Stalingradul PSD-ului

Autor: Catalin Avramescu - conferentiar
Miercuri, 11 Ianuarie 2017, ora 16:23
13766 citiri

Generalul Iarna a invins trupele micului despot cu mustata din Kiseleff. Nu Opozitia parlamentara, care oricum aproape ca nu exista. Nu trupele de partizani ale societatii civile. Nici coalitia internationala a birocratilor europeni.

Dezastrul este peste tot. Romania este blocata. Drumurile s-au inchis, autoritatile tipa si ameninta. Oamenii au fost lasati sa inghete cu orele sau cu zilele prin gari, prin trenuri sau pe marginea unor autostrazi disfunctionale. Puscariasii au fost scosi la lopata. Curentul s-a oprit.

Bucurestii sunt de ani de zile in ghearele PSD. Rezultatul? O catastrofa. Au cazut in oras cam 20 de centimetri de zapada. Iar actualul primar a decis... sa inchida scolile pentru o saptamana. Perfect logic, daca ne gandim bine. Intentia socialistilor este, oricum, sa de-scolarizeze Romania. Orice pretext este folosit pentru a plasmui un popor dupa chipul si asemanarea celor care il guverneaza. Analfabetismul este pe cale de a fi declarat, oficial, politica de stat.

Reactiile, pe Internet, nu au intarziat: "Femeia asta vorbeste despre pierderea unei zile de scoala cu o usurinta ingrijoratoare... Bataie de joc... Ce nevoie avem de invatatura? Sa invete doar sa puna stampila pe cei trei trandafiri... Sa bage lectii de manele si de luare de spaga...".

Nicaieri in lumea civilizata nu se petrece circul la care noi asistam in fiecare iarna. In Finlanda iernile sunt mult mai grele decat in Romania. Totusi, in cativa ani nu am asistat niciodata la inchiderea unor drumuri sau a unor scoli. Chiar si cand temperatura scadea sub minus 30 de grade. Acolo de la primele semne de ninsoare se pun in miscare utilajele. Sunt curatate parcarile si statiile de autobuz. Echipe speciale dau jos turturii de pe acoperisuri, sa nu iti cada in cap.

PSD s-a laudat ca stie sa administreze Romania. Si iata de ce sunt in stare. Jandarmii au ajuns sa dea cu lopata prin curtile spitalelor. Multe sosele judetene sunt de netrecut. Prefectii au dat bir cu fugitii. Asta in conditiile in care vremea nu este, in cele mai multe locuri, prea aspra pentru aceasta perioada a anului.

Iarna a lovit in plin si planurile politice ale Conducatorului. A fost convocat Parlamentul intr-o "sesiune extraordinara". Iar Liviu Dragnea - infractor condamnat - l-a amenintat pe presedintele Romaniei ca va conduce prin ordonante de urgenta in loc de legi votate in Parlament.

Acesta este un puci. Guvernarea prin ordonante de urgenta presupune starea de urgenta. Ca este declarata formal sau nu - acesta este un detaliu tehnic care sunt sigur ca i-a scapat juristului de la Chisinau, care este acum numit ministrul al "Justitiei".

Insa inghetul a cam incurcat manevrele fostului prefect de Teleorman. Doar cativa parlamentari s-au prezentat la serviciu. Asa ca a aparut o noua institutie: Parlamentul-fantoma. O sala goala in numele careia vorbeste "al treilea om in stat".

Frigul trebuie sa ii fi afectat si pe ministri. Unul dintre ei, al Transporturilor, ne-a promis zero kilometri de autostrada. Tot este un progres: Victor Ponta a reusit performanta sa inaugureze un tronson de autostrada care s-a surpat si care a trebuit apoi inchis.

Si la Guvern a inghetat totul. Am consultat acum site-ul oficial al Guvernului. M-am uitat la componenta. Sunt numele si atat. Nici o fotografie. Daca nu ar mai fi ceva presa, romanii nici nu ar avea habar de cine sunt guvernati. Situatia imi aduce aminte de Cambodgia Khmerilor Rosii, unde oamenii nu stiau cine ii conduce. Liderii comunisti erau cunoscuti sub etichete gen "Fratele numarul 2".

Am vrut sa vad ce face "Sora numarul 1", doamna aceea cu sot pro-Bashar Assad despre care Liviu Dragnea ne asigura ca are competente formidabile. Pare sa fi fost ingropata sub nameti de cateva zile. Cu toate ca este, pe hartie, vice-prim-ministru si ministru al Administratiei Publice... Gasitorului recompensa.

Si Biserica Ortodoxa are probleme cu gerul. Citesc o stire supra-realista: "Mii de sticle cu agheasma au fost recuperate din Portul Tomis. PET-urile cu apa sfintita au fost abandonate din cauza viscolului". Mare-i Gradina Domnului!

La un spital din Pitesti, mai multi morti au fost adusi si tinuti in saloane, printre bolnavi. Pe motiv ca la morga nu mai era loc.

Acum fulguie. Autostrada Soarelui tocmai a fost inchisa din nou. Reactorul 1 de la Cernavoda a fost deconectat. Circulatia de la metrou a fost intrerupta pentru ca a cazut alimentarea.

Socialistii au crezut, ani de zile, ca ceea ce ii califica pentru guvernare este scandalul. Au stat ani de zile prin studiouri de televiziune, varsand venin asupra adversarilor politici. Asa au inceput si guvernarea. Cu amenintari, cu promisiuni si cu insinuari. Si-au imaginat ca le merge, pentru ca au vazut ca au de-a face cu o Opozitie debila.

Insa Mos Gerila i-a lovit din plin cu pumnul lui de gheata.

Cei mai multi politicieni socialisti s-au facut imediat nevazuti. S-au repliat in vilele de protocol si la restaurantele "din teritoriu". Vor scoate capul la primavara, cand ne vor explica ceva despre "greaua mostenire".

Catalin Avramescu este conferentiar la Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti, fost consilier de stat, seful Cancelariei Prezidentiale (2008-2011) si ambasador in Finlanda si Estonia (2011-2016).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#zapada viscol scoli inchise, #viscol drumuri inchise , #zapada