Domnitorul moldovean in timpul caruia supusii mureau de foame: "Tot lesinati si morti pe drumuri si pe uliti, cat sa manca om pe om"

Sursa: Adevarul
Sambata, 22 Iulie 2017, ora 06:13
122 citiri
In cea de-a doua jumatate a secolului al XVII-lea, Dumitrascu Cantacuzino a fost in trei randuri domnitor al Moldovei. Din ordinul turcilor, acesta a distrus zidurile cetatilor Suceava, Neamt si Hotin. In plus, tara trecea printr-o foamete cumplita, spunandu-se ca oamenii mureau de foame pe strada. Dumitrascu Cantacuzino a fost domnitorul Moldovei in trei randuri. Prima lui domnie a durat din noiembrie 1673 si pana in ianuarie 1674. Desi a fost o domnie de doar trei luni, ea a ramas in istorie ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.