Sulfina Barbu acuza ca decizia la Rosia Montana se ia in spatele usilor inchise

Duminica, 25 August 2013, ora 12:16
1599 citiri
Sulfina Barbu acuza ca decizia la Rosia Montana se ia in spatele usilor inchise

Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu sustine ca se constata in privinta proiectului Rosia Montana "o lipsa totala de transparenta la Ministerul Mediului, in mod special, care, in aceasta perioada, este in analiza pentru a da decizia vizavi de acordul de mediu".

"Totul a fost in spatele usilor inchise, niciun ONG nu a fost primit la aceste dezbateri, niciun reprezentat al autoritatilor locale nu a fost primit la dezbateri in Ministerul Mediului. Nu s-a facut public niciun proiect subsecvent din proiectul mare al Rosiei Montane si anume marile intrebari care sunt in mintea tuturor celor care nu cunosc realitatile de la Rosia Montana: Cat de mare va fi iazul?

Cat de sigur va fi el? Ce asigurari va avea la posibile seisme? Care va fi inaltimea barajului? Care va fi concentratia de cianuri din iazul de decantare? Care va fi suprafata care va fi decopertata? Dupa cum puteti observa, niciunul din aceste lucruri nu a fost dat publicitatii", a declarat, intr-o conferinta de presa, sambata seara, la Zlatna, fostul ministru al Mediului.

Sulfina Barbu a spus ca pozitia PDL pe acest subiect ramane aceeasi, si anume toate conditionalitatile de mediu sa fie indeplinite, astfel incat proiectul sa fie cu cel mai mic impact asupra mediului.

"Ar trebui sa stim care sunt negocierile dintre Guvernul Romaniei si companie vizavi de redevente si de participarea statului in acest proiect", a mai spus aceasta, care isi doreste "un proiect corect, aducator de locuri de munca, aducator de venituri la nivel local, regional si national".

Potrivit vicepresedintelui PDL, premierul Victor Ponta ar trebui sa explice "de ce anul trecut era impotriva proiectului Rosia Montana si care au fost resorturile care l-au determinat sa fie pro".

Sulfina Barbu a participat, vineri si sambata, la Scoala de Vara "Femeile Antreprenor" a Organizatiei de Femei a PDL, desfasurata la Zlatna, in judetul Alba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Sulfina Barbu Rosia Montana transparenta, #Rosia Montana decizie guvern , #PDL