Trecerea STS la Ministerul de Interne, adoptata tacit de deputati (Video)

Marti, 25 Martie 2014, ora 13:50
4040 citiri
Trecerea STS la Ministerul de Interne, adoptata tacit de deputati (Video)

Proiectul de lege prin care STS se reorganizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut prin adoptare tacita de Camera Deputatilor.

Proiectul de lege a fost initiat de PSD si se refera la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea si functionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum si a altor acte normative.

Proiectul de lege prin care PSD trece STS la MAI: Iata ce prevede si in ce se transforma Serviciul

Camera Deputatilor este prima Camera sesizata in cazul acestui proiect de act normativ.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor deoarece termenul de dezbatere - 20 martie 2014 - a fost depasit.

Ponta: Basescu nu are curajul sa-i ceara demisia lui Opris sau e santajat. STS sa treaca la MAI

Liderul deputatilor PDL, Gheorghe Tinel, a criticat in plenul Camerei Deputatilor adoptarea tacita a acestui proiect de lege, care vizeaza trecerea STS la Ministerul Afacerilor Interne.

"Este un proiect foarte important si nu trebuia folosit niciun tertip pentru a eluda dezbaterea. Acest act normativ, chiar daca dumneavoastra l-ati pasat Senatului, ar fi trebuit dezbatut in Camera Deputatilor. Nu putem ocoli cea mai importanta Camera", a spus Gheorghe Tinel.

Proiect al PSD: STS trece in subordinea MAI, seful sau e numit de premier

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a aratat insa ca atunci cand se depaseste termenul de depunere a raportului fata de un proiect de lege nu se mai face nicio "smecherie", doar se aplica Regulamentul si deputatii nu mai au competenta sa dezbata proiectul de lege.

Potrivit acestui proiect de lege, STS se reorganizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structura cu personalitate juridica condusa de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiti sau eliberati din functie prin decizia primului ministru.

Guvernul a avizat favorabil proiectul de lege prin care STS devine departament la MAI

In proiect se mai arata ca la data intrarii in vigoare a acestui proiect de lege MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul si posturile aferente.

Proiectul de lege urmeaza sa fie dezbatut de Senat, forul decizional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#STS subordine MAI, #STS departament MAI, #proiect reorganizare STS , #Victor Ponta