Cum a ajuns portretul unei tinere din Cernauti sa rivalizeze cu Mona Lisa. Povestea lui George baron Lowendal, "pictorul Bucovinei"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 11 Mai 2016, ora 04:02
51 citiri
George baron Lowendal s-a nascut la data de 10 mai 1897 in orasul rusesc Sankt-Petersburg, intr-o familie de aristocrati de origine scandinava. In anul 1918, din cauza revolutiei bolsevice, Lowendal s-a refugiat la Chisinau, iar mai apoi, s-a mutat la Bucuresti.
In perioada 1926 - 1937, George baron Lowendal a fost director artistic la Teatrul National din Cernauti, desfasurand aici o activitate culturala apreciata de intreaga lume. Fiind pictor, scriitor, actor, dansator, balerin si acrobat, ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.