Turisti blocati de trei zile in zona Padina-Pestera

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 12:01
2596 citiri
Turisti blocati de trei zile in zona Padina-Pestera

Accesul in zona Padina - Pestera ramane blocat, miercuri dimineata, utilajele de deszapezire avand de parcurs inca 3 - 5 km pentru a-i putea scoate pe turistii ramasi blocati, de duminica, la spatiile de cazare din zona montana damboviteana.

Seful Salvamont Dambovita, Doru Diaconescu, a declarat ca proviziile sunt pe terminate, la fel si combustibilul pentru generator, pentru refugiul Salvamont, unde se afla si patru turisti recuperati, duminica, de la o stana de pe Valea Doamnelor.

In cursul noptii de marti spre miercuri, a mai nins, asternandu-se inca 30 de centimetri de omat, astfel ca stratul de zapada atinge un metru, dar pe vai acesta este chiar dublu. Utilajele de deszapezire au pornit, miercuri dimineata, de la Bolboci, astfel ca mai au de parcurs pana la Padina inca 3-5 km.

"Am incercat sa-i imbarbatez, pentru ca oamenii au intrat in panica: familii, serviciu", a precizat Doru Diaconescu.

Zeci de turisti, ramasi blocati in spatiile de cazare din zona montana Padina-Pestera din judetul Dambovita, sunt inca la munte. Barbatul dependent de insulina, ramas blocat la Cabana Padina, a fost preluat, marti, de un elicopter SMURD, si a fost transportat la un spital din Bucuresti pentru tratament specializat.

Garda de Interventie a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dambovita a fost solicitata sa intervina pe DJ 714, in comuna Moroieni, pentru a degaja doi brazi cazuti pe carosabil. Prefectura Dambovita a anuntat ca DJ 714 Sanatoriul Moroieni-Pestera este blocat, intervenindu-se cu cinci utilaje pentru indepartarea zapezii. Nu sunt insa drumuri nationale blocate, circulatia desfasurandu-se in conditii de iarna.

Zeci de turisti au ramas blocati in spatiile de cazare din zona Padina-Pestera

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Dambovita, Alexandra Niculae, a declarat ca este restrictionat accesul autovehiculelor cu masa totala de peste 7,5 tone pe DN 71, la Fieni.

Potrivit Prefecturii, nu mai sunt scoli sau gradinite nealimentate cu energie electrica. Nu au insa curent electric localitatile Muscel - comuna Moroieni, Saru, Stratonesti, dar si Sanatoriul Moroieni. De asemenea, se inregistreaza defectiuni colective la Pietrosita si Runcu. Electrica are trimise in teren 21 de echipe pentru a remedia defectiunile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#turisti blocati zapada, #zapada Padina Pestera, #drumuri inchise zapada , #zapada