Cursuri de engleza pentru 400 de profesori nefilologi

   

Programul de formare implementat de ISJ Suceava poate fi parcurs de catre orice cadru didactic nefilolog sau personal didactic auxiliar, motivat sa dobandeasca sau sa-si perfectioneze cunostintele de limba engleza.

Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj implementeaza in parteneriat cu Inspectoratele Scolare din judetele Suceava si Brasov, proiectul POSDRU/87/1.3/S/ 64125, "Dezvoltarea de competente cheie de comunicare in limba engleza pentru personalul didactic din categoria nefilologi in vederea cresterii accesibilitatii informatiei si dezvoltarii strategiilor educationale proprii". Proiectul a demarat in luna septembrie 2010 si se deruleaza pe o perioada de 30 de luni.

"Activitatea principala a proiectului o reprezinta parcurgerea de catre un grup tinta format din 1200 cadre didactice din categoria nefilologi (cate 400 pentru fiecare judet), a unui program complet de studiu a limbii engleze urmata de sesiuni de examinare pentru accederea la certificari recunoscute international ale cunostintelor integrate de limba engleza: Cambridge FCE, Cambridge CAE sau BULATS. Un program complet de formare cuprinde 200 ore si este structurat astfel: 135 ore de formare directa, 60 ore de activitate pe platforma proiectului, 5 ore de evaluare.Programul va fi acreditat CNFP, astfel incat participantii vor obtine si un numar de 50 credite transferabile", a anuntat inspectorul scolar general adjunct Vasile Monacu.

Pentru judetul Suceava, activitatea de formare se va desfasura in trei centre de formare, acestea fiind in locatia partenerilor in proiect, respectiv Colegiul National "Stefan cel Mare" Suceava, Colegiul National "Eudoxiu Hurmuzachi" Radauti, Colegiul National "Dragos Voda" Campulung Moldovenesc, cu un numar de 10 formatori.

Se vor constitui 20 de grupe de formare cu o medie de 20 participanti pe grupa. Programul de formare se va desfasura in doua serii (cate 10 grupe in fiecare serie), in perioada martie 2011-decembrie 2012.

Avantajele oferite prin proiect participantilor sunt oportunitatea de parcurgere a unui program complet de studiu a limbii engleze (200 ore), achitarea din fondurile proiectului a programului de limba engleza si a taxei de examen pentru certificare, materiale suport pe parcursul programului de formare oferite prin proiect si obtinerea de catre participanti a unui numar de aproximativ 50 credite transferabile.

"Programul de formare poate fi parcurs de catre orice cadru didactic nefilolog sau personal didactic auxiliar, motivat sa dobandeasca sau sa-si perfectioneze cunostintele de limba engleza, cu conditia participarii la o pretestare pentru identificarea nivelului lingvistic initial si incadrarea in limita locurilor alocate prin proiect"a mai spus Vasile Monacu.

Inscrierile pentru participarea la cursurile de formare se vor face in perioada 8-25 februarie 2011, conform documentelor transmise in scoli.

Dupa expirarea termenului limita prevazut pentru inscrieri, se va organiza o pretestare in vederea constituirii grupelor de formare aproximativ omogene ca nivel lingvistic initial, la o data ce urmeaza a fi comunicata pe adresele de e-mail ale participantilor. In baza rezultatelor pretestarii, echipa de proiect va programa grupele pentru cele doua serii in coformitate cu obiectivele proiectului. Rezultatul formarii grupelor cat si alte informatii despre derularea proiectului vor fi comunicate de asemenea pe adresele de e-mail ale participantilor.

Pentru prima serie cursurile de formare vor incepe in luna martie 2011, in centrele pentru care participantii au optat, respectand un grafic ce va fi negociat cu participantii de la inceputul cursurilor, pentru toata durata derularii acestora.
Citeste mai multe despre cursuri engleza profesori Suceava
Marti, 08 Februarie 2011, ora 10:34
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Liviu Dragnea a fost primit, la Dumbraveni, cu fanfara
In cursul zilei de joi, la Dumbraveni au avut loc alegerile din PSD Suceava. La Dumbraveni s-au ...
Consilierii judeteni au votat pentru modernizarea drumului de pe Izvorul Alb
Consilierii judeteni au aprobat proiectul de hotarare privind studiul de fezabilitate pentru ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor