Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sulfina Barbu: PSD si PNL au folosit Comisia Udrea ca arma politica de campanie

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 14:36
1783 citiri
Sulfina Barbu: PSD si PNL au folosit Comisia Udrea ca arma politica de campanie

Deputatul PD-L Sulfina Barbu a declarat, in timpul dezbaterii raportului elaborat de Comisia de ancheta Udrea, ca PSD si PNL au urmarit, in aceasta comisie, doar condamnarea unui ministru PD-L pentru a ajuta candidatii celor doua partide in campanie si ca forul s-a erijat in complet de judecata.

Democrat-liberala a catalogat raportul Comisiei drept "un abuz" al unor parlamentari angrenati intr-o lupta politica ce afecteaza imaginea Parlamentului ca institutie fundamentala a democratiei.

Sulfina Barbu a acuzat Comisia de ancheta privind Ministerul Turimului ca a folosit Parlamentul drept "trambulina pentru o comedie politica", incalcand atributiile acestei institutii si ca a manipulat cuvinte precum "adevar, corectitudine, si impartialitate" in functie de culoarea politica.

"Membrii Comisiei au urmarit un singur obiectiv: condamnarea unui ministru PD-L pentru a ajuta candidatii PSD si PNL in campania electorala. Ce mai contau corectitudinea, impartialitatea Parlamentului in fata acestui obiectiv de partid?", a intrebat retoric deputatul PD-L.

Sulfina Barbu a amintit de inregistrarea unei discutii informale dintre membrii Comisiei, care a fost data publicitatii, sustinand ca deputatii au dorit doar sa o incrimineze pe ministrul Turismului, Elena Udrea.

"Membrii Comisiei au premeditat punerea sub acuzare a unui ministru PDL pentru castigul politic al partidului lor, au fost neinteresati de morala si moralitate, ci de suculuenta mediatica a acuzatiilor penale", a mentionat Barbu, acuzandu-i pe liberali si social-democrati ca nu au analizat serios datele primite de Comisie. Democrat-liberala a facut aluzie si la Marian Vanghelie, declarand ca "toata comedia pusa la cale de comisie duce cu gandul la un singur lucru, Almanahe, stalcirea sensului si a logicii".

Barbu a mai acuzat Comisia ca s-a erijat in complet de judecata si ca a pus verdicte de complet de judecata. Potrivit lui Barbu, Ministerul Turismului s-a supus Parlamentului, iar ministrul Elena Udrea "s-a prezentat in fata comisiei, a oferit toate datele solicitate oficial, dar nu a cedat presiunilor politice, amenintarilor".

Deputatul PD-L a sustinut ca Udrea a dovedit "atata vointa de lupta pe cata indarjire au avut membrii Comisiei sa o condamne".

"Votul raportului nu are valoare reala, este un vot politic dictat de o majoritate politica, un document pentru care Parlamentul a fost folosit doar pentru parfumul credibilitatii institutionale", a conchis Barbu, subliniind ca intitutiile statului nu ar trebui tranformate in arme politice in campanii electorale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sulfina Barbu acuzatii, #PSD PNL raport Udrea, #comisie ancheta Elena Udrea , #deputat