PDL depune plangere penala impotriva sefilor SGG si Monitorului Oficial

Marti, 07 August 2012, ora 14:20
3621 citiri
PDL depune plangere penala impotriva sefilor SGG si Monitorului Oficial
Foto: B1 TV

PDL-ul a anuntat, prin vocea vicepresedintelui democrat-liberal Sulfina Barbu, ca va depune marti o plangere penala impotriva secretarului general al guvernului, Ioan Morar, si a Adrianei Costescu, sefa Monitorului Oficial, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, deoarece refuza sa publice erata CCR asupra deciziei privind referendumul.

"PDL a formulat plangere penala impotriva domnului Ioan Moraru, secretar general al guvernului precum si impotriva doamnei Costescu Adriana, director general al Regiei Autonome Monitorul Oficial pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Cei doi alaturi de premierul Ponta refuza sa publice o erata la o decizie a CCR trimise spre publicare inca de ieri.

Ma refer aici la trei randuri din decizia Curtii privind respingerea contestatiilor referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie", a mentionat Barbu.

Aceasta a subliniat ca orice hotarare a CCR devine obligatorie de la data publicarii in Monitorul Oficial, iar ea nu produce "efecte in integralitatea ei" fara publicarea acestei erate.

"Cei doi se fac pasibili asa cum v-am spus de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si mentionam ca orice hotarare a CCR devine obligatorie de la data publicarii in Monitorul Oficial iar ea nu produce efecte in integralitatea ei fara publicarea acestei erori materiale sau erate. Prin urmare, in continuare asistam la presiuni ale guvernului Ponta asupra CCR pentru a amana inca o data decizia privind referendumul din 29 iulie si pentru a prelungi aceasta criza politica provocata de USL", a precizat democrat-liberala.

Aceasta a acuzat ca Guvernul Ponta face, in continuare, presiuni asupra CCR.

"In continiuare asistam la presiuni ale Guvernului Ponta asupra CCR pentru a amana o decizie privind referendumul si pentru a prelungi aceasta criza politica declansaa de USL. Ponta a asigurat Comisia Europeana ca va publica imediat orice decizie in MO. Astazi, ne arata ca foloseste din nou MO in interesele USL-uli", a acuzat democrat-liberala.

"Cerem guvernului Ponta sa publice de indata aceasta erata transmisa de CCR si cerem sa trimita listele electorale care au stat la baza organizarii referendumului din 29 iulie catre CCR asa cum a fost cerut in decizie de catre Curte.

CCR a trimis o noua adresa Guvernului - recensamantul nu mai are niciun rost

Cerem Guvernului Ponta sa nu mai foloseasca institutiile statului pentru interesele proprii, ale USL-ului", a mai spus Sulfina Barbu, precizand in final ca PDL-ul va depune, in cursul zilei de marti, plangerile penale.

Curtea Constitutionala a trimis, luni, o noua adresa Guvernului, in care spune ca nu a cerut "actualizarea listelor electorale", asa cum sustine Victor Ponta, ci a solicitat listele electorale actualizate care au fost folosite la referendumul din 29 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#PDL plangere penala USL, #CCR erata Monitorul Oficial, #CCR liste actualizate referendum , #PDL