Vrancea: A fost decretata stare de alerta

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 17:03
5034 citiri
Vrancea: A fost decretata stare de alerta

Autoritatile romane au decretat, luni dupa-amiaza, stare de alerta in judetul Vrancea, care va fi in vigoare pana marti. 25 de localitati din zece comune sunt blocate, si meteorologii anunta noi ninsori si viscol in aceasta zona.

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a analizat nota de fundamentare venind din partea prefectului judetului Vrancea, care este si seful comitetului judetean pentru starea de urgenta, si a decretat stare de alerta incepand cu luni, la ora 12.00, pana marti, la ora 14.00. Dupa aceasta perioada, cererea urmeaza a fi reanalizata. Aceasta stare presupune alocarea unor fonduri suplimentare consiliilor judetene pentru deszapezire si pentru achizitii publice in regim de urgenta, fara licitatie.

Comitetul judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea decretase stare de urgenta la nivelul judetului, vineri seara, dupa ce premierul Ungureanu a dispus acest lucru, la initiativa presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan.

Potrivit legii, la nivel judetean, comitetele judetene pentru situatii de urgenta declara, cu acordrul ministrului Administratiei si Internelor, starea de alerta la nivel judetean sau in mai multe localitati ale judetului si propun instituirea starii de urgenta. Comitetele locale, la randul lor, declara starea de alerta cu acordul prefectului, pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale respective.

Instituirea situatiei de urgenta va permite autoritatilor locale sa contracteze toate utilajele de care au nevoie pentru deszapezirea strazilor din judet.

La nivelul judetului Vrancea sunt izolate aproximativ 23.2000 de persoane, din 20 de localitati.

La nivelul intregii tari, peste 60.000 de persoane sunt izolate din cauza zapezilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stare alerta Vrancea, #Vrancea zapada , #zapada