Teatrul Municipal Matei Visniec Suceava se afla la Paris, in primul sau turneu international

   

Spectacolul "Prostii sub clar de luna" (regia Anca Bradu, text de Teodor Mazilu), productia Teatrului Municipal Matei Visniec din Suceava, a avut parte de o primire foarte calduroasa, marti 5 septembrie, in Sala Bizantina a Ambasadei Romaniei de la Paris. S-a strigat "Bravo!", s-a aplaudat din toata inima.
Publicul a fost format din francezi si romani, a fost o sala arhiplina, cum se intimpla de obicei la manifestarile Ambasadei si ale Institutului Cultural Roman de la Paris. S-au aflat in sala si multe personalitati ale diasporei romane, critici de teatru, profesionisti din domeniul artelor spectacolului. A fost prezenta directoarea Festivalului international al francofoniilor de la Limoges, Marie-Agnes Sevestre, directorul Teatrului les Halles de la Avignon, Alain Timar, criticii de teatru Gilles Costaz, Mireille Davidovici si Mirella Patureau, directorul teatrului Gare au Theatre (situat in estul Parisului la Vity-sur-Seine), Mustapha Aouar, istoricul Matei Cazacu, regizorul Petrica Ionescu... Alti regizori si actori francezi sau franco-romani au fost de fata, care cunosc Romania sau au lucrat pe texte de Matei Visniec: Denise si Daniel Schropfer, Lucilla Sebastiani, Bruno Lombard, Liana Fulga.

Echipa de la Teatrul "Matei Visniec" din Suceava a reusit performanta de a instala decorul si de a prezenta spectacolul practic in aceleasi conditii tehnice ca la Suceava. La inceputul evenimentului, dupa cuvantul de bun venit al Doinei Marian, directoarea Institutului Cultural Roman de la Paris, Matei Visniec a prezentat pe scurt teatrul si atuurile Bucovinei. Coincidenta face ca simbata 8 septembrie pe canalul de televiziune Arte urmeaza sa fie difuzat, la ora 17, un film documentar despre Manastirea Sucevita realizat de un francez, Vincent Froehly. Turneul sucevenilor continua. In seara aceasta, al doilea spectacol la Paris, "Kebab" pe un text de Gianina Carbunariu.
Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 18:46
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Cum s-a votat in fiecare localitate din judetul Suceava
Rezultatele finale pentru judetul Suceava ale alegerilor de duminica arata astfel: Klaus Iohannis: ...
Rezultate finale in judetul Suceava dupa numararea voturilor din cele 559 de sectii de votare
> Klaus Iohannis - 39,33%, Viorica Dancila - 24,93%, Dan Barna - 10,74%, Mircea Diaconu- ...
Suceava, amenintata de epidemia de difterie din Ucraina
Medicii au suficiente stocuri de vaccinuri combinate ce ofera protectie si contra acestei ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor