Proteste initiate de Asociatia GEC Bucovina impotriva actiunii Primariei de taiere a teilor

   

Asociatia "Grupul Ecologic de Colaborare - GEC Bucovina" a initiat o actiune de protest fata de taierea teilor de pe bdul George Enescu si str. Universitatii, din Suceava.
Actiunea a demarat sambata 21 februarie, si consta in adoptarea de catre voluntarii organizatiei /cetateni a arborilor care urmeaza sa fie taiati/ relocati (nu s-a inteles bine intentia Primariei Sucevei).

Fiecare voluntar transmite o imagine cu arborele adoptat, pe baza careia GEC Bucovina emite un "certificat de adoptie".

Actiunea va continua si duminica, 22 februarie.

Anul viitor, in februarie 2016, voluntarii care au adoptat arbori, vor verifica daca Primaria si-a respectat promisiunea de a replanta / readuce arborii pe locul unde se afla acum.

"Adresam domnului Ion Lungu, primarul Sucevei, si colegilor sai din Primarie, provocarea de a ne revedea peste un an. Atunci vom putea cu totii constata modul de indeplinire a promisiunilor dlui Primar privind refacerea zonelor verzi reprezentate de cei 70 de arbori afectati de lucrarile de extindere a parcarilor auto. Actiunea noastra este un exercitiu sucevean de democratie participativa si de implicare a societatii civile in monitorizarea aplicarii deciziilor autoritatilor publice locale. Cei care doresc sa ni se alature, sunt bineveniti. Suntem deschisi la orice alte idei care nu implica violenta (verbala, fizica etc)." au declarat reprezentantii GEC Bucovina.
Sambata, 21 Februarie 2015, ora 20:37
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
O femeie si-a pierdut viata in urma unui accident la PatautiO femeie si-a pierdut viata in urma unui accident la Patauti
Trei masini au fost implicate, in aceasta dimineata, intr-un accident , la Patrauti, pe DN2. Un ...
Accident mortal la Patrauti
Grav accident rutier, ieri, in localitatea Patrauti, pe DN2, in judetul Suceava. O femeie a murit ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor