Firma Agdesy din Suceava este pazita zi si noapte de BCR

   

Datoriile pe care Agdesy lea acumulat fata de BCR sunt enorme, iar perspectivele de a fi achitate sunt nul, scrie www.monitorulsv.ro.

Suma totala datorata de Ioan Carcea catre BCR se ridica la 14 milioane de lei. Acestea nu sunt singurele credite neachitate de patronul firmei Agdesy, care mai are de platit si catre alte institutii bancare 52 de miliarde de lei vechi. Practic, numai catre banci, datoriile papucarului din Vicovu de Jos se ridica la peste 4,2 milioane de euro.

SC Agdesy SRL Vicovu de Jos, dizolvata de Tribunalul Suceava

In urma cu cativa ani, in tentativa de a iesi din chingile datoriilor, Ioan Carcea a decis sasi bage firma in insolventa. Spera ca intre timp prietenii sai pe linie politica, dar si dintre magistratii care lau sprijinit dea lungul timpului, ii vor intinde o mana de ajutor. Mai exact, patronul firmei Agdesy astepta noi contracte banoase din care sasi poata plati datoriile cele mai presante, catre banci. Nu sa intamplat deloc asa, iar consecinta a fost una logica. In ziua de 16 octombrie 2012, Tribunalul Suceava, Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ, a aprobat raportul administratorului judiciar desemnat sa supravegheze activitatea de reorganizare a SC Agdesy SRL Vicovu de Jos si a dispus intrarea in faliment a firmei lui Ioan Carcea.

"In temeiul art. 107 alin. 2 din Legea privind procedura insolventei dispune dizolvarea societatii debitoare si ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Fixeaza termen maxim de predare a gestiunii catre lichidator, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate dupa deschiderea procedurii, in termen de 10 zile de la notificare", se arata in decizia judecatorilor de la Tribunalul Suceava.

Contracte de sute de miliarde de lei vechi cu MAI

Perioada de glorie a firmei Agdesy sa consemnat in perioada 20062009. Prin diferiti intermediari, Ioan Carcea a ajuns in gratiile celor aflati la putere. Urmarea a fost un contract de cateva sute de miliarde de lei vechi incheiat de firma din Vicovu de Jos si Ministerul Administratiei si Internelor pentru livrarea de incaltaminte. Tot in acea perioada, SC Agdesy SRL a incheiat mai multe contracte cu parteneri din Iordania, acolo unde au fost livrate marfuri in valoare de cateva milioane de euro.

Si pentru ca lucrurile mergeau foarte bine, Ioan Carcea sia modernizat fabrica, aducand tehnologie performanta, dar si materie prima de la parteneri din Germania. Toate acestea au presupus costuri enorme, iar banii pentru a achita totul au venit din acele imprumuturi dubioase luate de la Centrul Comercial BCR Radauti sau de la diferite persoane fizice, dar si de la angajati, pusi sa contracteze credite pentru al ajuta pe Ioan Carcea. Cum era si firesc, aceasta constructie piramidala nu avea cum rezista, iar Ioan Carcea a ajuns acum falimentar cu acten regula.
Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 03:02
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 856 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Scandal la Spitalul Judetean Suceava. Directorul medical, acuzat ca ocupa ilegal functia
Un nou scandal loveste Spitalul Judetean din Suceava. Surse din unitate sustin ca directorul medical ...
Un sucevean care conducea o duba burdusita cu tigari de contrabanda a fost retinut la Alba Iulia
Politistii din Alba au depistat un tanar din judetul Suceava care transporta cu un microbuz aproape ...
Meciul Foresta-Steaua starneste scandal
Asocierea dintre municipiul Suceava si Clubul Sportiv "Foresta" in vederea asigurarii cadrului ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor