Viscolul face primele victime - gasiti decedati, acoperiti de zapada

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 16:00
3700 citiri
Viscolul face primele victime - gasiti decedati, acoperiti de zapada
Foto: Arhiva

O femeie din Poienesti (Vaslui) si un barbat din Stangaceaua (Mehedinti) si-au pierdut viata din cauza intemperiilor cu care jumatatea de sud a tarii se confrunta incepand de vineri.

"Femeia mergea pe o carare pe care localnicii din zona o folosesc, dar nu a reusit sa ajunga la domiciliu. Dimineata rudele sale au constatat ca ea nu a ajuns acasa, au cautat-o mai intai la locuinta concubinului, dupa care pe camp.

Femeia a fost gasita decedata, acoperita de zapada. La fata locului a sosit si un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui, care a constatat decesul", a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Mihaela Straub, pentru Agerpres, informeaza Romania TV.

Medicii legisti de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui vor stabili cauza decesului in urma efectuarii necropsiei.

In celalalt colt al tarii, Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti a fost sesizat, sambata dimineata, printr-un apel la 112 ca un barbat din localitatea Stangaceaua este cazut in curtea casei sale.

Echipajul medical sosit la fata locului a constatat ca barbatul in varsta de 82 ani nu avea semne vitale, era acoperit cu un strat consistent de zapada, iar pamantul de sub el era uscat.

Politistii au deschis o ancheta, luandu-se in calcul si ipoteza ca barbatul sa fi decedat inainte de inceperea ninsorilor, el fiind cunoscut ca avand boli cronice (hipertensiune arteriala).

Mort la deszapezire

De asemenea, un muncitor al CNADNR a murit in timp ce participa la actiunile de deszapezire.

"Un angajat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a murit, sambata, in timpul interventiei pentru deszapezire, in judetul Olt. Anuntul a fost facut de Florin Dascalu, consilier in cadrul CNADNR, la Ministerul Afacerilor Interne, unde a fost convocat comandamentul de iarna.

Angajatul companiei, in varsta de 52 de ani, din Slatina, participa la operatiunile de deszapezire de pe DN 64, in localitatea Ganeasa.El se afla la volanul unui utilaj, ceilalti colegi vazand ca masina pe care o conducea s-a oprit brusc si constantand ca barbatul a murit. Decesul ar fi survenit din cauza unor probleme cardiace", se arata intr-un comunicat de presa.

18 judete si Capitala se afla pana duminica seara sub cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte 7 judete sub cod galben.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#morti zapada, #femeie Vaslui moarta zapada , #zapada