Istoria trista a romilor trimisi Manastirii Bistrita de Alexandru cel Bun: "Am daruit treizeci si unu de salase de tigani"

Sursa: Adevarul
Luni, 19 Martie 2018, ora 06:13
116 citiri
In anul 1428, domnitorul Moldovei, Alexandru cel Bun, a oferit Manastirii Bistrita mai multi robi tigani, precum si tatari capturati in urma unor lupte date intre moldoveni si tatari. Alexandru cel Bun (1400 - 1432) a fost unul dintre cei mai longevivi domnitori din istoria Moldovei. Acesta s-a aflat pe tronul tarii intre 1400 si 1432. Alexandru cel Bun i-a succedat la tron lui Iuga Ologul, care a fost indepartat de la conducerea Moldovei de catre Mircea cel Batran. I s-a spus "Bun" o perioada ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.