Viscolul a dat peste cap traficul aerian: Curse anulate de pe Aeroportul Otopeni si zboruri intarziate

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 11:25
10582 citiri
Viscolul a dat peste cap traficul aerian: Curse anulate de pe Aeroportul Otopeni si zboruri intarziate
Foto: Ziare.com

Compania low-cost Wizz Air a anulat cursele aeriene de pe rutele Bucuresti - Londra - Bucuresti, Bucuresti - Paris - Bucuresti, Bucuresti - Charleroi - Bucuresti, Bucuresti - Stockholm - Bucuresti, Bucuresti - Dortmund - Bucuresti si Bucuresti - Cluj - Bucuresti, din cauza conditiilor meteorologice, a anuntat, vineri, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

De asemenea, pe site-ul Aeroportului Otopeni, bucharestairports.ro, se arata ca a fost anulata si o cursa Ryanair Timisoara - Bucuresti si retur, dar si doua curse Tarom, Iasi - Bucuresti si Oradea - Bucuresti si retur.

In plus, zeci de curse care urmau sa ajunga sau sa plece de pe Aeroportul Otopeni inregistreaza intarzieri. Compania a anuntat ca unele zboruri pot inregistra intarzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor, intarzieri care punctual pot atinge sau depasi o ora.

Iata starea drumurilor si a vremii, vineri, in Bucuresti si in tara

Pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti si pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa "Aurel Vlaicu", traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna, cu ninsoare si vant in rafale, care transporta zapada la sol.

"Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime si sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene", a mai anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti recomanda pasagerilor sa isi ia masurile necesare pentru a se prezenta in timp la aeroport.

Bucurestiul si 11 judete sunt vineri, pana la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judete din estul, sudul si centrul tarii au fost atentionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil pana vineri seara.

O avertizare cod rosu de viscol a fost emisa, vineri, de meteorologi pentru judetele Constanta, Braila, Buzau, Vrancea, Ialomita, Calarasi si Tulcea.

In aceste zone sunt intensificari ale vantului cu rafale de peste 85 de kilometri pe ora, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitatea fiind redusa spre zero.

In 11 judete aflate sub coduri de ninsori si viscol a fost inchisa circulatia rutiera pe drumuri nationale si judetene. In patru dintre aceste judete - Constanta, Ialomita, Calarasi si Braila - sunt inchise toate drumurile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#curse anulate Aeroport Otopeni, #intarzieri Aeroport Otopeni, #zapada Aeroport Otopeni, #informatii curse anulate Aeroport, #informatii zboruri intarziate , #zapada