Romania, sub zapada Oprescu: Nu scot toata zapada din Bucuresti, ca n-am innebunit. Mesaj pentru soferii "nascuti jigniti"

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 22:23
6470 citiri
Romania, sub zapada Oprescu: Nu scot toata zapada din Bucuresti, ca n-am innebunit. Mesaj pentru soferii "nascuti jigniti"
Foto: Arhiva/ Romania Tv

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, marti seara, ca in Bucuresti principalele artere sunt "la negru", deszapezirea fiind completa, iar acum se incarca zapada pentru a fi dusa in afara orasului.

Cat despre soferi, primarul le-a multumit celor care au lasat masinile acasa permitand deszapezirea, dar i-a si apostrofat pe cei "nesimtiti, nascuti jingniti", care lasa masinile parcate in mijlocul strazii.

"Strazile sunt la negru de deja mai mult de 24 de ore, astazi toata ziua am actionat pe strazile laterale, am verificat intrarile la scoli, gradinite, spitale, pompieri, ambulanta si acum caram zapada din Bucuresti. Eu nu o sa pot sa scot toata zapada din Bucuresti, ca n-am innebunit. Dar incercam cat putem ca daca incepe vajul sa aiba unde sa se puna.

Dar in ultimii 5 ani fara foarte multa modestie nu au fost probleme fara sa am incidente nici la caldura, nici la lumina, nici la mobilitatea oamenilor. Le multumesc oamenilor care au inteles sa lase masinile acasa si ii rog respectuos pe oameni sa aiba incredere ca o sa se circule. In conditii de iarna, desigur", a spus Oprescu, la Realitatea Tv.

Acesta a mai adaugat ca este pregatit si pentru zilele urmatoare.

"Maine de dimineata de la ora 5 si ceva vor fi pregatite si sunt in asteptare 375 de utilaje. Nicaieri niciun oras nu se intampla decat cum facem si noi ca nu inventez eu roata si apa calda, se incep cu principalele artere si se intervine pe rutele mijloacelor de transport. Din nenorocire mai sunt inca strazi nedeszapezite, mie mi-au raportat o proportie de 70-75 la suta. Ca o fi adevarat, ca nu o fi adevarat, eu am mobilizat", a mai spus edilul.

Structura de ridicat masini ca nu se mai poate

Intrebat ce le transmite bucurestenilor, acesta le-a spus ca unii sunt nesimtiti si ca va face tot ce va putea sa faca o structura de ridicat masini.

"Uitati-va in ochii lor cum ma uit si eu acum si le spun alora lipsiti de bun simt, ca sa nu le spun nesimtiti, ca aseara am inregistrate pe banda 200 si ceva de cazuri care au lasat masina in mijlocul strazii.

O vrea Consiliul General, n-o vrea, dar tot o sa fac o structura de ridicat masinile pentru ca e o situatie de nu se poate. Unii sunt nascuti jigniti", a mai spus Oprescu.

"Homlesii vin la Bucuresti ca au auzit ca le da Oprescu mancare"

Cat despre situatia oamenilor strazii, Oprescu a anuntat ca are un singur caz de deces si ca incearca sa le ofere ingrijire, insa ei vand ce primesc in adaposturi pentru a-si cumpara bautura.

"Ii tundem, ii radem, ii curatam, ii imbracam cu haine calduroase si tot ce le trebuie, ii adun iar de prin parcuri ca le-au vandut ca sa si cumpere bautura. N-am atata canadiene.

Ultimele domicilii ale homlesilor astora sunt prin nordul tarii. L-am intrebat pe unul 'ma, cum ai ajuns aici, de ce ai venit aici?'. Mi-a zis ca 'am auzit ca da Oprescu de mancare'", a povestit Oprescu.

"Primarii de sector sunt in strada. Pe Vanghelie mi-e greu sa-l deosebesc in zapada"

Edilul general s-a tinut si de glume, facand una la adresa primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie. "Vanghelie mi-e greu sa-l deosebesc - unde e zapada si unde e Vanghelie?", a spus razand Oprescu.

El a precizat, insa, ca primarii de sector isi fac treaba, chiar daca mai cauta din cand in cand cearta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Oprescu deszapezire Bucuresti , #zapada
Comentarii
Poza SEMACA123
SEMACA123
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Nu trebuie scoasă. Poate fi topită la canal cu un cost de peste 10