Povestea invatatorului roman ajuns magnat al aurului in Europa: "Aurul e ca o femeie frumoasa pe care o iubesti: umbli dupa ea pana te sleeste si cazi"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 09 August 2017, ora 04:12
104 citiri
Alexe Pocol a fost un invatator baimarean care la inceputul secolului trecut s-a apucat de minerit. A fost numit de presa vremii "magnatul aurului". Datorita averii sale considerabile, avea sa ajunga senator al Romaniei, primar al orasului Baia Mare si presedinte al Bancii Comerciale din Baia Mare. Alexe Pocol s-a nascut in anul 1871, in localitatea Lozna din judetul Salaj, iar studiile le-a facut la Gherla si Blaj. Dupa ce a terminat scoala el a devenit invatator intr-un sat din apropiere de ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.