Simpozionul National "Bucovina-traditie si modernitate", editia a III-a

   

In perioada 8-10 noiembrie 2019 s-a desfasurat la Vatra Dornei cea de-a III-a editie a Simpozionului national "Bucovina - traditie si modernitate" organizat de Asociatia "PRO CIVIS DORNA" Vatra Dornei.
Sambata 9 noiembrie 2019, sala de conferinte a Hotelului Bradul din Vatra Dornei s-a dovedit a fi neincapatoare la prezentarea celor 20 de comunicari stiintifice, ce au abordat teme din istoria locala si regionala a spatiului bucovinean.

La aceasta editie, au raspuns invitatiei organizatorilor si au sustinut interesante studii, in fata unui public avizat: prof. univ. dr. Stefan Purici, prof. univ. dr. Viorel Guliciuc si lector. univ. dr. Vlad Gafita de la Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, prof. univ. dr. Virgiliu Tarau de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj Napoca, conf. univ. dr. Daniel Lazar de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, prof. univ. dr. hab. Oleksandr Dobrzhanskyi si conf. univ. dr. Nataliya Nechayeva-Yuriychuk de la Universitatea Nationala "Iurii Fedkovici" din Cernauti, conf. univ. dr. hab. Constantin Ungureanu de la Institutul de Istorie al Academiei de Stiinte a Moldovei din Chisinau, conf. univ. dr. Serhii Hakman de la Centrul regional de pregatire a functionarilor publici Cernauti, dr. Marian Olaru de la Institutul "Bucovina" al Academiei Romane, dr. Ion Mares de la Muzeul Bucovinei Suceava, precum si profesori de istorie din invatamantul preuniversitar.

Proiectul initiat si organizat de "PRO CIVIS DORNA" promoveaza cultura locala, incurajand specialistii si pasionatii de istorie la descoperirea elementelor de identitate locala, culturala si istorica. Evenimentul s-a dovedit a fi locul de intalnire al spatiului academic cu comunitatea locala si o ocazie deosebita de dezbatere a unor interesante teme de istorie.

La fel ca la editiile precedente, lucrarile simpozionului vor fi publicate, intr-un volum tiparit, ce va fi distribuit celor interesati.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local al municipiului Vatra Dornei si in colaborare cu Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava si Societatea de Stiinte Istorice din Romania - Filiala Suceava.
Duminica, 10 Noiembrie 2019, ora 12:41
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Prima proba de ipocrizie
Alegerile prezidentiale au fost castigate, fara echivoc, de Klaus Werner Iohannis - candidatul ...
Trei tineri au fost batuti noaptea, in centrul orasului Gura Humorului. Agresorii au dorit sa faca cunostinta cu domnisoara care-i insotea pe cei trei
Evenimentul a avut loc in noaptea de sambata spre duminica. Cei trei tineri agresati, precum si o ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor