Absolventii cursului pentru personalul din administratia publica si-au primit diplomele

   

Participantii la cursurile de un an, pentru personalul din administratia publica a judetului Suceava au primit ieri, in cadrul unui seminar de diseminare, de la Universitatea "Stefan cel Mare", diplomele de absolvire.

Cursurile au fost organizate si desfasurate gratie Proiectului "Dezvoltarea resurselor umane si imbunatatirea eficacitatii organizationale in cadrul administratiei publice din judetul Suceava", ceremonia desfasuranduse in prezenta profesorului universitar doctor Valentin Popa, rectorul Universitatii "Stefan cel Mare", profesorul universitar doctor Elena Hlaciuc, decanul Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica, prefectului Florin Sinescu, subprefectului Constantin Harasim, lectorului universitar doctor Alunica Morariu, manager de resurse umane si fostului subprefect Angela Zarojanu, asistent de cercetare si monitorizare.

"Suntem la momentul finalizarii, al inmanarii diplomelor, al unui rezumat al proiectului si speram ca acest moment sa fie un pas inainte pentru cei din administratia publica. Aceasta prin faptul ca am elaborat un posibil plan de actiuni, care are si darul de a putea fi implementat", a accentuat prof. univ. dr. Elena Hlaciuc, decanul Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica. Hlaciuc spune ca rezultatele cercetarilor sau materializat intrun volum intitulat "Eficientizarea administratiei publice locale prin aplicarea managementului modern al resurselor umane", volum care va fi folosit ca material de studiu si imbogatire a cunostintelor, inclusiv de catre studentii de la specializarea Administratie Publica a Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica. "Aici gasim probleme cu care sau confruntat cei din administratia publica si posibile rezolvari ale acestora", a aratat Elena Hlaciuc. Grupul tinta initial al proiectului a fost alcatuit din 40 de persoane, iar ulterior, datorita cererii mari din partea lucratorilor din administratie, a fost extins la 50 de participanti.

"Dupa cum se stie, in prezent exista o problema cu resursele financiare individuale, iar proiectul nostru a venit tocmai in acoperirea acestui impediment, asigurand aceste cursuri de perfectionare a resursei umane", a reliefat Elena Hlaciuc. Prefectul Florin Sinescu a precizat ca parteneriatul dintre institutiile publice si mediul universitar din judetul Suceava este o premisa esentiala pentru adaptarea ofertei educationale la cerintele pietei muncii.

"Institutia prefectului acorda o atentie deosebita dezvoltarii competentelor profesionale, perfectionarea continua constituind un factor important pentru cresterea calitatii serviciilor oferite cetatenilor de catre personalul din administratia publica locala", a subliniat prefectul Sinescu. Rectorul Valentin Popa, spune ca Proiectul "Dezvoltarea resurselor umane si imbunatatirea eficacitatii organizationale in cadrul administratiei publice din judetul Suceava" se inscrie in politica europeana de invatare dea lungul vietii, "long life lerning", domeniu care, in Romania, sta relativ rau. "Prea putini dintre cei care termina studiile superioare mai revin pe bancile universitatilor pentru asi actualiza cunostintele", a evidentiat prof. univ. dr. Valentin Popa. Angela Zarojanu, asistent de cercetare si monitorizare, a mentionat ca proiectul demonstreaza ca functioneaza parteneriatul intre institutiile de invatamant superior si cele in care sunt aplicate principiile administratiei publice, iar acesta nu poate sa duca decat la performanta.

"Consider ca volumul de cercetare care sa realizat in acest proiect constituie un instrument pentru managerii din administratia publica si, de asemenea, un ghid pentru cei care doresc sa continue si sa aplice reforma in administratie", a opinat Angela Zarojanu. "Miar face placere ca, si pe viitor, sa colaboram in activitatii de workshop care sa contribuie la eficientizarea, in continuare, a administratiei publice", a punctat si lectorul univ. dr. Alunica Morariu, manager de resurse umane. Obiectivul general al proiectului la constituit dezvoltarea activitatilor de formare si cercetare privind eficacitatea organizationala in vederea imbunatatirii si modernizarii administratiei publice din judetul Suceava. Pin acesta sa urmarit cresterea standardelor generale de cunostinte si expertiza a capitalului uman din administratia publica judeteana, cat si consolidarea planului de actiune din cadrul institutiilor publice, in vederea imbunatatirii managementului ciclului de politici publice si a gestiunii de resurse umane.

Lidia Diaconu
Marti, 29 Mai 2012, ora 03:01
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Articol citit de 285 ori


Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Interlopul Dutu, care a lovit cu sabia in cap un politist, a ajuns din nou la spital
Traficantul de droguri Alexandru Hutuleac, incarcerat la Penitenciarul Botosani, a ajuns la spital ...
Carambol cu patru masini implicate la iesire din Falticeni spre Bunesti
Circulatia rutiera a fost blocata in jur de doua ore pe ambele sensuri. Doua microbuze, un ...
Inregistrarea gratuita a tuturor terenurilor si cladirilor, in plina desfasurare
> PNCCF este finantat din veniturile proprii ale ANCPI, cu peste 4 miliarde de lei, dar si din ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor