Zapada inca mai provoaca haos pe aeroporturile si drumurile Europei

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 10:59
2056 citiri
Zapada inca mai provoaca haos pe aeroporturile si drumurile Europei
Foto: AFP

Mii de turisti au fost blocati in mai multe aeroporturi sau pe autostrazile din Europa, in Ajunul Craciunului, din cauza ninsorii.

In Franta, 400 de zboruri de pe aeroportul Roissy au fost anulate, de trei ori mai putine decat se asteptau autoritatile, relateaza AFP.

De asemenea, au fost afectate si zborurile din Belgia si Germania, in timp ce autoritatile au avertizat soferii sa nu iasa cu masinile, din cauza ninsorilor abundente.

Intre 10 si 20 de centimetri de zapada au cazut in Belgia, in timpul noptii, provocand haos pe drumuri, multe autobuze si taxiuri din Bruxelles, capitala tarii, ramand blocate in trafic.

Potrivit operatorului cailor ferate belgiene, Infrabel, au existat intarzieri uriase, tot din cauza zapezii.

La aeroportul principal din Bruxelles, doar o singura pista de aterizare a putut fi utilizata si multe zboruri au fost anulate. Ministerul Apararii a oferit celor blocati paturi de campanie.

In Germania, trenurile au fost nevoite sa se opreasca pe timpul noptii, traficul fiind intrerupt intre Hanovra si Berlin.

Aeroportul din Duesseldorf, al treilea ca marime din tara, a fost inchis vineri, potrivit unui purtator de cuvant al operatorului aerian Lufthansa, insa a fost redeschis spre seara.

Zapada a provocat si accidente. In orasul Aachen, la granita dintre Belgia si Olanda, doua acoperisuri ale unor piscine acoperite s-au prabusit sub greutatea zapezii, insa nu au existat victime.

In schimb, in Germania, o femeie de 47 de ani a murit dupa ce o creanga s-a rupt din cauza zapezii si a cazut peste ea, intr-o padure din nord-vestul tarii, potrivit politiei.

In Irlanda, dupa ce aeroportul din Dublin a fost inchis joi, blocand 40.000 de pasageri, autoritatile au dat unda verde reluarii zborurilor.

Pe de alta parte, la cel mai mare aeroport din Franta, Charles de Gaulle din Paris, 2.000 de pasageri au fost evacuati din Terminalul 2E, din cauza acumularii de zapada pe acoperis. In 2004, o parte a aceluiasi acoperis se prabusise, din cauza greutatii zapezii.

De asemenea, sute de zboruri au fost anulate, din cauza lipsei lichidului special pentru dezghetarea pistelor de aterizare.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#blocaj aeroporturi zapada, #zapada Europa, #ninsoare Europa , #zapada
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Se anunta un an bogat pentru Europa de Vest ! Estul mai are mult de asteptat.