Perchezitii si descinderi la 27 de infractori

   

In zilele de 8 si 9 septembrie, politistii din cadrul IPJ Suceava au intensificat activitatile investigative si de cercetare penala reusind identificarea si documentarea activitatii infractionale a 27 de persoane. Politistii judiciaristi au desfasurat perchezitii si descinderi in zone si locuri de interes pentru identificarea autorilor mai multor cauze penale, adminstrarea de material probator si recuperarea unor prejudicii. In urma actiunilor desfasurate, fata de 7 persoane au fost dispuse masuri privative de libertate, ajungand in arestul IPJ Suceava.
Politistii au actionat pe toate liniile de munca intensificand activitatile investigative si de cercetare penala atat in cauzele cu violenta, cat si in ceea ce priveste furturile si infractionalitatea asociata.

Prezentam alaturat cateva din aceste cazuri:

La 08.09.2017, ora 08.10, Politia municipiului Vatra Dornei a fost sesizata de un localnic de 34 de ani, despre faptul ca, in noaptea de 07/08.09.2017, persoane necunoscute i-au sustras 3 biciclete din curtea locuintei sale.
Din primele cercetari, politistii au stabilit faptul ca, profitand de neglijenta victimei, care, a lasat poarta de acces in curte descuiata si bicicletele legate una de cealalta cu sistem antifurt, in noaptea de 07/08.09.2017, persoane necunoscute le-au sustras, prejudiciul fiind de circa 6.000 lei.
In urma masurilor operative intreprinse de politisti, persoana banuita de comiterea furtului a fost identificata ca fiind un barbat de 39 de ani, din judetul Maramures, cunoscut cu antecedente penale. In urma descinderii politistilor la o locatie cu privire la care existau informatii ca se afla bunurile sustrase, acestea au fost identificate ascunse in anexa unui imobil din localitate.
Cu ocazia cercetarilor, politistii au stabilit faptul ca, barbatul de 39 de ani, este si autorul furtului a doua televizoare si a unui receiver, fapta comisa in noaptea de 06/07.09.a.c., de pe terasa unui hotel din localitate. Bunurile in valoare de 3.000 lei, au fost ridicate si predate persoanei vatamate.
In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, suspectul fiind retinut pentru 24 de ore si incarcerat in arestul I.P.J. Suceava, iar la 09.09.2017, acesta a fost prezentat Judecatoriei Vatra Dornei, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Tot la data de 08.09.2017, in urma continuarii cercetarilor si a activitatilor criminalistice intreprinse de politisti, in cauzele privind 3 infractiuni de furt din locuinte comise pe raza comunei Todiresti, in perioada 17.08.-31.08.2017, persoana banuita de comiterea furtului a fost identificata ca fiind un barbat de 45 de ani, din orasul Cajvana.
Ulterior, la 08.09.2017, in baza mandatului de perchezitie emis de instanta, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Darmanesti, au efectuat o perchezitie la locuinta mamei suspectului unde acesta locuieste efectiv, fiind identificate si ridicate mai multe obiecte care prezinta interes in cauza, unele dintre acesta fiind recunoscute de persoanele vatamate.
In cauza s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore a suspectului de 45 de ani, ce a fost incarcerat in arestul I.P.J. Suceava, iar la 09.09.2017, a fost prezentat Judecatoriei Suceava, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Luni, 11 Septembrie 2017, ora 05:10
Sursa: newsMe.ro

Articol citit de 96 ori


newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Socant. Un barbat din Moara a fost gasit mort in malaxorul unei betoniere
Socant. Un barbat de 49 de ani, din comuna Moara, a fost gasit mort in malaxorul unei betoniere. ...
Masina care le-a fascinat pe cele mai frumoase femei
In acest weekend, pe 19 si 20 mai 2018, a avut loc la Teliu, in judetul Brasov, etapa a doua a ...
Autospeciala de politie filmata in timp ce intra in depasire in curba, trecand de linia continua VIDEO
Si politistii fac in trafic lucruri trasnite. O autospeciala de politie a fost filmata in trafic, pe ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor