvare cu elicopterul a unui bebelus de cinci luni cu pneumonie, care a fost preluat din judetul Vaslui si transportat la un spital din Iasi.

13:06 - Politistii din Tulcea au salvat o familie cu trei copii care ramasese blocata in zapada, cu autoturismul, in afara localitatii Izvoarele. Oamenii au fost transportati in siguranta in localitate, a aratat Politia Romana pe Facebook.

FAMILIE CU TREI COPII, SALVATA DE POLITISTIPolitistii din Tulcea au salvat o familie cu trei copii care ramasese...

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on Monday, January 18, 2016

13:02 - CFR Calatori a aratat, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca doua trenuri care mergeau la Constanta au ramas blocate pe drum din cauza zapezii. Oamenii au stat timp de trei ore in camp, insa in urma cu putin timp au plecat spre destinatie cu alte trenuri.

"In cursul diminetii, intre Lehliu si Fetesti, din cauza vantului puternic si a ninsorii, s-au format suluri de zapada care au provocat avarii la locomotivele trenurilor IR 1822, Arad - Constanta, si IR 1581, Bucuresti - Constanta, care au ramas in statiile Dragos Voda, respectiv Ciulnita. (...) Pasagerii trenului IR 1822 au primit ceai cald in Fetesti, prima statie dupa reluarea traseului", se precizeaza in comunicatul CFR Calatori.

Reprezentantii companiei de transport au mai transmis ca "aceeasi problema a formarii sulurilor de zapada a provocat avarii si la locomotiva trenului IR 1771, Bucuresti Nord - Galati", care stationeaza acum intre Traian Sat si Lacu Sarat, de la ora 10:35. In tren se afla in jur de 100 de pasageri, iar sistemul de climatizare nu este inca afectat.

12:53 - Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a convocat un nou comandament de iarna, luni, la ora 16:00, la sediul primariei, potrivit unui comunicat al municipalitatii remis Ziare.com.

12:46 - Cum strazile laturalnice, trotuarele si parcarile din Bucuresti au fost uitate de autoritati, oamenii au pus mana pe lopeti si s-au apucat sa dea zapada la o parte.

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

12:05 - Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ger pentru toata tara, valabila de luni, ora 23:00, pana joi, ora 10:00. In acest interval, temperaturile vor cobori pana la -20 de grade, iar vantul va sufla puternic.

Avertizare meteo de ger naprasnic: Temperaturi de -20 de grade si vant puternic

11:59 - ELCEN a anuntat ca suplimenteaza productia de energie termica pentru gerul care va cuprinde Capitala in zilele urmatoare, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

Capitala sub zapada: Bucurestenii vor avea mai multa caldura pentru urmatoarele zile geroase

11:52 - Vremea rea da peste cap si traficul aerian. O cursa de la Oradea care ar fi trebuit sa aterizeze pe Aeroportul Otopeni a fost anulata, iar alte trei - una spre Viena si doua spre Moscova - au intarzieri, potrvit site-ului aeroporturilor din Bucuresti. De asemenea, o cursa spre Catania a fost anulata, iar alta spre Bologna inregistreaza intarzieri la decolare.

Ora 8.30. OTP. Nu sunt inregistrate intarzieri sau anulari...#Bucharest Airports

Posted by Valentin Iordache on Sunday, January 17, 2016

11:41 - O tanara de 21 de ani, gravida in luna a noua, care a fost transportata, duminica noaptea, cu o senilata de la locuinta sa din localitatea constanteana Almalau la cel mai apropiat spital, care se afla in Bulgaria, a nascut un copil sanatos, scrie Mediafax.

11:38 - Politia Romana anunta ca la aceasta ora se circula controlat pe Autostrada Soarelui, segmentul Bucuresti-Lehliu, echipajele politiei rutiere insotind coloanele de vehicule.

Prioritatea orelor urmatoare este deszapezirea segmentelor de drum inchise. La aceasta ora, pe A2, segmentul Bucures...

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on Monday, January 18, 2016

11:32 - Un tren Bucuresti-Constanta este blocat in Gara Lehliu inca de la ora 9:00, potrivit reprezentantilor ISU, citati de Realitatea TV.

11:24 - Dupa cateva ore in care au fost blocati in camp, pasagerii din trenul Arad-Constanta au fost mutati intr-o alta garnitura, potrivit Realitatea TV.

Foto: Realitatea TV

11:10 - Patriarhul Daniel face apel la credinciosi si la parohii sa ii ajute pe cei afectati de vremea rea.

"In aceste zile in care din cauza viscolului si a caderilor masive de zapada multe comunitati rurale au ramas izolate mai ales in sud-estul tarii, facem un apel catre Centrele eparhiale, clerul si credinciosii de la parohiile din zonele afectate sa ofere sprijin familiilor si persoanelor singure care au nevoie urgenta de ajutor la deszapezirea gospodariilor.

In acelasi timp, indemnam preotii de la parohii ca prin implicarea Consiliilor si Comitetelor parohiale sa ii ajute pe cei varstnici, singuri si fara ajutor cu apa, ceai si alimente pentru a depasi momentele dificile cauzate de conditiile meteo severe din aceste zile", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei remis Ziare.com.

10:46 - Peste 70 de persoane care erau in tranzit prin Harsova au ramas blocate in oras, dupa ce drumurile au fost inchise din cauza zapezii si a viscolului, arata Mediafax.

Cele mai multe persoane afectate au fost cazate in sediul Primariei, iar familiile cu copii au fost duse la spital.

10:35 - Mai multe localitati din judetele Ilfov si Giurgiu nu au electricitate luni dimineata, din cauza unor avarii la retele electrice ale Enel Distributie Munteni, cauzate de viscol si ninsori.

Romania sub zapada Zeci de localitati, in continuare fara curent UPDATE

Reprezentatii Enel Distributie Muntenia au postat pe Facebook un clip in care se poate vedea cum actioneaza echipele de interventie pe viscol.

10:24 - Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, ii roaga pe soferi sa renunte la masini si sa foloseasca mijloacele de transport in comun, pentru ca utilajele de deszapezire sa isi poata face treaba.

"Dupa ce ieri am avut ca prioritate deszapezirea arterelor principale, astazi utilajele vor fi pe strazile secundare, iar utilajele mici si cei 250 de oameni cu lopeti vor curata zapada de pe trotuare si din intersectii, din statiile de autobuz si la trecerile de pietoni.

Numarul de telefon 021 9640 ramane la dispozitia dumneavoastra, sa anuntati echipele de deszapezire daca intalniti blocaje create din cauza zapezii", a anuntat edilul.

Cine nu isi deszapezeste masina, primeste un desen frumos pe geam! 󾌳#iLoveS3

Posted by I Love S3 on Sunday, January 17, 2016

10:16 - Politia de Frontiera Romana informeaza, pe pagina oficiala de Facebook, ca "traficul prin punctele de frontiera se desfasoara in conditii de iarna, este in valori normale pentru aceasta perioada si nu sunt inregistrati timpi de asteptare la controlul de frontiera". In ultimele 24 de ore, au trecut frontiera 99.400 de persoane si peste 27.900 mijloace de transport.

"Politistii de frontiera au constatat, in punctele de trecere si la 'frontiera verde', 10 fapte ilegale, au aplicat amenzi in valoare de aproximativ 1.500 lei si au ridicat in vederea confiscarii bunuri in valoare totala de 5.700 lei", se arata in mesajul de pe reteaua de socializare.

Politia de Frontiera Romana va informeaza ca traficul prin punctele de frontiera se desfasoara in conditii de iarna,...

Posted by Politia de Frontiera Romana on Monday, January 18, 2016

10:13 - Un bebelus cu pneumonie, in varsta de cinci luni, a fost salvat cu elicopterul din Vaslui si este transportat la un spital din Iasi, transmite Digi 24.

10:10 - Un tren cu circa 200 de calatori a ramas blocat in camp, in apropiere de statia Dragos Voda, Calarasi. Este vorba despre cursa 1822, care mergea de la Arad la Constanta, cu oprire in Gara de Nord din Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al CFR Calatori, Oana Branzan, a declarat la Realitatea TV ca trenul a plecat normal din Gara de Nord, "insa din cauza viscolului a intalnit suluri de zapada si straturi de gheata pe drum, care au rupt plugul locomotivei".

In momentul de fata se fac manevre de cuplare cu un alt tren, care va ajunge tot la Constanta, insa operatiunile se desfasoara cu dificultate din cauza vremii.

10:04 - Salvatorii au fost la datorie in cursul noptii de duminica spre luni, anunta Ministerul de Interne. "Pompierii vranceni au distribuit ceai cald persoanelor care au stationat temporar intre localitatile Focsani si Adjud, in urma restrictiilor rutiere", au aratat reprezentantii MAI.

09:53 - Vezi cum se circula in Bucuresti in timp real

09:40 - Ministerul Educatiei a anuntat ca orele au fost suspendate la inca o scoala din judetul Harghita.

09:26 - Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vant, valabila intre orele 9:00 si 12:00, in estul judetului Tulcea, in special in zona costiera si Delta Dunarii. Se va semnala vant cu viteze la rafala de 70 - 90 km/h viscolind si troienind zapada.

09:18 - Nervii soferilor si pietonilor din Bucuresti sunt intinsi la maximum si luni din cauza zapezii. Desi Primaria Capitalei spune ca pe arterele principale se circula normal, strazile dintre blocuri si trotuarele nu au fost deszapezite in totalitate, iar unele statii RATB sunt troienite. In plus, in cateva intersectii nu merg semafoarele.

Bucurestiul sub zapada: Trotuare, statii RATB si stradute, inca pline de zapada - Harta traficului in timp real

09:01 - Zeci de localitati din judetele Constanta, Calarasi si Ialomita nu au electricitate luni dimineata, din cauza unor avarii la retelele electrice ale Enel Distributie Dobrogea, cauzate de viscol si ninsori.

Lista localitatilor fara electricitate

08:53 - Stratul de zapada a ajuns la aproape un metru luni dimineata, la peste 2.000 de metri altitudine, la Balea Lac, potrivit meteorologilor citati de Agerpres.

08:44 - O misiune dificila pentru salvarea unei femei insarcinate are loc in judetul Tulcea, transmite Digi 24. Femeia este gravida in noua luni. Ea a solicitat ambulanta, care a ajuns si a preluat-o, insa utilajul care trebuia sa deschida drumul masinii de salvare a ramas inzapezit spre spital.

08:39 - Mai multe tari din Europa de Est sunt afectate de furtuni de zapada si rafale violente de vant. De aceea, mai multe drumuri au fost inchise, trenuri si zboruri anulate, iar alimentarea cu energie a fost intrerupta in weekend si nu toate problemele au fost remediate pana acum.

Europa de Est, ravasita de zapada si viscol: Zeci de morti, pene de curent si drumuri inchise

Zapada a acoperit regiuni intinse din Serbia, Cehia, Bulgaria si Polonia, iar pe coastele Croatiei la Marea Adriatica se inregistrau temperaturi deosebit de reci si rafale violente de vant, scrie Mediafax, care citeaza AP.

08:20 - Din pricina vantului puternic, sunt suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra, anunta Politia Romana.

08:18 - Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, circulatia rutiera este, in continuare, intrerupta pe Autostrada A2, pe sectorul Bucuresti - Fetesti si pe mai multe tronsoane ale unor drumuri nationale:

  • DN23A Gologanu - Ciorasti (judetul Vrancea) ;
  • DN11A Barlad (judetul Vaslui) - Podu Turcului (judetul Bacau) ;
  • DN24A Murgeni - Berezeni - Husi (judetul Vaslui) ;
  • DN26 Murgeni - Blagesti (judetul Vaslui) ;
  • DN3 Lehliu (jud. Calarasi) - Calarasi (jud. Calarasi) - Ostrov (jud. Constanta) - Baneasa (jud. Constanta) ;
  • DN41 Oltenita (judetul Calarasi) - limita cu judetul Giurgiu;
  • DN22D Macin - Cerna (judetul Tulcea) ;
  • DN22F Horia - Nalbant (judetul Tulcea) ;
  • DN22A Topolog (jud. Tulcea) - Harsova (jud. Constanta) ;
  • DN22 pe tronsoanele Ramnicu Sarat (jud. Buzau) - Braila (jud. Braila) si Baia (jud. Tulcea) - Sibioara (jud. Constanta) ;
  • DN2B Buzau - Braila;
  • DN2A Urziceni (jud. Ialomita) - Slobozia (jud. Ialomita) - Harsova (jud. Constanta) - Mihail Kogalniceanu (jud. Constanta) ;
  • DN21 Calarasi (jud. Calarasi) - Slobozia (jud. Ialomita) - Braila;
  • DN21A Baraganul (judetul Braila) - Tandarei (judetul Ialomita) ;
  • DN2 Buzau - Ramnicu Sarat (jud. Buzau) ;
  • DN2C Costesti (jud. Buzau) - Grivita (jud. Ialomita) ;
  • DN23B Maicanesti (jud. Vrancea) - Ciorasti (jud. Vrancea) ;
  • DN2N Bogza (jud. Vrancea) - Dumbraveni (jud. Vrancea) ;
  • DN3A Lehliu-Gara (jud. Calarasi) - Fetesti (jud. Ialomita) ;
  • DN3B Fetesti - intersectie cu DN2A;
  • DN24D Cuca (jud. Galati) - Tulucesti (jud. Galati).

Romania sub zapada Drumurile pe care nu se circula si recomandari pentru soferi

In judetul Vaslui, pe DN24A Simila - Murgeni, a fost instituita restrictie de tonaj pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 3,5 tone.

Din cauza caderilor de pietre de pe versanti, traficul rutier este intrerupt pe DN57 Cozla - Svinita, in judetul Caras-Severin.

08:15 - Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI) a fost solicitat, duminica, intre orele 8:00-20:00, la 650 de cazuri, aproape 350 fiind urgente, a declarat, luni dimineata, pentru Mediafax, managerul SABI, Alis Grasu.

Din totalul urgentelor majore, 54 au fost persoane carora li s-a facut rau in locuri publice. Tot in intervalui mentionat, 29 de oameni au fost transportati in adaposturi.

08:05 - CFR a anuntat ca toate magistralele feroviare sunt deschise luni dimineata, insa circulatia trenurilor se desfasoara in conditii de vant puternic si ninsori abundente, in special in partea de sud si sud-est a tarii.

Reprezentantii CFR au mai aratat ca se circula cu un numar redus de garnituri pe anumite rute, pentru a permite interventia cu pluguri pentru deszapezire, "calatorii fiind preluati de trenurile mentinute in circulatie, pe sectie feroviara respective".

Situatia actualizata a mersului trenurilor poate fi urmarita la urmatoarele linkuri:

07:43 - Mai multe drumuri din tara sunt inchise la aceasta ora din cauza zapezii si vizibilitatii reduse, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri.

Este vorba despre drumurile nationale:

  • DN 22D - km 2+000 - km 23+0000, intre localitatile Macin si Cerna
  • DN 22F - km 1+000 - km 13+900, intre localitatile Horia si Nalbant
  • DN 11A - km 68+000 - km 94+000, intre localitatile Podul Turcului - Ivesti - Barlad
  • DN 24A - km 30+000 - km 99+000, intre localitatile Murgeni - Berezeni - Husi
  • DN 26 - km 81+000 - km 92+000, intre localitatile Blagesti - Murgeni
  • DN 24D - km 9+140 - km 61+370, limita judet Vaslui - Cuca

07:35 - Toate scolile din Bucuresti vor fi inchise luni, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a decis Inspectoratului Scolar al Capitalei. Nu merg luni la scoala nici elevii din judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Buzau, Tulcea si Vrancea.

Romania sub zapada Judetele in care elevii nu merg luni la scoala

Suspendarea partiala a cursurilor s-a impus, din cauza vremii, si in judetele:

  • Vaslui (unitatile de invatamant din mediul rural)
  • Braila (scolile din mediul rural si din orasele Faurei, Ianca si Insuratei)
  • Galati (toate unitatile de invatamant din mediul rural)
  • Constanta (toate unitatile de invatamant din judet, cu exceptia celor din municipiile Constanta, Medgidia si Mangalia)
  • Dambovita (15 unitati de invatamant)
  • Olt (27 de unitati de invatamant)
  • Arges (cinci unitati de invatamant din localitatile Ungheni, Ciomagesti, Uda, Mosoaia si Babana)
  • Alba si Harghita (ambele cu cate o unitate de invatamant)

07:00 - A fost deschisa circulatia rutiera pe Autostrada A2, Bucuresti-Lehliu, pentru toate categoriile de vehicule, a anuntat luni dimineata CNADNR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#scoli inchise luni, #drumuri inchise luni, #ger zapada , #zapada
Comentarii
Poza John the true
John the true
rank 5
Daca va fi vant cald, nu ar fi mare problema.