Omul din spatele revolutiei care a pus capat domniilor fanariote in tarile romane: "Taranul acesta voise ca in tara lui saracii sa aiba parte liniste si putere"

Sursa: Adevarul
Duminica, 21 Ianuarie 2018, ora 04:17
49 citiri
Revolutia de la 1821 condusa de Tudor Vladimirescu a reprezentat un moment important din istoria Romaniei. Chiar daca n-a avut rezultatele dorite, aceasta miscare i-a determinat pe turci sa nu mai desemneze domnitori fanarioti in tarile romane. Dupa moarte domnitorului fanariot al Tarii Romanesti, Alexandru Sutu, Tudor Vladimirescu, conducatorul pandurilor din Oltenia, s-a implicat in demersurile politice care vizau desemnarea succesorului. Societatea Eteria dorea sa impuna in fruntea Tarii ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.