Punct final la centura Sucevei

   

Constructorul a incheiat executia, iar de ieri a inceput receptia lucrarii * investitia a demarat in 2008 si a costat peste 800 de milioane de lei * pe soseaua de centura se va putea circula de saptamana viitoare
La Suceava a inceput ieri receptia lucrarilor la varianta ocolitoare a municipiului, termenul asumat prin contract de catre constructor, 17 septembrie, fiind respectat. "Comisia de receptie va fi prezenta in teren, in vederea efectuarii testelor si evaluarilor calitative si cantitative ale investitiei, care vor fi validate in laboratoarele pentru stabilirea calitatii atat pe DN18, cat si pentru varianta ocolitoare", au spus oficialii Prefecturii.

Soseaua de centura care ar trebui sa scoata traficul greu din Suceava a fost inceputa in anul 2008 si are o lungime de nici 13 kilometri. Lucrarile au fost sistate timp de patru ani, in perioada 2012-2016, dupa ce Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis sa rezilieze contractul cu constructorul. Soseaua a fost impartita in trei tronsoane, insa doar unul a fost deschis pentru traficul rutier. Este vorba despre portiunea de la intersectia cu DN 17, "Zidul Mortii", pana la iesirea spre localitatea Patrauti.

In primavara, cand s-au reluat lucrarile, s-a constatat ca proiectul soselei de centura a fost facut gresit, iar constructorii au trebuit sa repare greseala. Era vorba despre consolidarea unui tronson, lucrare pentru care ministrul Razvan Cuc spunea ca nu cauta vinovati, ci solutii.

"Nici Zidul Mortii de la Suceava, acel sens giratoriu din beton, unde si-au pierdut viata cinci oameni pana acum, nu a fost cea mai buna solutie", a admis ministrul Transporturilor. Problema urma sa fie remediata prin suplimentarea stalpilor de iluminat cu panouri fotovoltaice, astfel incat zidul sa fie mult mai vizibil.

Lucrarile la majoritatea drumurilor din Bucovina

In judet continua lucrarile la soseaua de centura a Radautiului. Pe cei 16,579 km de ruta ocolitoare se lucreaza la sectoarele de drum, dar si la cele sapte intersectii care vor fi realizate pentru conectarea centurii la rutele de intrare-iesire din municipiu. Santierul a fost deschis in iunie 2018 si urmeaza a fi inchis in aprilie 2021.

Continua lucrarile de reabilitare si modernizare si pe drumurile nationale din judet. Pe DN17, in zona Ilisesti, se executa lucrari de consolidare pentru punerea in siguranta a drumului care a fost afectat de alunecari de teren repetate, in valoare de 23,18 milioane de lei fara TVA. Pe DN2 continua lucrarile de refacere a carosabilului asfaltic, fiind finalizata o portiune de 13 km de drum, urmand in executie inca 10,5 km. Pe DN2 E, in zona Cacica se efectueaza lucrari de reciclare asfaltica pe o portiune de 9 km, urmand ca in termen de doua saptamani sa fie turnat ultimul strat de binder. "Asa cum am promis impreuna cu constructorul, DN18 a fost dat in circulatie la jumatatea lunii mai a acestui an si efectuam receptia inainte de termen, iar varianta ocolitoare a Sucevei va fi data in trafic saptamana viitoare. O veste buna este aceea ca la soseaua de centura a orasului Radauti lucrarile se executa intr-un ritm accelerat, urmatoarea noastra preocupare fiind varianta ocolitoare pentru municipiul Falticeni, unde Ministerul Transporturilor a inceput deja demersurile necesare", a declarat Mirela Adomnicai, prefectul judetului Suceava.

Ecaterina VICOL
Joi, 19 Septembrie 2019, ora 07:13
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
"Ne-am saturat de voi"
Suceveanul Stefan Mandachi a organizat un protest la primul metru de autostrada din Moldova, ...
Suceveanul Gabriel Costache a fost demis de premierul Ludovic Orban
> El ocupa functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Formare Profesionala Initiala ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor