Spitalul Radauti are nevoie de cinci rezidenti

   

Un numar de 13 posturi de rezidenti au fost scoase la concurs de spitalele din judet, dintre care cele mai multe, in numar de 5, de catre Spitalul Radauti. Acesta este urmat de Spitalul Campulung Moldovenesc cu 4 posturi, Suceava cu 3 posturi si Vatra Dornei 1 post. Ca si specializari, in judet, unitatile spitalicesti au nevoie de 5 medici urgentisti, 3 neonatologi, 2 anestezisti si cate un pediatru, cardiolog si diabetolog.

Astfel, Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Ioan cel Nou" Suceava are vacante 3 posturi de medici urgentisti rezidenti pentru Unitatea de Primire a Urgentelor. Spitalul Municipal Radauti "Sf. Doctori Cosma si Damian" are nevoie de unneonatolog, doi urgentisi si unmedic pentru Compartimentul de Diabet Zaharat Nutritie si Boli Metabolice, Spitalul Municipal Campulung Moldovenesc de 1 rezident anestezist, unul cardiolog, un neonatolog si un pediatru iar Spitalul Municipal Vatra Dornei are un post de rezident pentru specializarea neonatologie. Pentru acesti candidati, pregatirea dar si sustinerea examenului se vor realiza la Centrul Universitar Iasi. Concursul va avea loc pe data de 20 noiembrie, iar inscrierile se fac la Directia de Sanatate Publica pana pe data de 7 octombrie.

La nivel national, in sesiunea din 2011, absolventii universitatilor de medicina si farmacie vor putea concura pe un numar de 3 810 locuri si posturi, dintre care 2.998 locuri si 812 posturi. Dintre cele 2.998 locuri in rezidentiat scoase la concurs, un numar de 2.600 locuri sunt pentru medicina, 290 locuri pentru medicina dentara si 108 pentru farmacie. In acest an, fata de anii trecuti, examenul nu se va mai sustine doar la Bucuresti ci descentralizat, in centrele universitare din Bucuresti, ClujNapoca, Craiova, Iasi, Tg. Mures si Timisoara.

Prin aceasta masura Ministerul Sanatatii urmareste eficientizarea pregatirii in concurs. In premiera, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematica comuna si respectand o metodologie unica, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Ministerul Sanatatii va pune accent pe pregatirea medicilor in specialitatile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, in principal, pentru medicina de urgenta, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinica, specialitati unde nu exista in prezent o acoperire suficienta cu personal calificat.

Inscrierile pentru rezidentiat se vor face pana la data de 7 octombrie 2011, la directiile de sanatate publica, sau la ministerele cu retea proprie, dupa caz.

Concursul se va desfasura sub forma de testgrila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.

Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul respectiv, alcatuinduse o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidati inscrisi sau posturile pentru care candidatii nu au obtinut punctajul minim de promovare, nu se vor putea alege de alti candidati.

Irina Bucsinescu
Marti, 20 Septembrie 2011, ora 09:09
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 320 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Sofer ranit si masina distrusa
Un tanar a fost ranit, ieri dupa-amiaza, iar autoturismul in care se afla a fost avariat grav dupa ...
Seful Directiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, revocat din Consiliul de Administratie al Romsilva
Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, a aprobat joi revocarea ...
Cel mai nou multiplex din oras se deschide in Shopping City Suceava!
Shopping City Suceava le aduce sucevenilor un nou multiplex. Cine Grand va deschide anul acesta un ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook