Barbu (PDL): Ii multumesc Monicai Macovei ca a spalat rusinea Adrian Severin

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 18:26
2227 citiri
Barbu (PDL): Ii multumesc Monicai Macovei ca a spalat rusinea Adrian Severin

In numele Organizatiei de Femei a PDL, deputatul Sulfina Barbu ii multumeste europarlamentarului Monica Macovei pentru contributia avuta la adoptarea, joi, de catre Parlamentul European a rezolutiei impotriva coruptiei, pe care o considera cea mai mare realizare a unui europarlamentar roman.

Presedinta OF-PDL crede ca demersurile facute de catre Monica Macovei au reusit sa reabiliteze europarlamentarii romani si clasa politica romaneasca dupa scandalul in care a fost implicat europarlamentarul PSD Adrian Severin.

"In numele Organizatiei de Femei a PDL ii multumesc Monicai Macovei ca a spalat rusinea Adrian Severin de pe obrazul Romaniei. Marele merit al Monicai Macovei este ca a reusit sa arate Europei ca Romania nu inseamna doar Adrian Severin, un europarlamentar suspectat de coruptie la cel mai inalt nivel european. Monica Macovei a demonstrat Europei ca Romania are oameni politici dedicati luptei impotriva coruptiei si care reusesc sa ofere Uniunii Europene un mecanism eficient de lupta impotriva coruptiei", se arata intr-un comunicat al Sulfinei Barbu.

Mai mult, votul dat in Parlamentul European ar putea sa determine si o rigurozitate mai mare a criteriilor de integritate in interiorul PDL. "Este meritul Monicai Macovei ca inclusiv prin aceasta actiune puternica la nivel european, incheiata cu adoptarea Rezolutiei anticoruptie, mentine presiunea in PDL in ce priveste lupta impotriva coruptiei si criteriile de integritate in activitatea politica. Dupa votul in Parlamentul European este un moment potrivit ca Partidul Democrat Liberal sa adopte si sa puna in aplicare Codul de conduita etica", sustine Sulfina Barbu.

Parlamentul European a adoptat joi rezolutia referitoare la eforturile UE de combatere a coruptiei initiata de Monica Macovei.

Deputatii europeni solicita, intr-o rezolutie adoptata joi, stabilirea de norme minime atat privind definirea coruptiei, cat si pentru sanctiunile aplicabile. Totodata, reguli armonizate sunt necesare pentru protectia persoanelor care denunta abuzuri (inclusiv a protectiei impotriva proceselor intentate pentru calomnie si defaimare si a acuzatiilor in penal) si incriminarea imbogatirii ilicite, se arata in textul rezolutiei PE, informeaza serviciul de presa al Parlamentului European.

Parlamentul European solicita Comisiei sa prioritizeze lupta impotriva coruptiei si sa emita rapoarte anticoruptie intermediare pana la sfarsitul anului 2012, adica mai devreme decat propunerea initiala a Comisiei, prezentate in luna iulie.

In plus, deputatii ei cer statelor membre un angajament politic clar pentru punerea in practica a acestor norme, in prezent inexistent in unele state membre. Pierderile provocate de coruptie se ridica la 120 miliarde de euro pe an, o suma similara cu bugetul anual UE. In contextul actualei crize economice din multe state membre, masurile anti-coruptie sunt cu atat mai urgente, se arata in rezolutie.

Pentru combaterea coruptiei ar trebui sa existe o mai mare transparenta in ceea ce priveste tranzactiile financiare, in special cele care implica asa-numitele jurisdictii off-shore din interiorul UE si din alte parti ale lumii, mai opineaza deputatii europeni.

Totodata, in rezolutia adoptata joi, Parlamentul lanseaza un apel catre toate institutiile UE si statele membre pentru a imbunatati transparenta, de exemplu prin elaborarea unor coduri de conduita sau imbunatatirea celor deja existente, cuprinzand cel putin norme clare cu privire la conflictul de interese. Acestea ar trebui sa desfasoare "actiuni de prevenire si combatere a coruptiei care se infiltreaza in mediile politice si in randul mijloacelor de comunicare in masa, inclusiv prin marirea transparentei si intensificarea supravegherii finantarilor si a fondurilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sulfina Barbu, #sulfina barbu monica macovei, #sulfina barbu adrian severin , #PDL