Deputat UDMR: STS nu ar trebui politizat, legea USL nu rezolva problema

Luni, 03 Februarie 2014, ora 17:56
1819 citiri
Deputat UDMR: STS nu ar trebui politizat, legea USL nu rezolva problema
Foto: Arhiva

Deputatul UDMR Seres Denes (foto), chestor in Biroul Permanent si membru in Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor, considera ca STS nu ar trebui politizat si este de parere ca proiectul de lege prin care serviciul trece in subordinea Guvernului ar avea nevoie de avizul CSAT.

"Eu nu mi-am format, inca, o opinie ferma si nici grupul parlamentar al UDMR pentru ca nu am vazut proiectul de lege. Dar eu cred ca prin aceasta atitudine PSD, sau USL, nu rezolva situatia care a creat aceasta problema.

Nu cred ca prin asemenea initiative se poate rezolva ceea ce s-a produs acum cateva zile in muntii Apuseni. Eu cred ca institutiile statului roman trebuie sa isi incheie protocoale de colaborare, sa fie regulamente foarte, foarte clare, ca asemenea chestiuni sa nu se mai intample. Insa nu cred ca printr-o asemenea lege se rezolva aceste situatii", a declarat deputatul UDMR pentru Ziare.com.

Mai mult, Seres Denes a subliniat faptul ca un serviciu secret, cum este STS, "nu ar trebui politizat".

"Avand in vedere ca este un serviciu secret, sunt multe chestiuni care nu ar trebui sa fie tratate politic, deci, in mod normal nu ar trebui sa se constituie acest departament", a explicat deputatul UDMR, referindu-se la trecerea STS in subordinea Ministerului de Interne sub forma de departament.

Cat despre necesitatea ca CSAT sa avizeze initiativa legislativa, deputatul Seres si-a exprimat opinia ca "fiind vorba de un serviciu secret, eu cred ca ar fi nevoie de avizul CSAT".

"Dar, repet, nu am apucat sa vad proiectul pentru ca am fost in sedinta de grup parlamentar, de Birou Permanent si acum sunt in sedinta de plen a Camerei. Dar o sa discutam aceste chestiuni in UDMR si ne vom forma o opinie foarte clara", a adaugat acesta.

Parlamentarii USL depun, luni, la Camera Deputatilor, un proiect de lege potrivit caruia STS trece in subordinea MAI, iar seful Serviciului este numit de prim-ministru. Proiectul este elaborat doar de PSD, dar depus de USL la Camera, informeaza Realitatea Tv.

Astfel, potrivit proiectului, STS se organizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul MAI, cu personalitate juridica, condus de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiti prin decizia prim-ministrului.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca initiativa legislativa nu va avea nevoie de avizul CSAT, ci de cel al Guvernului si al Consiliului Legislativ.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Seres Denes STS politizat, #STS departament Minister Interne, #STS Guvern , #Marcel Opris
Comentarii