Proteste initiate de Asociatia GEC Bucovina impotriva actiunii Primariei de taiere a teilor

   

Asociatia "Grupul Ecologic de Colaborare - GEC Bucovina" a initiat o actiune de protest fata de taierea teilor de pe bdul George Enescu si str. Universitatii, din Suceava.
Actiunea a demarat sambata 21 februarie, si consta in adoptarea de catre voluntarii organizatiei /cetateni a arborilor care urmeaza sa fie taiati/ relocati (nu s-a inteles bine intentia Primariei Sucevei).

Fiecare voluntar transmite o imagine cu arborele adoptat, pe baza careia GEC Bucovina emite un "certificat de adoptie".

Actiunea va continua si duminica, 22 februarie.

Anul viitor, in februarie 2016, voluntarii care au adoptat arbori, vor verifica daca Primaria si-a respectat promisiunea de a replanta / readuce arborii pe locul unde se afla acum.

"Adresam domnului Ion Lungu, primarul Sucevei, si colegilor sai din Primarie, provocarea de a ne revedea peste un an. Atunci vom putea cu totii constata modul de indeplinire a promisiunilor dlui Primar privind refacerea zonelor verzi reprezentate de cei 70 de arbori afectati de lucrarile de extindere a parcarilor auto. Actiunea noastra este un exercitiu sucevean de democratie participativa si de implicare a societatii civile in monitorizarea aplicarii deciziilor autoritatilor publice locale. Cei care doresc sa ni se alature, sunt bineveniti. Suntem deschisi la orice alte idei care nu implica violenta (verbala, fizica etc)." au declarat reprezentantii GEC Bucovina.
Sambata, 21 Februarie 2015, ora 20:37
Sursa: newsMe.ro

Articol citit de 247 ori


newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Povestea odioasei crime savarsite de un sucevean in SUA. Familia micutei de trei ani ucise de unchi incearca sa-l ierte pe criminal
Acum o saptamana, Emanuel Flutur, un sucevean de 33 de ani, stabilit de cativa ani in Statele Unite, ...
A murit in urma unui accident rutier
Viata unei femei din judetul Neamt s-a terminat brusc, joi, in judetul Suceava, dupa ce a fost ...
Se deschide podul de la Milisauti
Artera a fost afectata in urma inundatiilor din vara * u nul dintre pilonii podului a cedat, iar in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor